LICHT op mijn klus – Claudia Schutter

LICHT kwam op het juiste moment op m’n pad. Na ruim 10 jaar als marketeer bij dezelfde werkgever, was ik toe aan ‘iets’ anders. Maar ik wist niet goed wat, dus deed ik niks met dat gevoel. Totdat Stefanie me benaderde met de vraag: ‘Lijkt het je niks om …’. Toen wist ik meteen: dit is mijn kans, dit móét ik doen. Om mezelf te prikkelen, om te leren, om te blijven groeien. Maar ja, hoe werkt dat dan, zo’n overstap? Hoe ga je om met de onzekerheid van een tijdelijk contract? Maartje voelde dat feilloos aan en heeft me daar heel goed in begeleid. Dus ja, ik heb de stap gewaagd en geen moment spijt gehad.

Inmiddels ben ik al bijna een anderhalf jaar aan de slag bij de Provincie Limburg. Ik geef vorm aan de nieuw gecreëerde functie adviseur digitale communicatie. Eerst heb ik visie en strategie ontwikkeld voor de digitale platforms en middelen. Nu ben ik een stabiele basis en structuur aan het neerzetten. Ik merk dat ik heel erg in m’n element ben als ik kan bouwen. De losse elementen aan elkaar kan verbinden tot een samenhangend geheel. En daar de juiste tooling en werkwijzen bij vinden om te zorgen dat het ook wérkt. Dat de digitale wereld continu in beweging is, vind ik lekker. Het houdt me flexibel en scherp.

Na verloop van tijd merkte ik dat ik een kennisbehoefte had. Ook daar was LICHT bereidt een rol in te spelen. Samen zijn we op zoek gegaan naar de juiste training. En ook een stukje financiering werd geregeld.

In die korte tijd heb geleerd waar mijn kracht ligt, waar ik voldoening uit haal. Maar ook wat mij absoluut niet ligt. Over een tijdje loopt deze aanstelling af. Ergens zorgt dat voor onrust. Maar toch zie ik er niet erg tegenop. Want wie weet welke mooie uitdaging er in het verschiet ligt.


Claudia Schutter
LinkedIn