Niet één maar twee klussen tegelijk!

Shona Dittner, Vaste LICHT Professional | Gemeente Son en Breugel en Brainport Smart District

Bron afbeelding: Brainport Smart District © UNStudio, images by Plomp

Ik werkte voorheen bij een bureau. Daar werkte ik veel vóór organisaties in de publieke sector. Via LICHT werk ik nu bij organisaties in de publieke sector. Een keuze die op de dag van vandaag goed tot zijn recht komt. Ik voel mij thuis in de publieke sector omdat ik dan iets kan betekenen voor de samenleving.

LICHT zorgt ervoor dat elke opdracht bij mij past!
Als interim adviseur heb je de mogelijkheid om vanuit een helicopterview en met een frisse blik naar een organisatie te kijken. Soms spring je op een rijdende trein, de andere keer werk je aan een specifiek project. Ik ben zowel strategisch als tactisch inzetbaar.

Als ik kan adviseren, communiceren en organiseren past een opdracht perfect bij mij. Ik werk bij LICHT als Vaste LICHT Professional (VLP). Dat wil zeggen dat ik in dienst ben bij LICHT en zij voor mij leuke en uitdagende opdrachten zoeken. Naast het samenwerken met collega’s bij een opdrachtgever kan ik altijd sparren met VLP-collega’s. Bijvoorbeeld bij moeilijke vraagstukken. Ook maken wij regelmatig gebruik van elkaars netwerk en organiseert LICHT intervisies en trainingen.

Kortom; LICHT is niet alleen goed in de juiste plaatsing maar investeert ook in persoonlijke groei.

Niet één maar twee klussen tegelijk!
Het afgelopen jaar vervulde ik steeds twee opdrachten naast elkaar. De laatste maanden was ik communicatieadviseur bij de gemeente Son en Breugel en allround communicatieadviseur bij Brainport Smart District. Het combineren van deze twee opdrachten is erg afwisselend. Maar dat vraagt ook wat van je flexibiliteit. Ik ben dagelijks bezig met prioriteiten stellen. Elke dag is anders, wat zeg ik, elk uur kan anders zijn.

Brainport Smart District
In mei 2020 begon ik Bij Brainport Smart District (BSD). Hier was ik verantwoordelijk voor de communicatie van A tot Z, van strategie tot uitvoering. Brainport Smart District is een projectorganisatie. Iedereen werkt aan hetzelfde doel en ziet het belang van communicatie in en werkt daar graag aan mee. Als communicatieadviseur ben je de spin in het web. Doordat BSD geen communicatieafdeling heeft, kwam hier juist het contact met de andere Vaste Licht Professionals van pas. Want soms wil je toch even sparren.

Gemeente Son en Breugel
Bij de gemeente Son en Breugel maakte ik enkele maanden onderdeel uit van het communicatieteam. Ik werkte aan een aantal dossiers. Zo verzorgde ik onder andere de communicatie rondom corona en lag de coördinatie van de aangevraagde evenementenvergunningen bij mij. Mijn opdracht bij Son en Breugel was kort maar krachtig. Maar na enkele langere opdrachten, was dit een welkome afwisseling.

Wat is belangrijk als je twee klussen tegelijk hebt?
Prioriteren en loslaten. Je kunt immers niet op beide opdrachten tegelijk zijn. Mijn nieuwe opdracht is inmiddels gestart. Sinds enkele weken werk ik bij de gemeente Bergeijk. De ervaringen van het afgelopen jaar neem ik zeker mee.

Ook aan de slag als vaste LICHT professional?
Wil je, net als ik, werken in mooie organisaties en aan uitdagende projecten? Solliciteer dan, via onze website, als vaste LICHT Professional!


Shona Dittner