27 januari 2023

“Die voorbereiding was gewoon zo’n cadeau”

Marie-Helene Valk werkt via LICHT als senior bestuurscommunicatieadviseur bij de Gemeente Sliedrecht.

“Na een jaar of 5 bij een buurtcentrum in de Schilderswijk te hebben gewerkt, begon het weer te kriebelen. Tijd voor iets nieuws. Net op dat moment kreeg ik een bericht op LinkedIn van Imme van LICHT. Een heel persoonlijk bericht dat mij het gevoel gaf dat ze mijn profiel echt goed gelezen had.

Het was absoluut niet mijn doel om weer terug in het communicatievak te gaan, maar dat bericht triggerde toch. Toen kwam ik bij Leontine uit (Leontine Kamps is bij LICHT verantwoordelijk voor executive search – red.) En ja, die liet niet los.

Luisteren en doorvragen

Meteen in ons eerste gesprek hadden we een goede klik. Leontine luisterde heel goed naar wie ik ben en waar mijn vraag en behoefte zat. Maar ook naar mijn bezwaren en twijfels. En omdat zij bleef zeggen ‘ik vind jou geschikt voor deze vacature, jij hebt een communicatiehart, jij kunt dit en jij past hier’, ben ik toch gaan praten.

Dat luisteren is echt haar kracht. Dat zit in Leontines karakter. Zij kan heel goed het mooiste in een mens naar boven halen en dat krachtig wegzetten.

Kennis van de organisatie

Dat Leontine goed wist wie er al zaten bij de Gemeente Sliedrecht was ook echt een pluspunt. Zij kende de teamleider en organisatie goed. Ze wist ook met wie ik direct zou gaan samenwerken en dat er een goede klik zou zijn tussen ons. Want ook die collega, Marieke, werkt hier via LICHT. Daardoor had ik het gevoel dat Leontine echt kon inschatten of ik ook zou passen.

Goede voorbereiding

Na een kennismakingsgesprek zette ik echt mijn zinnen op de baan. En ook toen heeft Leontine me enorm geholpen. Dat was gewoon zo’n cadeau! Door te delen wat ze wist over mijn gesprekspartners en de organisatie, gaf ze me zulke waardevolle voorkennis dat ik vol vertrouwen het gesprek in ging. Ook omdat ik wist dat zij ervan overtuigd was dat het zou klikken op persoonlijk vlak. Voor mij absoluut essentieel.

Persoonlijk en betrokken

Dat ‘persoonlijk’ voor LICHT sowieso belangrijk is, voelde ik door het hele traject. Ze zijn heel betrokken, altijd een appje voor een gesprek, altijd bellen achteraf. Het geeft je het gevoel dat je heel speciaal bent. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt bij een bureau.

Achteraf vond ik het prettig dat LICHT er tussen zat. Je wordt goed voorbereid, weet hoeveel kandidaten er zijn en kunt in de voorgesprekken ook open zijn over wat je wel/niet kunt en wilt. Je hebt immers (nog) niets te verliezen. En sowieso, als ik Leontine niet had gesproken, was ik er nooit aan begonnen. Ik heb zeker geen spijt!”

Dit vind je misschien ook interessant

Meer over LICHT Executive Search