Zelfstandige professional

Ben je een ondernemende zelfstandig professional in marketing of communicatie? Breng je wat extra’s in de projecten die je oppakt? En ben je op zoek naar een partij die je helpt te stralen? Dan ben je bij LICHT aan het juiste adres! We zijn namelijk anders dan andere bureaus. Natuurlijk hebben we contacten met mooie opdrachtgevers en bemiddelen we in uitdagende projecten. Maar we pakken het net even anders aan en doen veel meer dan dat…

Select gezelschap

Bij LICHT hoor je bij een selecte club die elkaar kent, maar ook jouw zelfstandigheid respecteert. We zien en spreken elkaar regelmatig en kunnen bij elkaar terecht met vragen over een opdracht of ons vakgebied. Voor LICHT ben je meer dan je CV. Wij zijn geïnteresseerd in jou als persoon. Want juist dat levert de perfecte match op: jouw garantie voor plezier in je werk, net die extra energie voor de opdrachtgever.

Kennis delen en sparren

Tijdens je project kun je terugvallen op andere professionals van LICHT. Je kunt vragen stellen aan ZP’ers met een andere specialisatie, over je opdracht of over het vakgebied. Leren van elkaar, met elkaar een opdracht tot een succes maken, voor jou en de opdrachtgever.

Ontwikkelen

LICHT organiseert regelmatig kleinschalige en interactieve kennissessies. Zo kun jij je persoonlijk en vakinhoudelijk blijven ontwikkelen. Samen met jou kijken we naar je loopbaan. Waar liggen je kansen? Waar heb je behoefte aan? En wanneer ben je weer toe aan een volgend project?

Samenwerken

De samenwerking met opdrachtgevers pakt LICHT verrassend aan. Light up your team, dat is ons doel. Echt iets extra’s toevoegen. Voor jou als ZP’er. En voor de opdrachtgever. Onze ZP’ers kunnen zich met een team van verschillende specialisten profileren bij een opdrachtgever. Soms betrekken we daar ook andere opdrachtgevers bij. Deze LICHT-sessie levert de opdrachtgever nieuwe inzichten op, en jou als ZP’er kennis en een nieuwe energieke samenwerking. Een LICHT-sessie kan een nieuwe individuele opdracht opleveren. Maar het kan ook leiden tot een gelegenheidssamenwerking: het POP-UP team. LICHT-professionals met verschillende specialiteiten gaan dan als team voor de opdrachtgever aan de slag.

LICHT biedt je meer dan alleen een mooie opdracht

 • SCHITTER-sessies (trends / persoonlijk / inhoudelijk)
 • Kennisdelen met vakgenoten
 • Achtervang voor inhoudelijke vragen vanuit je project
 • Evaluatie en ontwikkelgesprekken, persoonlijk advies en coaching
 • Pop-up teams en kennissessies

Ben jij een LICHT- ZP’er?

Dan herken jij je helemaal in deze beschrijving!

 • Je hebt ruime ervaring in marketing en/of communicatie
 • Je bent partner in business en kan over disciplines heen kijken
 • Je kan innovatie en verandering stimuleren en bent slagvaardig
 • Je zoekt de samenwerking met andere afdelingen op
 • Je kan je plannen uitstekend overbrengen
 • Je bent ondernemend
 • Je brengt de energie en de inspiratie die het team nodig heeft!

Wil je meer weten over onze manier van werken en pas je binnen ons concept? Neem dan contact op met Maartje of Stefanie via hi@ditislicht.nl. Stuur ons je profiel met je ambitie en twee relevante referenten.

ZP'ers over ons

Annemieke van Veen

Maartje is een professional met veel interesse en aandacht voor werkzaamheden en klantrelatie. Ze is inspirerend en energiek. Het is erg prettig samenwerken met Maartje. Ik kan de samenwerking met LICHT en Maartje dan ook zeker aanbevelen bij interim Communicatie Professionals en Opdrachtgevers.

Christel Foubert

Ik heb zowel Maartje als Stefanie leren kennen als zeer betrokken en gedreven professionals die het net even anders wilden gaan doen in de markt. We leerden elkaar via via kennen en er was een natuurlijke klik, nog geen opdracht op dat moment. Toch hebben we contact gehouden en op het moment dat een organisatie een adviseur zocht zijn we met elkaar gaan samenwerken. Omdat zij tijd en aandacht steken in het leren kennen van de ZP’ers en hun klanten en wensen weten ze de juiste matches te maken. Daarnaast zijn het powervrouwen boordevol energie en die met hun persoonlijke touch daadwerkelijk meerwaarde leveren aan bemiddelingsprocessen.

Marleen Weijters

Communicatieadviseur Waterschap Limburg

Ik werk nu zo’n twee jaar via LICHT als communicatie adviseur bij het hoogwaterbeschermingsprogramma van Waterschap Limburg, het HWBP. In dit programma pakken we samen met de omgeving 15 dijken (waterkeringen moet ik eigenlijk zeggen) aan.

Mijn werk is afwisselend en uitdagend. Ik herinner me nog dat ik door Maartje werd benaderd voor deze baan. Ondertussen liep er ook nog een ander traject waar ik in geïnteresseerd was. Maartje gaf me alle ruimte en ook alle vertrouwen. Haar reactie dat ik er goed over na moet denken en vooral dagelijks met plezier naar mijn werk moet gaan, staat me nog goed bij. Ik ben blij dat ik voor het HWBP bij Waterschap Limburg heb gekozen. Ik ga namelijk iedere dag met plezier naar mijn werk!

Freek Sijm

Interim Communicatieadviseur / online marketeer

Vrijdag de 13e. In mei 2016 besloot ik mij op deze specifieke datum in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Maar van ongeluk heb ik (gelukkig) nog niet zo veel meegemaakt op zakelijk gebied. Sinds mijn start als freelancer ben ik 100% gevuld geweest met klussen. Iets dat voor een groot gedeelte komt door de fijne samenwerking met LICHT.

In 2016 had ik een leuk kennismakingsgesprek met Stefanie. Na het uitwisselen van de benodigde informatie zag Stefanie direct een mooie match. Een week later was het gesprek geregeld. Weer een week later was het contract rond en kon ik starten met mijn eerste klus via LICHT.

En hoewel LICHT het laatste jaar flink gegroeid is, hebben de medewerkers nog steeds erg persoonlijk contact en kan er snel geschakeld worden. Of het nu een succeswens is voor een nieuwe klus, een presentje omdat je jarig bent of dat je gewoon even hulp nodig hebt; de dames van LICHT laten van zich horen.

Zoals gezegd ben ik nu twee jaar ondernemer en de gehele periode heb ik via LICHT gewerkt. Naast de plezierige samenwerking is het ook gewoon erg praktisch: ik pleeg alleen maar een belletje en noem de datum dat ik beschikbaar ben. Vervolgens hoef ik nog alleen het gesprek te voeren en heeft LICHT de rest al geregeld. Ideaal!

Mark Hendrikx

Senior Interne communicatie-adviseur / verandermanager

Maartje is een prettige no-nonsens meid met verstand van zaken. Ze voelt situaties goed aan en gesprekken met haar gaan direct naar de kern; professioneel, nuchter, to-the-point maar ook met gevoel. Dat schakelt makkelijk! Volgens mij is dat ook exemplarisch voor LICHT! Samen met Stefanie vormt zij een sterk duo dat stevig aan de weg timmert, echt verder kijkt dan alleen het commerciële belang en zich vakkundig inleeft in persoon en situatie. Voor mij is LICHT een verfrissende nieuwkomer in het bemiddelingscircuit van communicatieprofessionals!

Marieke van Dijk

Interim Marketing / Communicatie Professional

Marieke van Dijk

Maartje en Stefanie weten wat verbinden is. Zowel de wensen van de interim specialist als die van de organisatie zijn uitgangspunt voor samenwerking. En zo zoeken ze de beste match voor organisaties én voor zzp’ers. Ze zijn pro-actief, sympathiek, commercieel en echte specialisten op het gebied van marketing en communicatie met een groot netwerk van organisaties en interimmers.

Marie Therese Janus

Interim Marketing Professional

Marie Therese Janus

Maartje is heel persoonlijk, maar ook iemand die erg duidelijk omschrijft wat ze wil en waar ze naar op zoek is. Ze verdiepte zich in mij als kandidaat, maar was ook in de huid gekropen van de opdrachtgever, waardoor ze kritische vragen kon stellen. Ze kan in vrij korte tijd een goed beeld maken over wie je bent en binnen welke omgeving je past. Een prettige en stevige gesprekspartner. Wat haar vooral siert is haar persoonlijke benadering. Ze is initiatiefrijk en heeft een open instelling. Ze is ambitieus, heeft een pad voor ogen en daarom verbaast het me ook niets dat Maartje een nieuw initiatief van de grond heeft gekregen. Met haar ervaring en haar bestaande netwerk aan relaties, in combinatie met haar prettige omgangsvormen zal ze dit tot een succes brengen.

Charlotte Vermeulen

Interim communicatiestrateeg

Charkitte Vermeulen

Met Stefanie werken, is heel prettig. Ze heeft een brede oriëntatie op ‘het vak’ en heeft gevoel voor kwaliteit. Een oplossing is voor haar een oplossing die echt werkt. Die zal ze ook steevast monitoren. Haar aanpak is per definitie persoonlijk; zij zal de relatie blijven voeden en onderhouden. Ze weet het ook als professionals groeien. Die kennis neemt ze mee en zet ze in, met oog voor klant en professional. Mix en match.