28 april 2020

Hoe vind je de juiste kandidaat voor een vacature tijdens de coronacrisis?

Op zoek gaan naar een nieuwe medewerker in deze periode met de huidige omstandigheden kan nogal een uitdaging zijn. Het is spannend, want het werk gaat door, alleen dan digitaal. Het is lastig om dan goed te kunnen bepalen of een kandidaat bij jou en het bedrijf past. Toch hebben we bij Hogeschool Utrecht besloten om in het diepe te springen en via LICHT een Webredacteur Interne Communicatie aan te nemen.

Normaal gesproken ontmoet je eerst een kandidaat fysiek en heb je toch al vrij snel in de gaten wie je voor je hebt. Nu was dat toch anders dan anders; je belt met elkaar en je ziet elkaar via videomeetings (in ons geval via Microsoft Teams) en dat was heel erg leuk! Eigenlijk heb ik het fysieke gesprek niet gemist. Het heeft me positief verrast hoe goed je een inschatting kunt maken op basis van iemands stem. In de online meeting was het leuk om mijn collega en de kandidaat naast elkaar op het scherm te zien. Op die manier kun je de interactie en de klik tussen beide goed bekijken.

Soms moet je iets uitproberen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Het is een nieuwe en andere situatie, en die vraagt ook om nieuwe en andere methodes dan normaal. Toch had ik het vertrouwen dat dit samen met LICHT zou lukken, ook al werken we allemaal op afstand. We hebben het gewoon geprobeerd en het heeft hartstikke goed uitgepakt. De samenwerking met LICHT was eigenlijk niet anders dan hoe we het gewend waren. We hebben elkaar goed op de hoogte gehouden en nieuwe dingen uitgeprobeerd. Neus dicht en springen, dan komt het eindelijk wel goed. Als het niet succesvol had uitgepakt dan hadden we gewoon weer iets anders geprobeerd.

Al met al ben ik tevreden met het gehele proces en raad ik andere mensen ook echt aan om openstaande vacatures gewoon in te vullen in deze tijd. Het zijn rare tijden en natuurlijk ligt het aan het soort functie en bedrijf, maar ik heb het als zeer positief ervaren en ben heel blij dat we de juiste kandidaat voor de job hebben kunnen vinden.

Cora Severs, Manager Marketing & Communicatie team Customer Experience bij de Hogeschool Utrecht

👉🏻 Wil jij ook weten wat de mogelijkheden zijn om online een nieuwe collega te werven en de juiste kandidaat voor de job te vinden? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden via hi@ditislicht.nl

Ik zoek een professional