Werken als Vaste LICHT Professional: het verhaal van Anne

Op de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling (MO) richt Anne zich op campagnes die te maken hebben met de financiële ondersteuning voor de inwoners van de gemeente ’s-Hertogenbosch.

Wat maakt de functie van communicatieadviseur bij de gemeente zo leuk?

In mijn rol richtte ik mij op sociale vraagstukken, want de campagnes waren gericht op mensen in een kwetsbare situatie. Dat vind ik dus echt leuk, je leert een thema écht kennen tijdens je werk.

Waar haal jij uitdaging uit?

Mijn uitdaging haal ik uit het vastbijten in nieuwe materie, nieuwe mensen leren kennen en door aan de slag te gaan met nieuwe vraagstukken.

Welke skills moet een Vaste LICHT Professional volgens jou hebben?

Je moet flexibel zijn en je willen verdiepen in thema’s. Daarnaast is iedere organisatie anders, geen een organisatie is perfect en daar moet je wel tegen kunnen. Als Vaste LICHT Professional moet je daartussen kunnen bewegen.

En verder?

Als Vaste LICHT Professional wissel je gemiddeld iedere 9 maanden van organisatie. Het kan als spannend worden gezien om iedere keer met een nieuwe opdracht te starten. Volgens Anne is dat niet het geval. Ga er altijd open in, zorg dat je breed geïnteresseerd bent in je collega’s en sta open voor nieuwe dingen. Maar stel ook vragen, bind je aan de juiste mensen tijdens de start en gedurende de opdracht.

Vind je het moeilijk of spannend om je open te stellen, dan heeft Anne een tip: doe het gewoon! Het is helemaal niet moeilijk en het komt altijd goed. En zeker na een paar opdrachten merk je dat het steeds makkelijker gaat.

De Vaste LICHT Professionals en collega’s op kantoor voelen ook echt als collega’s. We delen kennis en inspiratie met elkaar en dat werkt heel fijn samen.

Hoe zorg je voor een klik met het team?

Zorg ervoor dat je breed geïnteresseerd bent in het team en stel de juiste vragen. Je hoeft geen dikke vrienden met iedereen te worden, maar het is wel belangrijk dat je je openstelt en iets van jezelf weggeeft. Dan krijg je dat ook terug van je collega’s.

Enthousiast geworden? Ga dan solliciteren bij LICHT, Anne vertelt nog even waarom:

LICHT is gewoon een hele fijne werkgever, ze investeren in je, ze zijn bezig met je ontwikkeling en ze verzamelen hele leuke opdrachten waarbij de juiste persoon aan de juiste opdracht wordt gekoppeld. En heb je als Vaste LICHT Professional hulp nodig, dan wordt er met die hulpvragen heel serieus aan de slag gegaan en wordt er bijvoorbeeld een workshop georganiseerd.

En dat is nog niet alles! LICHT organiseert ook van alles rondom kennisdeling. Er worden LICHTsessies en SCHITTERsessies georganiseerd waarbij je veel kennis opdoet.

Solliciteer als vaste LICHT Professional