27 mei 2019

Een terugblik op: Opleiding Agile & Scrum – Susanne Denis

Yes! Geslaagd voor het Agile Foundation Marketing & Communication Examen!
Na een pittig examen, ben ik daar best trots op. Wat ben ik blij dat ik heb deelgenomen aan de tweedaagse training, die LICHT mij had aangeboden. Het heeft me behoorlijk wat kennis en bruikbare tools opgeleverd!

Het mooie van agile werken is volgens mij dat je heel snel tot (waardevol) resultaat komt. In plaats van (te)veel tijd besteden aan een plan, ga je direct aan de slag met het neerzetten van resultaat. Of zoals onze docent Mariëlle Roozemond het zo mooi omschreef: ‘je maakt de kaart met elkaar terwijl je aan het reizen bent’. Je focus ligt daarbij steeds op de toegevoegde waarde voor de klant. In theorie is dat voor ons communicatieprofessionals vanzelfsprekend, deze manier van werken zorgt er concreet voor dat je dat principe niet uit het oog kunt verliezen.

Op mijn huidige plek bij de provincie Noord-Brabant ben ik betrokken bij een aantal ICT-projecten waarin elementen van agile werken al worden gebruikt. Het heeft direct meerwaarde dus. Je gaat het bij steeds meer opdrachtgevers tegenkomen verwacht ik, dus het is een mooie toevoeging aan je cv.

Wat het extra leuk maakte, is dat we dit als groep ‘collega’s’ van LICHT met elkaar konden doen. Je leert elkaar wat beter kennen, wisselt ervaringen uit én we zijn ook nog eens als team geslaagd!

Susanne Denis