Woordvoerder – 32-40u – Heijmans – Rosmalen

In het kort

Een gezonde leefomgeving creëren voor iedereen: daar staan we voor bij Heijmans. Daarmee dragen we bij aan de oplossing van veel belangrijke maatschappelijke vraagstukken van nu en morgen, van de energietransitie tot de woningbouwopgave. Als woordvoerder ben jij hierin een belangrijke schakel. Als woordvoerder geef je ook strategisch advies, onder andere op welke wijze Heijmans zichtbaarder kan worden.

De functie

Als ervaren woordvoerder ben je in staat Heijmans te vertegenwoordigen richting de media en voorziet die van informatie over de visie, beleid, rol, financiële resultaten en activiteiten van Heijmans. Je houdt samen met je collega-woordvoerder in- en externe ontwikkelingen in de gaten en zet die om in concrete acties. Daarbij werk je ook nauw samen met de manager investor relations en adviseer je onze raad van bestuur proactief en begeleidt hen bij mediacontacten en andere optredens. Je bekijkt daarnaast maatschappelijke opgaves met een brede blik en signaleert communicatiekansen. Zodat je onze projecten, producten, diensten en innovaties kunt koppelen aan trends en ontwikkelingen buiten de organisatie. En onze projecten in het licht van de maatschappelijke opgaves betekenis kunt geven.  Samen met de collega woordvoerder onderhoud je contact met de media. 

Dit ga je doen:
Optreden als woordvoerder, waarbij je Heijmans-breed het aanspreekpunt bent voor de pers en contacten onderhoudt met landelijke en regionale media en vakpers.
Adviseren van de raad van bestuur, het senior management en je collega’s over externe communicatie.
Bijdragen aan de ontwikkeling van het externe communicatie- en mediabeleid voor de versterking van de reputatie van Heijmans.
Het communiceren van de jaar-, halfjaar- en kwartaalcijfers van Heijmans.
Nieuws- en persberichten schrijven en een nauwkeurige actualiteitenplanning bijhouden.
Collega’s adviseren bij publieke optredens en hen begeleiden of trainen bij media-optredens.
Nieuws binnen de organisatie signaleren en vervolgens communiceren via de juiste kanalen.
De woordvoering en dossiervorming rondom crises en issues in goede banen leiden.
Investeren in een duurzame relatie met media, samenwerkingspartners, experts en belangrijke online platforms.
Als sparringpartner optreden voor de communicatieadviseurs in ons team en nauw samenwerken met jouw collega’s van Online en Storytelling en Interne Communicatie.
Marktontwikkelingen vertalen naar actie, op basis van mediawatching. 

De organisatie

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming met activiteiten in vastgoed, bouw & techniek en infra. 
Je bent onderdeel van de afdeling Corporate Communicatie.

Ons doel? De positionering en reputatie van Heijmans versterken, door naar buiten te brengen hoe Heijmans de maker is van een gezonde leefomgeving en onze collega’s daarin mee te nemen. Onze afdeling bestaat uit tien medewerkers, verdeeld over de teams Online Storytelling, Marketingcommunicatie en Branding, Interne Communicatie, en Media en Woordvoering. We vormen samen een hechte afdeling en vinden het ook belangrijk om hecht te blijven. De verbondenheid met elkaar en onderlinge hulpvaardigheid zijn groot. We werken op een open afdeling, waardoor we elkaar snel kunnen vinden. In principe zijn we allemaal minimaal drie dagen per week op kantoor en is er wekelijks een teamoverleg. In jouw rol ben je ook geregeld op Heijmans projectlocaties in het hele land. Want vertellen over ons werk doe je natuurlijk het beste wanneer je er ook zelf bent geweest.

Dit breng je mee

Met verve en overtuiging zet jij onze organisatie in de buitenwereld op de kaart. Zowel mondeling als op papier breng jij onze strategie, het werk en de technisch complexe zaken optimaal voor het voetlicht. Je ziet publicitaire kansen en bedreigingen en weet hier tijdig op in te spelen. Je hebt ervaring bij beursgenoteerde organisaties, bent een goede sparringpartner voor de Raad van Bestuur en de manager investor relations. Je gaat altijd scherp, accuraat en deskundig te werk. Afwisseling in je werk? Jij houdt ervan, waardoor je kantoorwerk met gemak afwisselt met projectbezoeken. Ook ben je een echte teamplayer en heb je oog voor de (belangen van de) klant, omgeving en organisatie. Jij raakt niet in paniek van eventuele crisissituaties, beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor, en bent verbindend en diplomatiek in je werk. Ook kun jij de omstandigheden zelf vormgeven die nodig zijn om jouw functie optimaal te vervullen.

Verder heb je:
Minimaal een hbo-opleiding afgerond in de richting communicatie.
Bewezen ervaring in de functie van woordvoerder. 
Inhoudelijke kennis van en/of affiniteit met financiële markten. 
Je bent in staat om in grote mate van autonomie en zelfstandigheid te werken, hebt verantwoordelijkheidsgevoel en hebt integriteit hoog in het vaandel staan.
Ervaring in issuemanagement en crisiscommunicatie.
Een sterke maatschappelijke antenne en analyseert deze op consequenties en kansen voor de organisatie.
Brede communicatie-ervaring en volg je ontwikkelingen in het vakgebied. Je vertaalt  deze vanuit eigen visie naar effectieve communicatiestrategieën.
Een uitstekend gevoel voor verhoudingen en relaties binnen een complexe organisatie en bent een geloofwaardige, stevige sparring partner voor opdrachtgevers op alle niveaus.
Een journalistiek netwerk.
Ervaring in een beursgenoteerde organisatie en met cijferpresentaties.
Goede kennis van sociale media, waarbij je een visie hebt op hoe deze het beste voor Heijmans kunnen werken.

Dit bieden wij jou

 • Een vast contract.
 • Een goed salaris.
 • De vrijheid om je werktijden zelf in te delen. Ook is er de mogelijkheid om thuis te werken.
 • Een prettige werksfeer: als collega’s staan we altijd voor elkaar klaar en komen we regelmatig samen om onze successen te vieren.
 • Een warm welkom. Tijdens twee introductiedagen maak je uitgebreid kennis met ons bedrijf, daarna volg je een inwerktraject.
 • Veel ontwikkelmogelijkheden, onder meer via onze eigen Heijmans Academie en via praktijkgerichte trainingen, gegeven door je eigen professionele collega’s.
 • Een goede balans tussen werk en privé.
 • Een werkplekvergoeding om het thuiswerken zo aangenaam mogelijk te maken.
 • 25 vakantiedagen en 15 adv-dagen. Op jaarbasis verrekenen we een deel van de genoemde dagen via een toeslag individueel budget.
 • Een smartphone, laptop en auto van de zaak. Of een mobiliteitsbudget in plaats van een auto.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao Bouw & Infra.

Solliciteren op deze vacature

Woordvoerder – 32-40u – Heijmans – Rosmalen
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl