LICHT op mijn klus – Ilse Wever

Tijd om de wijde wereld te verkennen en mijn vleugels uit te slaan als interim communicatieprofessional. En waar begin je dan? Daar waar Licht is. En via Licht kwam ik aan mijn eerste opdracht bij een opdrachtgever met veel leven in de brouwerij. Tegenover Stadsbrouwerij Eindhoven, in hartje centrum, bij Coöperatie DELA.

DELA; a great place to work!
Zoiets schept hoge verwachtingen. En ja, het is echt een gave plek om te werken. Leuke en gemotiveerde collega’s, flexibel (thuis)werken, elke dag vers fruit op de afdeling en een Starbucks op de begane grond. Wat wil je nog meer?

Team Klant
De afdeling Marketing werkt in vier scrumteams met ieder een eigen discipline. In april begon ik bij team Klant als vliegende keep op een aantal ‘moetjes’. Zo leerde ik snel de organisatie kennen; van productmanagement, IT tot aan de klantenservice. Sinds mei werk ik in een project om 1,4 miljoen leden voor 1 januari te informeren over hoe hun uitvaartverzekering er in 2019 uitziet.

Een offline en online customer journey
Met de doelstellingen ‘hogere klanttevredenheid’ en ‘meer digitaal’ stapte ik op een rijdende trein. In verschillende teams werd er al hard gewerkt aan delen van de klantreis. Om inzicht te krijgen in de papieren en de digitale flow heb ik een klantreis getekend. Daaruit volgde een plan met planning om offline en online middelen zo goed mogelijk te combineren.

Onderweg
Nu is het volop afstemmen, (laten) maken, aanpassen, testen en nog eens testen. Daar hoort ook een kwantitatief onderzoek bij via de leden van het coöperatiepanel van DELA.

We zijn er bijna
Over een paar weken is het zover, dan gaan de eerste paar duizend brieven en e-mails de deur uit. Een spannend moment! Vooral omdat het voor klanten ‘maar een brief of e-mail’ over hun uitvaartverzekering is. En jij weet hoe ongelooflijk veel energie, inzet en teamspirit erin zit. Alles om klanten vanuit die brief of e-mail zo goed mogelijk te informeren over hun verzekering en te stimuleren steeds meer digitaal te doen. Voor en door mensen; het blijft boeiend werk!


Ilse Wever
LinkedIn