19 april 2021

LICHT door de ogen van Brigitte Verhelst-Moonen

Ter ere van 6 jaar LICHT vroegen we een interimmer en opdrachtgever van het eerste uur naar hun ervaringen met LICHT. Waterschap Aa en Maas was de allereerste klant van LICHT. Hanneke Koppers was daar de opdrachtgever, en Brigitte Verhelst-Moonen de eerste interimmer. Zij delen hun ervaringen met LICHT als kersvers bedrijf en vertellen hoe ze nu nog samenwerken.

Hieronder lees je de ervaringen van Brigitte. Op deze pagina vind je het interview met Hanneke.

Van interimmer naar opdrachtgever 
Brigitte Verhelst-Moonen, senior communicatieadviseur bij Gemeente Loon op Zand

‘Ik was de allereerste kandidaat, en stond dus aan de wieg van LICHT. De eerste LICHT-baby’, lacht Brigitte. ‘Stefanie en Maartje benaderden mij in 2015 voor een tijdelijke opdracht bij Waterschap Aa en Maas. De timing was eigenlijk perfect. Ik had een achtergrond in de communicatie, maar tussendoor een uitstap gemaakt naar de sport, met mijn eigen bedrijfje in bootcamp en personal training. Sport is mijn passie, maar ik miste het communicatievak toch. Het belletje van Stefanie kwam dan ook als geroepen.’

Samen op gesprek bij de opdrachtgever
Stefanie is een oude bekende van Brigitte: ‘Ik ken haar al sinds de basisschool in Rosmalen. Voor mij was het dan ook niet heel spannend om via een kersvers bedrijf aan de slag te gaan. Stefanie en Maartje waren heel gedreven. Stefanie ging zelfs mee naar mijn eerste gesprek bij de opdrachtgever. Dat is tegenwoordig geen doen, met zoveel interimmers, maar het contact is nog steeds heel persoonlijk. Je wordt vooraf goed gebriefd, met info en tips voor je gesprek. Ik had tijdens mijn klus ook echt het gevoel dat er een bedrijf achter me stond. Als ik vragen had of wilde sparren, stonden ze voor me klaar. Zo voelde ik me ook als interimmer onderdeel van een team.’

‘Eén belletje of mailtje, en de volgende dag ligt er een stapel geschikte profielen in m’n mailbox’

Altijd de perfecte kandidaat
Inmiddels werkt Brigitte al bijna 4 jaar bij Gemeente Loon op Zand, in vaste dienst. ‘Nu ben ik zelf opdrachtgever voor LICHT. Ik heb al heel wat interimtoppers in mijn team mogen verwelkomen. Maartje en Stefanie weten iedere keer weer de perfecte kandidaat te leveren. Dat is echt hun tweede natuur. Het geeft mij ook rust. Op het moment dat ik extra handjes nodig heb, is LICHT mijn back-up. Dat is een heel fijn idee. Eén belletje of mailtje, en de volgende dag ligt er een stapel geschikte profielen in m’n mailbox. Stefanie en Maartje gaan echt voor kwaliteit. Ze beseffen dat niet iedere kandidaat overal past, en kiezen hun matches heel zorgvuldig. Daar hebben ze écht een goed gevoel voor.’

De eerste SCHITTERsessie
Als interimmer van het eerste uur was Brigitte ook bij de allereerste SCHITTERsessie. ‘Toen waren we met 5 man. We kregen een Insights Discovery-test en een een-op-een-sessie met een expert. Inmiddels trekken die sessies tientallen bezoekers, maar ze zijn nog steeds heel divers en interactief. Als opdrachtgever nodigen ze me nu ook vaak uit voor LICHTsessies. Ik kan er niet altijd tijd voor vrijmaken, maar vind het super dat ze dit soort dingen organiseren en de onderwerpen zijn zeer interessant.’

Lees ook het interview met Maartje en Stefanie.

Ik zoek een professional