WML – Strategisch communicatieadviseur (in vergevorderd stadium) – Maastricht

Introductie

Bij WML halen we het beste in Limburg naar boven. Dag in dag uit, 24 uur per dag, zorgen we voor fris, helder en betrouwbaar drinkwater voor alle Limburgers. Dat doen we met een team van zo’n vierhonderd watermakers, die met passie en vakmanschap iedere dag het beste in zichzelf naar boven halen. En in elkaar. Om onze ambities nog verder invulling te kunnen geven, zijn we op zoek naar een enthousiaste Strategisch communicatieadviseur en Woordvoerder.

Organisatie

Je maakt als Adviseur Strategische communicatie en Woordvoerder onderdeel uit van het team communicatie en marketing. Hierin zitten de disciplines in- en externe communicatie, educatie, sponsoring, marcom en marketing. Met de zes collega’s werkzaam op deze afdeling werk je nauw samen. Als senior ben je sturend in het team, coach en begeleid je waar nodig.

Functie

Werken in de vitale sector, met thema’s die mensen raken en aan maatschappelijk relevante projecten, waarbij steeds de verbinding wordt gezocht tussen individu, organisatie en omgeving. Dat is wat de adviseur strategische communicatie doet binnen WML. Als natuurlijke verbinder en tegelijkertijd onafhankelijke denker samen met collega’s, (interne en externe) klanten en andere stakeholders in gesprek zijn en blijven. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de opstelling en uitvoering van en de advisering over het integrale communicatiebeleid, gericht op de optimalisering van het imago van WML, stakeholdermanagement en de communicatie met alle interne en externe doelgroepen.

Kerntaken van de functie adviseur strategische communicatie zijn:

  • Je geeft gevraagd en ongevraagd (strategisch) advies op bestuurlijk- en directieniveau over interne en externe communicatie.
  • Je bent het aanspreekpunt voor de directeur voor wat betreft corporate communicatie en bestuurlijk gerelateerde zaken.
  • Je leidt grote meerjarige communicatieprojecten en -campagnes.
  • Je neemt het voortouw in het opstellen en ontwikkelen van het strategische communicatiebeleid en –plan en implementeert deze samen met je collega communicatieadviseurs binnen WML.
  • Je geeft sturing aan en verzorgt de uitvoering van crisiscommunicatie en leidt een communicatieteam bij storingen en calamiteiten.
  • Je voert het woordvoerderschap uit voor WML en draagt zorg voor het opstellen van het persbeleid, het proactief onderhouden van contacten met de pers en op de hoogte zijn van mogelijke toekomstige issues.
  • Je houdt daarnaast vaktechnische kennis bij, door relevante ontwikkelingen en opleidingen binnen het vakgebied te volgen en deelt deze kennis binnen WML en zorgt tevens voor praktische toepassingen ervan.

Functie-eisen

Je bent een proactieve, flexibele verbinder; een pragmatische en energieke communicatieprofessional, met goed inlevingsvermogen en die snel kan schakelen tussen verschillende stakeholders op verschillende niveaus binnen en buiten de organisatie. We komen graag in contact met een onafhankelijk denkende teamspeler, die makkelijk tot de kern komt en tegelijkertijd zaken in breder perspectief kan plaatsen.

Als achtergrond heb je een afgeronde HBO/WO opleiding, minimaal 10 jaar werkervaring in interne en externe communicatie, bij voorkeur in een politiek-bestuurlijke omgeving/ (semi) overheid. Door jouw innovatieve vertaling van WML’s speerpunten in woord en beeld, haal je het beste in jezelf en in collega’s naar boven.

Inlichtingen en sollicitatie

WML – Strategisch communicatieadviseur (in vergevorderd stadium) – Maastricht
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl