LICHT op mijn klus – Eline van Santvoort

Afgelopen zomer was ik op zoek naar een afwisselende, tijdelijke opdracht. Ik had van verschillende mensen positieve verhalen over LICHT gehoord en kort daarop zat ik bij ze aan de koffie. Ze luisterden goed waar ik naar op zoek was en dachten met me mee. Al vrij snel mocht ik via hen op gesprek bij de Provincie Noord-Brabant voor een communicatieklus. De baan kreeg ik niet, maar drie dagen later werd ik door Stefanie gebeld. Er werd een ander evenement georganiseerd en de Provincie wilde me daar graag voor hebben. Dezelfde week begon ik en binnen no time voelde het alsof ik er al maanden werkte.

De Provincie organiseerde in samenwerking met een andere partij het Creativity World Forum. Het evenement zou meer dan 1500 professionals en creatieven van over de hele wereld bij elkaar brengen om samen te werken aan maatschappelijke vraagstukken. Door de omvang van het project en de grote hoeveelheid werkzaamheden kon het projectteam de laatste twee maanden een extra communicatieadviseur goed gebruiken. Het was mijn taak kritisch naar het project te kijken, inhoudelijke ondersteuning te bieden en verbeterpunten aan te kaarten en door te voeren. Precies wat ik leuk vond! Daarnaast paste het onderwerp van het CWF ook erg goed bij me, dus was ik extra enthousiast over de opdracht. Ik nam de website voor mijn rekening, herschreef teksten en hielp het team op het gebied van marketing en communicatie. Mijn oog voor detail en betrokkenheid kwamen daarbij goed van pas. Binnen no time werden de nieuwsbrieven, teksten en social posts naar mij gestuurd voor ze deur uitgingen.

De kers op de taart was het event zelf. We genoten van het programma en de tevreden bezoekers uit meer dan 25 landen. Het projectteam had duidelijke afgebakende taken, maar door mijn late aanstelling werd ik ingezet als vliegende kiep. Ik was aanspreekpunt voor de pers, bedacht content voor de live mediacampagne en hield in de gaten dat niemand zichzelf voorbij liep. Ik kon mijn liefde voor communicatie afwisselen met mijn liefde voor mensen. Ik kijk met plezier terug op twee drukke, maar ongelooflijk leuke maanden. En het bijzondere? Al die fijne mensen met wie ik samen mocht werken, waaronder de dames van LICHT. Soms zijn (tijdelijke) collega’s net een beetje familie.

 

 

Eline van Santvoort
LinkedIn