VieCuri Medisch Centrum – Manager Communicatie (32-36u p/w) – Venlo

Introductie

De zorg is er voor en door mensen. Voor de juiste zorg op de juiste plek, is communicatie met die mensen onmisbaar.

Organisatie

Samen met acht professionals adviseer jij onze organisatie over corporate, interne, externe, marketing- en patiëntencommunicatie. Naast communicatieadvies, is het team verantwoordelijk voor communicatiemiddelen als de website, het intranet, mijnVieCuri en berichten in de media. Team Communicatie bruist van de ideeën en vakkennis en gebruikt die om VieCuri verder te profileren als hét ziekenhuis van Noord-Limburg Het communicatieteam is daarmee uitgesproken verantwoordelijk voor de reputatie van VieCuri.

Functie

Wij staan voor kraakheldere communicatie, een professionele uitstraling en doelmatig werken met een fijn team. Wij richten ons vooral op interne communicatie, patiëntencommunicatie, marketingcommunicatie en pers- en crisiscommunicatie.

Jij wordt de nieuwe manager van ons communicatieteam en bent daarmee verantwoordelijk voor (de organisatie van) onze interne en externe communicatie. Jouw leidinggevende is de clustermanager Marketing, Communicatie en Verkoop (MCV). Als strategisch/tactisch adviseur heb je direct contact met onze Raad van Bestuur en het MT. Naast je managementtaken is interne communicatie jouw eerste aandachtsgebied. Je besteedt je tijd dan ook aan uiteenlopende interne communicatievraagstukken, ook in de uitvoering. En je bent verantwoordelijk voor het behalen van de gestelde communicatiedoelen zoals benoemd in het jaarplan.

Samen met de clustermanager stem je af welke opdrachten opgepakt moeten worden en welke prioriteit deze hebben. Je stelt ambitieuze en tegelijk haalbare doelen in overleg met het team. Met jouw aandacht voor portfoliobewaking, doen we de juiste dingen. En we doen ze goed.

Je coacht je team en biedt voldoende handelingsruimte. Het team ervaart jou als een uitnodigende manager en betrouwbare sluitpost. Je bewaakt de kwaliteit van de geleverde producten en diensten binnen de afgesproken personele, financiële en materiële middelen. Al met al bezorg je onze communicatie(organisatie) en daarmee VieCuri een boost waarmee we ons nog steviger op de kaart zetten, intern en extern.

Functie-eisen

Wij zoeken een gedreven collega met een relevante afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau en een 24/7-mentaliteit. Op het gebied van communicatie hoeven we jou niet veel meer te leren, al doen we dat allemaal iedere dag. Jij hebt in meerdere rollen relevante ervaring met vraagstukken op het gebied van interne communicatie. Je weet hoe je communicatie kunt inzetten om medewerkers goed te informeren en om draagvlak te krijgen in verschillende lagen van een complexe organisatie. Je vindt het waardevol om ook hands-on aan de slag te zijn.

Tegelijk heb je laten zien een sterke manager te zijn die in staat is een groep professionals te leiden. Je hebt ruime ervaring met management- en bedrijfskundige processen en met het aansturen van medewerkers en het coördineren van hun activiteiten en werkzaamheden. Je bent daar aantoonbaar succesvol in.

Je kunt goed omgaan met verschillende (soms uiteenlopende) belangen en niveaus binnen een organisatie. Om de vele vragen uit de organisatie te kunnen prioriteren op inhoud, proces en organisatie beschik je over een strategisch denkvermogen, helicopterview en de communicatieve vaardigheid om dit in goede banen te leiden.

Belangrijke competenties zijn: communicatiekennis, adviesvaardigheid (interne communicatie), besluitvaardigheid, conceptueel denken, leiderschap, organisatiebewustzijn, visievorming, hands-on mentaliteit, verantwoordelijkheid en ondernemerschap. Je hebt een intrinsieke motivatie tot samenwerking en je bent voor alle medewerkers een gelijkwaardige gesprekspartner.

Aanbod

VieCuri Medisch Centrum wil graag het beste uit medewerkers halen en dus ook het beste geven. Wij streven naar een goede balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers.

In eerste instantie ontvang je een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij wederzijds goedbevinden.
Salariëring geschiedt volgens cao Ziekenhuizen, conform FWG 65 (max. € 5.620,- bij een 36-urige werkweek).
Je ontvangt 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
Je kunt gebruikmaken van een groot aanbod van e-learnings die je helpen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Daarnaast biedt VieCuri met FlexieCuri nog een aantrekkelijk pakket flexibele arbeidsvoorwaarden, zoals korting op sportarrangementen en/of verzekeringen.

Inlichtingen en sollicitatie

VieCuri Medisch Centrum – Manager Communicatie (32-36u p/w) – Venlo
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl