Senior communicatieadviseur en woordvoerder – Yulius – 32 uur – Dordrecht

In het kort

Meebouwen in het speelveld van geestelijke gezondheidszorg en gespecialiseerd onderwijs aan de positionering en bekendheid van Yulius, dat staat centraal in de functie van senior communicatieadviseur en woordvoerder. Yulius, een organisatie van maatschappelijke betekenis, waar zorg voor de cliënt en leerling centraal staat. Wij zijn op zoek naar die betrokken en ervaren communicatieprofessional, maken we jou al nieuwsgierig?

De functie

In de ggz en het gespecialiseerd onderwijs draait het om mensen. Cliënten, leerlingen en personeel met elk hun eigen verhaal. Als senior communicatieadviseur en woordvoerder zie jij in deze wereld vol uitdagingen en kansen allerlei mogelijkheden voor interne en externe publiciteit. Dit op basis van nieuws, standpunten, ontwikkelingen en verhalen binnen en buiten de organisatie. Je werkt daarbij – met je teamgenoten – samen met de directies Onderwijs, Volwassenenzorg en Kinder- en Jeugdpsychiatrie, Raad van Bestuur, stafafdelingen en externe stakeholders. Als woordvoerder reageer je op mediavragen én zoek je proactief de pers. Om zo toegevoegde waarde te leveren aan Yulius als belangrijke speler in het verlenen van geestelijke gezondheidszorg en gespecialiseerd onderwijs in de regio Rijnmond en Zuid-Holland zuid.

Jij draagt als senior communicatieadviseur en sparringpartner actief bij aan de naamsbekendheid, reputatie en positionering van Yulius binnen en buiten de sectoren van geestelijke gezondheidszorg en gespecialiseerd onderwijs. Je hebt een goed beeld van het speelveld waarin Yulius actief is en herkent hierin de uitdagingen die je omzet naar doeltreffende communicatie- en public affairs advies. Jij maakt daarbij bewust de afweging om het passende kanaal in te zetten per doelgroep en doel, informeert stakeholders en weet publicitaire kansen te verzilveren. Als woordvoerder ben je bij toerbeurt 24/7 bereikbaar voor de pers. Jij bent voor jouw teamgenoten en de organisatie dé vraagbaak op het vlak van strategische communicatie en woordvoering, samen met je manager.
Projecten die op dit moment spelen in de organisatie en waar jij je voor in gaat zetten zijn:
1. Doorontwikkelen mediabeleid.
2. Versteviging stakeholdercommunicatie.
3. Verandercommunicatie rondom de koers.

De organisatie

Yulius helpt kinderen, jongeren en volwassenen met psychische problemen. We zijn gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en bieden gespecialiseerd onderwijs. Dat doen we op meerdere plekken in de regio’s Rijnmond en Zuid-Holland zuid. We doen het niet alleen: samen met onze cliënten én partners als wijkteams, huisartsen, woningcorporaties of anderen in de wijk werken we aan de positieve gezondheid van onze clienten. Samen het verschil!

De afdeling Communicatie werkt vanuit het hoofdkantoor van Yulius in Dordrecht. We zijn met een vaste kern van vijf communicatieprofessionals, eenieder heeft zijn eigen aandachtsgebied. Zaken als fotografie en vormgeving besteden we uit. We treffen elkaar op vaste dagen op kantoor, daarnaast werken we vanuit huis en zijn we met regelmaat op andere Yuliuslocaties te vinden. De afdeling rapporteert als stafafdeling – via de Manager Communicatie – aan de Raad van Bestuur.

Dit breng je mee

Met doelgerichtheid en overtuiging zet jij onze organisatie in de buitenwereld op de kaart. Je bent taalvaardig, schrijft heldere persberichten en sprekende verhalen. Je hebt ervaring als woordvoerder op beleidsniveau en je beschikt over politiek-bestuurlijke, omgevings- en organisatiesensitiveit. Nieuwe onderwerpen maak je jezelf snel eigen, je bent er nieuwsgierig naar. Je schakelt eenvoudig met gesprekspartners op alle niveaus binnen en buiten de organisatie.

Verder heb je:
● Een afgeronde communicatie-opleiding (hbo+) & vakgerichte cursussen en minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
● voelsprieten voor de ontwikkelingen en innovaties in het vakgebied en past deze toe;
● ervaring met stakeholder-, issue- en crisiscommunicatie;
● een hoog stressniveau, analytisch vermogen en ben je beleidsmatig sterk.

Dit bieden wij jou

Wij bieden je allereerst een fijne werkplek in een enthousiast team dat werkt voor een mooie, maatschappelijk relevante organisatie. In ons werk staan samenwerking, kennisdeling en ontwikkeling centraal. En leggen we actief de verbinding binnen en buiten de organisatie. Want: samen maken wij het verschil.               

Daarnaast: een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in fwg 60 van de cao ggz (max. € 5.335 bij een 36-urige werkweek, peildatum 1-1-24/ 5.548 per 1-12-24.). Ook ontvang je een passende piketvergoeding voor gedraaide woordvoeringsdiensten. We kennen een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden zoals: vakantietoeslag (8%), eindejaarsuitkering (8,33%), 166 uur verlof per jaar (bij 36 urige werkweek), vergoeding woon-werkverkeer en dienstreizen, meerkeuzesysteem, balansbudget, levensfasebudget en ruim aanbod leren & ontwikkelen.

Solliciteren op deze vacature

Senior communicatieadviseur en woordvoerder – Yulius – 32 uur – Dordrecht
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl