27 mei 2021

Journalisten zijn net mensen

Dat weten we natuurlijk allemaal wel, maar we handelen er niet altijd naar. Vorige week donderdag kregen onze vaste LICHT-professionals mediatraining van Lars Walder. Voor sommigen vooral een opfriscursus, voor anderen een kijkje in een discipline waar ze niet zo vaak mee te maken krijgen.

Lars gaf tips over het onderhouden van relaties met journalisten. Bijvoorbeeld dat het heel slim is om ook eens een kop koffie met ze te drinken als je eigenlijk geen nieuws hebt. Of om ze eens vrijblijvend mee te nemen in waar je mee bezig bent. Zo houd je de relatie warm en zorg je voor een evenwichtiger beeld als er dan toch een keer iets misgaat.

Oefenen op camera
Met sprekende voorbeelden liet Lars zien hoe het vooral niet moet. Maar ook hoe je jezelf als woordvoerder uit een benarde situatie redt. Onze LICHT-professionals mochten daarna zelf aan de bak: Lars legde ze allemaal het vuur aan de schenen op camera. Vervolgens gaf hij samen met de groep feedback. Zo leerden ze alles over de dooddoeners van ambtelijke taal en het belang van de mens achter de professional laten zien.

Onze vaste LICHT-professionals vonden de training een absolute aanrader, ook voor iedereen die vaker de pers te woord staat! Ook interesse? Kijk op www.bureauwalder.nl.