Zorgorganisatie – Senior Communicatieadviseur (32-36 uur p/wk) – Helmond

Introductie

Ben jij een ervaren professional met een strategische visie op (verander)communicatie én maak jij impact bij interne en externe stakeholders? Lees dan snel verder!

Organisatie

De vraag naar zorg groeit fors, want mensen worden steeds ouder en de zorgvragen steeds complexer. Dit alles bij een krappe arbeidsmarkt en een gelijkblijvend budget. Dit betekent dat het zorglandschap sterk gaat veranderen. We moeten, samen met onze zorgpartners in de regio, de zorg daarom anders en slimmer inrichten. Ook moeten we nieuwe technologische mogelijkheden integreren in onze werkprocessen. Al deze veranderingen vragen om krachtige interne en externe communicatie. Én om communicatieprofessionals die betekenis kunnen geven aan de ontwikkelingen in de organisatie.

Het team bestaat uit 6 professionals, elk met een eigen aandachtsgebied. Je legt verantwoording af aan de manager marketing en communicatie.

Functie

Als senior communicatieadviseur schakel je makkelijk tussen een strategische en uitvoerende rol. In een dynamische omgeving (zeker in deze corona-tijd) houd je je bezig met complexe vraagstukken, maar ook met de vertaling daarvan in concrete communicatiemiddelen. Je initieert verbeteringen in de werkprocessen van de afdeling, waardoor het team verder kan groeien in haar rol binnen de organisatie.

Als stevige adviseur ben je in projecten niet bang om jouw mening en visie te delen. Dit doe je met gevoel voor interne en externe verhoudingen. Je bent een verbinder die zich in de samenwerking positief-kritisch opstelt. Je enthousiasmeert anderen om hun eigen rol in de communicatie te vervullen. Je toont initiatief en leiderschap in projecten, zonder meteen de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering op je te nemen. Met jouw kennis van interne en externe communicatie, draag je bij aan het bereiken van project- en organisatiedoelstellingen.

Deze functie is echt iets voor jou als je warm loopt om je bijdrage te leveren aan vraagstukken zoals:

  • Hoe kunnen we onze missie en visie verder laden?
  • Hoe versterken we onze interne communicatie? Welke interne veranderingen moeten daarvoor communicatief worden doorgevoerd?
  • Hoe kan communicatie optimaal bijdragen aan het vormgeven van de zorg van de toekomst?
  • Hoe creëren we draagvlak bij patiënten en medewerkers voor zorgvernieuwingen?
  • Hoe help je collega’s om met slimme communicatie meer impact te maken?
  • Hoe benutten we interne successen voor onze externe profilering?
  • Hoe versterken we onze positionering als werkgever in een krappe arbeidsmarkt?

Functie-eisen

Jij past in ons team als je ruime ervaring hebt met interne en verandercommunicatie in een complexe organisatie (mogelijk in de gezondheidszorg). Je denkt op wo-niveau en kunt ingewikkelde materie op een eenvoudige, begrijpelijke manier vertalen. We vinden het belangrijk dat je een prettige persoonlijke communicatiestijl hebt en dat je goed bent in het geven en ontvangen van feedback.

Daarnaast werk je graag projectstructuren. Je bent een goede, stevige sparringpartner voor de interne opdrachtgevers, een verbinder maar geen pleaser. Je pakt gemakkelijk de regie en je pakt door op het doorvoeren van verbeteringen. Je vindt het leuk om een coachende rol te vervullen voor collega’s binnen en buiten je team.

Als mens straal je rust uit. Je hebt veel ideeën, bent initiatiefrijk en je bent goed in staat om mensen mee te nemen van strategisch naar tactisch en operationeel niveau, en andersom.

Aanbod

Ben je nieuwsgierig geworden? Wij zien je reactie graag tegemoet. We bieden je een marktconform salaris en daarnaast hebben we oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een jaarcontract met de intentie deze om te zetten naar een vast contract. Je werkplek is in een fijn team en in een moderne, kleurrijke kantoortuin.

Inlichtingen en sollicitatie

Zorgorganisatie – Senior Communicatieadviseur (32-36 uur p/wk) – Helmond
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl