27 juni 2023

SCHITTERsessie met Jacline de Kort

Voor de interimprofessionals in ons netwerk organiseerden we onlangs weer een fijne SCHITTERsessie. Deze keer was Jacline de Kort van ‘Brainport voor elkaar’ onze gast en het was beslist een inspirerende, interactieve en gezellige sessie!

‘Brainport voor elkaar’ beoogt om samen met organisaties uit de regio ervoor te zorgen dat alle inwoners kunnen profiteren van het economisch succes van de Brainport-regio. Jacline (manager programmabureau) nam ons mee in de ontwikkeling van ‘Brainport voor elkaar’. Én ze daagde ons uit mee te denken over hoe ‘welzijn en gelijke kansen voor iedereen’ bijdragen aan een duurzame economie.

Om te zorgen dat alle inwoners kunnen profiteren van het economisch succes van de Brainport regio, moet het bedrijfsleven bijdragen aan sociaal-maatschappelijke initiatieven. Het succes van deze regio is pas compleet als alle inwoners kunnen aanhaken en meeprofiteren.

Het bedrijfsleven kan het verschil maken en kansengelijkheid vergroten. Bijvoorbeeld door:

  • te voorkomen dat mensen diep in de schulden raken;
  • laaggeletterdheid te bestrijden;
  • digitale vaardigheden te ontwikkelen;
  • jong talent te benutten.

Onze regio doet het in economisch opzicht zeer goed en biedt ongelofelijk veel kansen. Tegelijkertijd groeit het aantal problemen en dreigt de regio voor veel mensen onleefbaar en onbereikbaar te worden. Hoe gaan we er samen voor zorgen dat we één gemeenschap blijven vormen? Hoe gaan we samen mét maatschappelijke organisaties, overheden en kennisinstellingen en onderwijs een sociaal-maatschappelijke agenda vormgeven? Een mooie en inspirerende sessie.

Jacline_de_Kort_Quote