LICHT op mijn klus – Amber Verbunt

Thema’s als water, natuur en milieu zijn nauw verbonden aan mij. LICHT liet me kennis maken met de zorg; ze zochten een interim communicatieadviseur voor VieCuri Medisch Centrum. Een mooie kans voor mij om ervaring op te doen in een heel andere sector; maar evengoed passend bij maatschappelijke doelen waar ik als persoon aan wil bijdragen.

Dat vind ik mooi aan Maartje en Stefanie: ze bouwen mee aan jouw eigen straaltjes licht die je laat schijnen. Met oprechte interesse en waardering voor wie je bent, wat je kunt en wat je wil denken ze mee over een juiste opdracht. Met daarbij de zorg dat je er ook écht op je plek zit.

Bij VieCuri was de ‘klik’ er meteen. Er was al een enthousiast, gedreven en professioneel team met een breed portfolio. Van corporate communicatie, marketing, projectcommunicatie, sociale media en uitvoering tot de advisering van elke afdeling. Waar je ook komt, je ziet vaak dezelfde communicatievraagstukken en uitdagingen terug: het profileren van het communicatieteam binnen een nieuw bestuur, het aansluiten bij het ontstaan van ideeën in plaats van bij de uitvoering van een projectplan en gezien worden als een goede adviseur en niet alleen als een probleemoplosser of uitvoerder.

Als ‘nieuweling’ in een organisatie signaleer je snel dingen die goed gaan en die beter kunnen. Die frisse energie is ontzettend fijn voor een team dat al langere tijd bestaat. Het is ook super tof dat ik, naast de taken die ik opving vanwege een zwangerschapsverlof, een paar mooie veranderingen in de werkwijze van het team van de grond heb kunnen krijgen. Meebouwen, daar krijg ik een kick van. Daarnaast vind ik het leren van nieuwe dingen – in dit geval kennis over medische behandelingen, onderzoeken, ontwikkelingen en de zorgsector in het algemeen – ontzettend interessant. Daar ligt ook mijn kracht: inhoud vertalen naar de omgeving. Wat heeft een verpleegkundige, arts, specialist, patiënt, huisarts, zorgverzekeraar of andere stakeholder eraan? Daar ga ik naar op zoek; ik verbind mensen en doelen met elkaar.

Interimmen, what’s in it for me? Je leert zo veel, in een korte tijd. Dat maakt je rijk aan ervaring. Als interimmer ben je ook in staat meer afstand te nemen van situaties en relaties; daarmee leer je je omgeving en jezelf op een andere manier kennen. Ook ben ik erg dankbaar voor het teamgevoel; ‘Light up your team’ geldt bij VieCuri in beide richtingen. Tegelijkertijd werk ik in mijn grootste team ooit; Maartje en Stefanie zorgen regelmatig voor een kennissessie met andere collega-interimmers. Dat zijn echte lichtpuntjes waar ik elke keer weer naar uitkijk.

LinkedIn Amber