Krachten bundelen

In LICHT bundelen wij onze krachten. Samen weten wij de beste mensen bij elkaar te brengen. Dat is ook de rode draad in onze loopbaan: het maken van de juiste match, op individueel niveau en in teams. Niet alleen op basis van kennis en ervaring. Maar juist ook kijken naar persoonlijkheid, instelling en ambities. We willen mensen van elkaar laten leren, zorgen dat ze ervaringen uitwisselen en samenwerken. Dat levert een organisatie èn een professional veel op. Met onze verrassende LICHT- samenwerkingsvormen profiteren zowel onze opdrachtgevers als onze geselecteerde professionals van ons netwerk! Ons doel? Light up your team!

icon-yellow-right-sm LICHTsessie

Met onze LICHTsessies spelen we in op specifieke vraagstukken en wensen van opdrachtgevers. De ene keer betekent dit dat we een opdrachtgever samenbrengen met een aantal ZP’ers om tot nieuwe inzichten te komen. Bij een andere casus kan dit betekenen dat we opdrachtgevers uit diverse branches bij elkaar brengen om te sparren over een actueel vraagstuk. Als een samenwerking juist niet voor de hand liggend is, kom je tot iets nieuws en kun je innoveren.

icon-yellow-top-sm POP-UP team

Als een opdracht erom vraagt, kunnen we een samengesteld team van interim professionals inzetten om een strategisch vraagstuk op te lossen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een positioneringsvraagstuk of een verandertraject waar meerdere specialisten voor nodig zijn. Deze teams kunnen een plan maken voor een project, maar ook het hele project oppakken en uitvoeren.

icon-yellow-left-sm SCHITTERsessie

Een aantal keren per jaar organiseren we SCHITTERsessies voor onze ZP’ers. Tijdens deze interactieve sessie staat hun ontwikkeling op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak centraal. Afhankelijk van het onderwerp betrekken we hier experts bij.

Wil je weten op welke manier LICHT voor jou de krachten kan bundelen? Neem dan contact op met Maartje of Stefanie via hi@ditislicht.nl.

Reacties op onze sessies

Reactie Barbara Kwaks op SCHITTERsessie, 22 november 2018

Dankjewel voor de sessie. Het was leuk om te ervaren hoe uitleg door een commerciële organisatie over hoe kanaalsturing ‘eenvoudig’ (in de zin van niet voorafgegaan door allerlei ingewikkeld en tijdrovend getheoretiseer) in de praktijk is gebracht, zoveel mooie inzichten geeft voor bijvoorbeeld overheid. Het was erg leerzaam én heel gezellig!

Reactie Erna Heeren op SCHITTERsessie, 29 juni jl.

Global communication specialist, Dorel

Uitgelicht

Van Lego kun je alles maken, maar dat je er ook een groep volwassen marketing- en communicatieprofessionals een hele avond samen mee kunt laten spelen in een Design sessie dat was nieuw voor me.

En het was leuk! De sessie werd (letterlijk) opgebouwd van het in elkaar zetten van een eendje naar het uitbeelden van een dilemma op de werkvloer. En dat onder het genot van heerlijk eten en een drankje.

Al snel bleken de voordelen van deze werkwijze, je leert elkaar veel sneller kennen: de manier van bouwen zegt al veel, maar ook is iedereen veel opener dan in normale gesprekken. Daarnaast is het heel gemakkelijk om alles te onthouden, omdat het heel visueel wordt gemaakt.

Een mooie werkvorm die goed toepasbaar is op de werkvloer en fijn om zo in contact te komen met andere ZZP’ers. Al met al een heel leerzaam speelafspraakje in het mooie nieuwe pand van LICHT!

 

Reactie Marijke van der Steen op SCHITTERsessie, 16 maart

Strategisch communicatieadviseur a.i. Waterschap Limburg

Uitgelicht

 

De SCHITTERsessie ging over het doorleven van plannen in veranderprocessen. Een zeer interessant onderwerp voor communicatie professionals. We hebben allemaal wel eens te maken met plannen van overheden die tot weerstand bij de omgeving leiden of veranderprocessen binnen de organisatie waar je werkt waarover je intern communiceert. Hoe ga je met je omgeving in gesprek en hoe doorleef je samen de veranderingen? Het leverde interessante discussies en inzichten op die ik zelf in mijn werk bij het waterschap kan inzetten. Daar hebben we bijvoorbeeld te maken met het verhogen en versterken van dijken die een enorme impact op de omgeving hebben. Deze sessie was daarnaast erg leuk om met vakgenoten kennis en ervaringen te delen.

Reactie Wim Ortjens op LICHTsessie 6 oktober

Directeur Communicatie Gemeente Maastricht

Reactie op LICHTsessie: Customer Journey 6 oktober 2016

De LICHTsessies zijn leerzaam, omdat ze aspecten van het vak belichten waar we in de ratrace van de dagelijkse actualiteit te weinig bij stil staan. Daarnaast groeien ze inmiddels uit tot het netwerkmoment voor communicatiemanagers in Zuidoost-Nederland. Heel fijn dat in die behoefte wordt voorzien!

Reactie Mia op SCHITTERsessie 16 juni

Mia Spruit, ZP’er, over onze SCHITTERsessie van 16 juni:

Veel over Scrum gehoord, maar zelf nog niet mee gewerkt. Voor mij was de schittersessie dus een mooie manier om kennis te maken met Scrum. Dat het werd gecombineerd met rugby vond ik leuk. Ik hou wel van een spelletje. En waar anderen de praktijk misten, ging de methodiek bij mij juist meer leven. Na een lange (vooral zittende) werkdag vond ik het goed om ‘in beweging’ te zijn. Daarnaast trof ik mijn ‘collega’s’ bij LICHT. En het eten was heerlijk! Een boeiende avond dus!

Reactie Karlijn op SCHITTERsessie 12 april

Karlijn Meulman, ZP’er, over onze SCHITTERsessie van 12 april:

Hoewel je als ZP’er meestal deel uitmaakt van een team, heb je toch een aparte rol: je bent tijdelijk ingehuurd om een klus te klaren. Dan is het erg leuk als je de kans krijgt om andere ZP’ers te ontmoeten, die tegen dezelfde dingen aanlopen als jij, maar juist ook andere uitdagingen hebben. De intervisie bij LICHT was een mooie gelegenheid om eens goed na te denken over mezelf en mijn opdracht en van collega-ZP’ers te horen hoe zij omgaan met de onderwerpen die ze lastig vinden. Ik vond het erg leuk om kennis uit te wisselen, tips te krijgen en te geven en elkaar te leren kennen. Ik kreeg er energie van!

Reactie Wouter op SCHITTERsessie 24 maart

Wouter van het Bolscher, ZP’er, over onze SCHITTERsessie van 24 maart:

LICHT bedankt! Ik vond het een inspirerende, ontspannen en gezellige avond. Goed georganiseerd en een gastvrije ontvangst. De sfeer was uitmuntend. Het was tof te merken dat werkelijk elke deelnemer zo benaderbaar, positief en energiek was. Als je toch een organisatie kon bouwen met al deze mensen… Een pluim op jullie werk van het afgelopen jaar! Ik kijk uit naar meer van dit soort momenten.

 

Reactie Judith op LICHTsessie 3 maart

Judith Jansen (Manager Communicatie en Marketing bij Amphia Ziekenhuis) over onze LICHTsessie van 3 maart:

Wat een interessante middag was het op een inspirerende locatie in Eindhoven. Samen met collega vakgenoten uit de Zorg, Onderwijs, en Overheid nadenken over de ‘Why’ van de eigen afdeling. Klinkt abstract, maar doordat er alle ruimte was voor praktijkvoorbeelden werd het al snel tastbaar en bruikbaar. In de hectiek van alledag en de dynamiek van de zorgsector, is het in ons ziekenhuis niet altijd makkelijk om die stap terug te doen en vanaf een afstandje naar alle strategische en tactische marcomvraagstukken te kijken. Terwijl je diep van binnen weet dat als je dat wel doet, het eindresultaat aan kwaliteit wint. Tijdens de LICHT sessie was daar nu alle gelegenheid voor. Met als gevolg dat ik aan het begin van de avond met een ‘achterbak’ gevuld met nieuwe inzichten en kennismakingen weer naar Breda ben gereden.