LICHT op mijn klus – Vivian Rauer

Ik ben bezig met mijn derde jaar als interim communicatieadviseur bij de gemeente Best. Terwijl ik het typ, bedenk ik me of dat niet al te lang is? Al snel kom ik tot de conclusie: nee, het is namelijk echt geen dag hetzelfde bij deze bijzondere gemeente.

Ik heb veel verschillende projecten waardoor ik ook samenwerk met veel verschillende collega’s en externe partners van de gemeente. Nieuwbouwprojecten, de herinrichting van het centrum, Bestwijzer, de gemeenteraadsverkiezingen, de nieuwe manier van afval inzamelen en het organisatieveranderingstraject Samen op Reis, het zijn zomaar een aantal projecten waar ik aan meewerk. Soms in een kleine rol, andere keer in een hele grote rol.

De gemeente Best is een vriendelijke gemeente die altijd een stapje extra probeert te zetten voor haar inwoners. De ambtelijke organisatie staat momenteel aan het begin van een verandertraject, onze LICHT collega Clémence is hier overigens nauw bij betrokken. Die verandering gaat onder andere over zelf ook een stapje extra te zetten voor je interne klanten. Integraal werken, zo ogenschijnlijk eenvoudig, maar zo moeilijk in de praktijk. Het is leuk om dit traject vanaf de zijlijn te volgen.

Natuurlijk zijn er in de afgelopen twee jaar ook weleens mindere tijden geweest. Het is fijn als je dan terug kunt vallen op je collega’s van het kantoor in Eindhoven. LICHT voelt dan echt als een hechte club. Je staat er niet alleen voor. Een soort van WAT-relatie eigenlijk, work apart together. Hoe mooi is dat? Ik ben er trots op!

LinkedIn Vivian