Woonpartners – Communicatieadviseur (24-28u p/w) – Helmond

Introductie

Woonpartners is een organisatie in beweging. Met veel enthousiasme en energie werken we hard om onszelf te vernieuwen en verbeteren. Onze huurders staan op één, en we kijken op allerlei manieren hoe we onze dienstverlening beter kunnen laten aansluiten op hun behoeften. Daarin speelt communicatie een grote rol. Met collega’s, partners, woningzoekenden en natuurlijk de huurders zelf. Daarom zoeken we een ervaren communicatieprofessional. Iemand met lef, enthousiasme en vernieuwende ideeën die ons helpt om onze communicatiestrategie scherper neer te zetten en uit te voeren.

Organisatie

Woonpartners is een woningcorporatie in Helmond met ongeveer 7.400 woningen. Onze kernwaarden zijn betrouwbaar, verrassend en verbindend. Dat zie je terug in alles wat we doen. Als adviseur communicatie heb je één directe communicatiecollega. Daarnaast krijg je (al zeggen we het zelf) nog 80 andere leuke collega’s. Van woonconsulenten tot werkvoorbereiders en van controllers tot vastgoedontwikkelaars.

We zijn een kleine, hechte club met grote ambities. Dat geeft jou de kans om te experimenteren met jouw verfrissende ideeën. Je legt verantwoording af aan de directie en werkt nauw samen met het managementteam. Zowel de directeur als het MT hebben communicatie hoog op de agenda staan, en geven je veel vrijheid. Ze zijn benieuwd naar jouw feedback en ideeën, dus bij ons komen jouw brede ervaring en creativiteit uitstekend tot hun recht.

We werken nu nog zoveel mogelijk thuis, maar straks wacht er een fijne en inspirerende werkplek op je in ons kantoor. Ons eigen ‘thuis’ dat we onlangs duurzaam renoveerden, met station Helmond als achterbuurman.

Functie

Samen met bewoners en partners werken aan betaalbare, duurzame woningen in hechte wijken. Dat is de missie waaraan jij als communicatieadviseur een belangrijke bijdrage levert. Met je communicatiecollega bepaal je het communicatiebeleid en vertaal je onze organisatiedoelstellingen door in een communicatiestrategie. Om die vervolgens ook uit te (laten) voeren. Bij ons mag je de grote lijnen uitzetten, maar ook met je poten in de klei staan.

We zeiden het al: we zijn een organisatie in beweging. Dat betekent bijvoorbeeld dat we meer vraaggestuurd willen werken. Ook op het gebied van communicatie. Wat vinden huurders en woningzoekenden belangrijk? Wat willen ze écht weten? Wanneer en hoe? Jij zoekt het uit en speelt erop in. Je vindt het daarbij leuk om te meten, analyseren en optimaliseren.

We bouwen bij Woonpartners aan een hechtere samenwerking tussen afdelingen. Als communicatieadviseur ondersteun jij daarin door interne communicatie te verbeteren, en door te zorgen voor meer enthousiasme en trots over de dingen die wij doen. We willen dat iedereen binnen Woonpartners ervaart dat we ons echt sámen inzetten voor onze maatschappelijke opgave. Natuurlijk willen we dat ook naar buiten toe laten zien. Jij weet hoe je bouwt aan ons imago bij huurders, woningzoekenden, partners en de media.

Communicatie is niet alleen een taak van de communicatie-afdeling: daarin spelen je collega’s een grote rol. Maar bijvoorbeeld ook de medewerkers van onze aannemers en andere partners. Jij helpt hen die rol te begrijpen en op hun manier goed in te vullen. Zo zorg je ook voor draagvlak voor het uitvoeren van jouw plannen.

Functie-eisen

Jij hebt meerdere jaren ervaring met communicatie- en imagovraagstukken, het liefst in organisaties die in een cultuurverandering zitten. Je weet hoe je mediarelaties onderhoudt en bij ingewikkelde persvragen houd jij het hoofd koel. Creativiteit, een vlotte pen en overtuigingskracht zien we ook graag terug in jouw motivatiebrief.

Aanbod

Wij bieden je een mooie, uitdagende functie waarin je écht een verschil kunt maken. Maar waarin je ook veel vrijheid krijgt om te experimenteren en vernieuwen. De functie zit in schaal J van de CAO Woondiensten.

Inlichtingen en sollicitatie

Woonpartners – Communicatieadviseur (24-28u p/w) – Helmond
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl