27 januari 2023

“LICHT kent de markt én het vak.”

Voor het team van Petra van Zuilen vonden we twee Senior communicatieadviseurs. Bovendien werkt ze via LICHT als manager team communicatie Dordrecht bij Servicegemeente Dordrecht. Ook in haar eerdere rollen bij het Elkerliek Ziekenhuis en de Sint Maartenskliniek werkte ze al graag met LICHT.

“Net toen ik in mijn vorige baan dacht ‘wat nu, ik ben wel ‘in’ voor een volgende stap?’ belde Leontine. ‘Is die rol van teamleider communicatie in Dordrecht niets voor jou?’

LICHTsessies

Ik kende LICHT en Leontine (Leontine Kamps is bij LICHT verantwoordelijk voor executive search – red.) al een tijdje, door hun LICHTsessies én omdat ik regelmatig mensen via hen inhuurde. Die ervaringen waren altijd heel plezierig, LICHT nam me niet alleen werk uit handen maar ze toonden volop belangstelling en dachten echt goed met me mee.

Zo’n LICHTsessie kan ik trouwens aanraden. Er zijn altijd goede sprekers en ik vind het een mooi en slim initiatief van LICHT om zo kennisdeling te faciliteren.

Bouwen aan een team

Die vacature had ik zelf ook al gezien, maar ja, gemeente, ik wist het eigenlijk niet zo. Ik wilde niet op de winkel passen, maar echt bouwen aan een team. Met Leontine had ik toen een heel leuk gesprek en zij overtuigde me om toch te gaan praten. En al pratende werd het steeds leuker. Er bleek een enorme uitdaging te liggen voor een bouwer als ik. Die baan paste dus goed en zo ben ik hier beland.

Als ik zeg ‘hier’ dan bedoel ik de Servicegemeente Dordrecht. We maken onderdeel uit van de afdeling communicatie. Deze afdeling werkt voor de gemeente Dordrecht, de 6 omliggende gemeenten, de sociale dienst en de regio. Samen met mijn collega manage ik 70 tot 80 communicatiemensen. Daardoor hebben we ook regelmatig nieuwe mensen nodig.

Behoefte aan nieuwe mensen

We werken veel met tijdelijke mensen, omdat de behoefte van de gemeente niet altijd aansluit bij het aantal formatieplaatsen. Maar ik zie ook dat communicatie een vak is met meer verloop dan bijvoorbeeld financiën, iets dat volgens mij in het type mens zit. Communicatiemensen hebben behoefte aan beweging en verandering.

En weet je wat ook weer mooi is? Ik word altijd blij als mensen zich ontwikkelen. Dat vind ik een van de mooie dingen aan manager zijn. Het maakt wel dat je meer verschuivingen  hebt. Al ben ik er eigenlijk altijd trots op als iemand overstapt naar een mooie rol. Het zorgt er wel voor dat er continu beweging is.

Twee topkandidaten

Wij hebben daarom echt behoefte aan een goede partner voor de invulling van vaste en tijdelijke functies. En LICHT was dus al een partner. Onlangs heb ik samen met Leontine twee functies ingevuld. Eigenlijk was het één vacature, maar Leontine stelde twee hele goede kandidaten voor. Toen er onverwachts een soortgelijke vacature vrij kwam, kon ik ze gelukkig allebei aannemen.

Kennis van het vak

Ik doe gewoon heel graag zaken met LICHT omdat ze kennis hebben van het vak en de organisatie. Je kunt daardoor snel schakelen. Ze weten waar ze over praten en je voelt aan alles dat ze de tijd nemen om zich te verdiepen in je vraag.

Vertrouwen

Leontine bijvoorbeeld snapt goed hoe de organisatie werkt en dat het best complex is en hoe het is om voor een wethouder te werken. Het maakt namelijk echt wel uit of iemand daar gevoel bij heeft. Leontine heeft dat. Ik merk dat in de kandidaten die ze voordraagt, maar ook omdat ze soms belt om te sparren over een kandidaat. Ze stelt dan scherpe vragen en draagt goede argumenten aan waarom zij denkt dat iemand zou passen. Als Leontine zegt ‘ik heb een goede kandidaat die moet je echt even spreken’, dan doe ik dat. Daarin vertrouw ik haar helemaal.”

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over LICHT Executive Search