27 januari 2023

“Je krijgt een shortlist met alleen die kandidaten waarvan zij denkt dat je die echt moet spreken.”

Wendy Koster is manager P&O bij de Sint Maartenskliniek, zij huurde LICHT in toen zij op zoek was naar een manager communicatie.

Onze vacature was uitdagend: een manager communicatie voor een klein team die ook zelf uitvoerende taken op zich neemt. Eigenlijk meer een meewerkend vakvrouw/man op strategisch niveau. Een a-typische managementrol en daarom besloten we LICHT in te schakelen.

Daarom LICHT

We kozen voor LICHT omdat wij dachten dat zij als gespecialiseerd bureau de markt goed kennen en dat professionals hen ook goed weten te vinden. We wisten dat ze een goed netwerk hebben en dat het daarom voor hen makkelijker zou zijn om de juiste mensen uit de markt te halen. De benodigde lijntjes waren er immers al.

Bovendien kan LICHT door hun kennis van het communicatievak nog beter achterhalen wat er echt nodig is en snappen ze precies hoe zo’n functie van meewerkend manager communicatie in elkaar zit.

Namens LICHT was Leontine Kamps betrokken. Onze samenwerking was heel prettig. Korte lijnen, snel schakelen. Ze belde ook altijd snel terug. Dus dat liep hartstikke prima.

Goede vragen

Samen hebben we een profiel opgesteld. Leontine stelde daarbij goede vragen en was echt op zoek naar wat wij nodig hadden. Zo konden we de functie op de juiste manier in de markt zetten en kon zij in gesprek met beoogde kandidaten de functie ook realistisch schetsen.

We spraken onder meer over hoe we de afdeling wilden positioneren, hoe de afdeling werkt en welke taken en verantwoordelijkheden de manager zou krijgen. En vooral veel over dat we iemand op strategisch niveau zochten, maar dat op onze kleine communicatieafdeling de manager ook gewoon mee moest werken in de uitvoering.

Die gesprekken hebben ons goed geholpen om een wervende én kloppende tekst op te stellen. Want hoewel de Sint Maartenskliniek een aantrekkelijke partij is en mensen graag bij ons willen werken hielp, was het profiel een uitdaging.

Geen longlist – LICHT werkt anders

Wat ik wel bijzonder vond, is dat LICHT geen longlist deelt met 7 of 8 kandidaten waaruit je dan 3 of 4 kandidaten kiest die je zou willen spreken. Vanuit haar expertise schat Leontine in wie er echt bij je zou passen en maakt zij die keuze voor je. Je krijgt dus een shortlist met alleen die 3 of 4 kandidaten waarvan zij denkt dat je die echt moet spreken. Dat scheelt veel tijd.

Ik moest daar even aan wennen, maar ik vind het ook mooi, zo’n sterke visie gedreven aanpak.

Het grappige was wel, dat omdat wij zo interessant waren, ze toch wel 5 of 6 kandidaten kon voorstellen.

Eén kandidaat sprong eruit

Alle voorgestelde kandidaten waren echt goed en leuk om naast elkaar te zien. Toch sprong er eentje meteen uit, en ook in de gesprekken was zij onze nummer 1. Grappig, want ik zie vaak een gat tussen papier en gesprek. Maar dit zat goed in elkaar. Dat was een verdienste van de kandidaat én van de zorgvuldige zoektocht van Leontine.

Op basis van deze ervaring kan ik LICHT van harte aanbevelen!

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over LICHT Executive Search