4 april 2024

Waarom ik ervoor koos om aan de slag te gaan als Vaste LICHT Professional

Pam van den Boogaard | Vaste LICHT Professional

Het idee om als interim communicatieadviseur aan de slag te gaan bij verschillende opdrachtgevers sprak haar erg aan. Het vooruitzicht van steeds een andere (werk)omgeving, het leren kennen van diverse organisaties & teams en de mogelijkheid om zich daardoor te blijven ontwikkelen, maakte haar enthousiast. Onze Vaste LICHT Professional Pam deelt haar motivatie voor deze carrièrestap, wat ze hoopt te leren tijdens haar eerste opdracht en de uitdagingen die het werk met zich meebrengt.

De ideale combinatie

Als Vaste LICHT Professional (VLP) krijg ik de kans om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende organisaties. Als communicatieadviseur aan de slag in het onderwijs, de zorg, bij een gemeente of juist het bedrijfsleven in. Het is allemaal mogelijk als je als VLP aan de slag gaat bij LICHT. Die diversiteit spreekt mij enorm aan. Maar tegelijkertijd heb je als Vaste Licht Professional ook de voordelen van een vaste baan, het team van LICHT dat ondersteuning kan bieden en VLP-collega’s waarmee je kan sparren over je opdracht. Dat vind ik zelf ideaal. Bovendien heb ik door mijn tijd bij gemeente Helmond ook regelmatig fijn samengewerkt met collega’s via LICHT. Genoeg redenen om zelf de stap te wagen om als VLP aan de slag te gaan.

Een rugzak vol waardevolle inzichten

Tijdens mijn eerste opdracht hoop ik allereerst kennis te maken met het werken als interimmer en alle vaardigheden die daarbij komen kijken. Zoals je verdiepen in een nieuwe organisatie en jezelf snel de werkwijze eigen maken. Elke organisatie heeft immers zijn eigen dynamiek en cultuur en daar hoop ik veel van te leren. Bovendien verwacht ik veel op te steken van de kennis en kunde van andere collega’s uit het team. Bij elke opdracht ontmoet je natuurlijk nieuwe mensen met uiteenlopende expertises. Die waardevolle inzichten kan ik later ook weer meenemen in mijn ‘rugzak’ naar een volgende opdracht.

De spanning van het onbekende

Natuurlijk brengt het werken als interim communicatieadviseur ook de nodige uitdagingen met zich mee. Het idee om mezelf keer op keer onder te dompelen in een nieuwe organisatie met andere thema’s en vraagstukken, kan behoorlijk spannend zijn. Het vergt flexibiliteit, aanpassingsvermogen en het vermogen om snel te schakelen. Maar dat maakt het juist ook leuk! En zoals de uitspraak van Loesje luidt: waarom binnen je comfortzone blijven als daarbuiten veel meer te beleven valt?

Pam van den Boogaard
Vaste LICHT Professional sinds november 2023

Ook interessant voor jou

Start als Vaste LICHT Professional