Senior adviseur interne en verandercommunicatie Heijmans 32-40 – Hybride/Rosmalen

In het kort

Heijmans is een beursgenoteerd bouwbedrijf met activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra. Een gezonde leefomgeving creëren voor iedereen: daar staan we voor bij Heijmans. Als groeiend bouwbedrijf wil Heijmans nadrukkelijk bijdragen aan het oplossen van de maatschappelijke vraagstukken waarvoor Nederland staat. Die uitdagingen vragen om regie en verbinding en Heijmans wil daar een prominente rol in spelen. In die context maakt Heijmans bewust de beweging naar duurzame aanvoerder. Om hierin communicatief te versterken zoeken zij een senior adviseur interne en verandercommunicatie. Bouw jij mee aan deze gezonde leefomgeving?

De functie

De opgave waar Heijmans voor staat, vraagt om aanscherping van hoe we ons als bedrijf, merk en werkgever presenteren. De noodzaak voor effectieve en slimme communicatie groeit. Vanuit Corporate Communicatie zijn we hier dagdagelijks mee bezig. Daartoe is verbinding met interne en externe stakeholders essentieel. Heijmans wil zich blijven onderscheiden en initieert tal van veranderingen intern. Voorbeeldprojecten zijn organisatiewijzigingen en overnames, leiderschapstrajecten en HR programma’s. Als senior adviseur interne en verandercommunicatie lever jij hier een bijdrage aan.
Dit ga je doen:
• Vanuit jouw visie op interne- en verandercommunicatie geef je advies aan de bedrijfsstromen Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra en denk je actief mee.
• Je maakt strategische (verander)communicatieplannen, stemt die af en zorgt ervoor dat de benodigde communicatieactiviteiten uitgevoerd worden.
• Jij benadert het interne communicatievak vanuit een breed organisatieperspectief. Om dit vorm te geven onderhoud en bouw je aan duurzame relaties met interne stakeholders.
• Je bent bekend met werkzaamheden en doelen van de drie bedrijfsstromen en levert een bijdrage aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen en gewenste gedragsveranderingen.

De organisatie

Jij komt te werken op de afdeling Corporate Communicatie in Rosmalen. Als afdeling werken we dagelijks aan het verder uitbouwen van de reputatie en identiteit van Heijmans. We stippelen de strategie uit voor het Heijmans merk en communicatie, en regisseren, adviseren en ondersteunen. We voeren uit als dat waarde toevoegt. We bedienen de bedrijfsstromen Vastgoed, Bouw & Techniek en Infra vanuit bedrijfsstroom én Heijmans perspectief. We staan in nauwe verbinding met de organisatie en de bedrijfsstromen. Een flexibele schil van communicatie professionals en bureaus ondersteunt ons waar nodig. Jouw team bestaat uit 11 collega’s welke stuk voor stuk communicatie experts zijn op het gebied van interne communicatie,  woordvoering & PR, content en  marketingcommunicatie & branding. Je manager is Claire Trügg. Zij vraagt jou: “Heijmans wil zich blijven onderscheiden en initieert tal van veranderingen intern. Lever jij hier een bijdrage aan?”

Dit breng je mee

Met verve en overtuiging verbind jij in onze organisatie de buitenwereld en de binnenwereld met elkaar. Je hebt ervaring bij grote en complexe organisaties en een goed gevulde verandercommunicatierugzak. Daarnaast ben je een goede sparringpartner voor management en projectleiders. Je gaat altijd scherp, accuraat en deskundig te werk. Afwisseling in je werk? Jij houdt ervan, waardoor je kantoorwerk met gemak afwisselt met bezoeken in het land. Ook ben je een echte teamplayer en heb je oog voor de (belangen van de) klant, omgeving en organisatie. Je beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor, en bent verbindend en kunt snel schakelen. Daarnaast ben je of heb je:

• In het bezit van het Heijmans DNA: samenwerken, eigenaarschap en resultaatgericht;
• een afgeronde HBO/WO opleiding en ten minste 10 jaar ervaring als adviseur interne- en verandercommunicatie;
• een visie op vlak van interne- en verandercommunicatie;
• een expert in je vakgebied die in staat is de belangen vanuit Heijmans op juiste wijze te vertalen naar uitingen;
• zowel sterk in strategische en tactische communicatie als in de vertaling naar concrete uitingen;
• in staat om vanuit je helikopterview verbanden te leggen en bruggen te slaan tussen verschillende afdelingen en projecten.

Dit bieden wij jou

Je hoort erbij, bij de trotse gezichten wanneer we weer een stukje Nederland hebben gebouwd. Die trots noemen we ons gele hart. Als je als senior adviseur interne en verandercommunicatie bij ons aan de slag gaat, mag je meebouwen aan de gezonde leefomgeving van Heijmans. Daarnaast biedt Heijmans je:

 • Een vast contract.
 • Een salaris tussen 5.169,00 en 7.400,00 b/mnd o.b.v. 40 uur.
 • De vrijheid om je werktijden zelf in te delen. Ook is er de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je een inwerktraject.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Een goede balans tussen werk en privé.
 • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
 • 25 vakantiedagen en 15 adv-dagen. Op jaarbasis verrekenen we een deel van de genoemde dagen via een toeslag individueel budget.
 • Een smartphone, laptop en auto van de zaak. Of een mobiliteitsbudget in plaats van een auto.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao Bouw & Infra.

Solliciteren op deze vacature

Senior adviseur interne en verandercommunicatie Heijmans 32-40 – Hybride/Rosmalen
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl