Tu/e – Communicatieadviseur (32-40u p/w) – Eindhoven

Introductie

“TU/e is a community of scientists, supporting staff, students and partners. People are our heart and soul, so it is of great importance to safeguard the distinctive Eindhoven atmosphere, creating a personal, welcoming and vibrant environment that enables everyone to grow professionally and personally” (TU/e Strategy 2030).

De TU/e is een internationaal vooraanstaande technische universiteit met een levendige campus in het hart van Eindhoven. Er gebeurt veel baanbrekend en innovatief onderzoek op allerlei domeinen. Maar ook onderwijs dat wereldwijd hoog aangeschreven staat. Daar zijn wij trots op en dat is het waard om de (buiten)wereld over te vertellen. Dit om goede, nieuwe wetenschappers en topstudenten aan te trekken of om partners te interesseren voor samenwerking met onze universiteit.

Organisatie

Een ambitieuze universiteit vraagt om een ambitieuze communicatieafdeling. Het Communicatie Expertise Centrum (CEC) van de TU/e is verantwoordelijk voor het communicatiebeleid en ondersteunt daarin ook faculteiten en diensten. We werken aan meer (inter)nationale naamsbekendheid, een sterke identiteit en imago van de universiteit om zo ons onderzoek internationaal nog sterker op de kaart te zetten en het aantal studenten verder te laten groeien. Het team communicatie is ingericht in 3 afdelingen: een team Onderwijsmarketing en –communicatie, een team Onderzoekscommunicatie en –marketing en een team Communicatie Technologie.

De collega die we zoeken werkt gedetacheerd bij twee faculteiten, Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences, dicht bij de collega’s waar onderwijs en onderzoek worden verzorgd. Je hebt een belangrijke functie waarbij je een goede mix inbrengt van denken en doen, waarmee je een tactisch/operationele doorvertaling maakt van de strategie in succesvolle plannen en acties. De collega die we zoeken werkt binnen het domein Onderwijsmarketing en zorgt bij de twee genoemde faculteiten voor alle communicatieadvies en het (laten) uitvoeren hiervan. De werving van en voorlichting aan potentiëlen studenten is leidend. Je werkt veel samen met collega’s; binnen de eigen faculteiten met je collega communicatiemedewerkers Onderzoek. Daarnaast ook met collega’s van het centrale team Onderwijsmarketing en facultaire communicatiecollega’s van de andere faculteiten.

Functie

Bij de faculteiten Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences spelen verschillende vraagstukken. Bij de ene faculteit is er behoefte aan een grotere naamsbekendheid voor de studies, het beter uitdragen van de aantrekkelijkheid en maatschappelijke relevantie van de studies. De branding van deze studies en een goede funnel om potentiële studenten voor deze faculteit te laten kiezen. De andere faculteit wil meer contact met de huidige student en van hen horen wat er onderscheidend is aan de studie, om zo de juiste student aan te trekken.

Aan welke werkzaamheden moet je denken?

  • Bij de twee faculteiten het signaleren van communicatiebehoeften en inspelen op de behoefte van de doelgroep om zo de instroomambities per opleiding te realiseren;
  • (Mede)organiseren en coördineren van studievoorlichting en -werving (nationaal en internationaal) voor bachelor- en masteropleidingen van de faculteiten door de organisatie van open dagen en experience days;
  • Bijdragen aan de centrale marketingcommunicatiestrategie en een doorvertaling maken van de strategie naar de twee faculteiten, middels communicatieplannen;
  • Het uitvoeren van de communicatieplannen;
  • (Mede)coördineren van publieksvoorlichting voor de faculteiten;
  • Bijdragen aan een adequate (interne) nieuwsvoorziening vanuit de faculteiten binnen de universiteit en daarbuiten;
  • Onderhouden en verbeteren van de relevante info op www.tue.nl, ons intranet, studievoorlichtingswebsites en de social media kanalen van de faculteiten en het schrijven en redigeren van (web)teksten;
  • Aansturen, beheren en opleiden van het studentenvoorlichtingsteam.

Functie-eisen

Voor deze leuke functie zoeken wij een enthousiaste en actieve collega op minimaal hbo-niveau met enkele jaren ervaring in het communicatievak (beroepsniveau B). Je kiest bewust voor een universiteit; ervaring in een overheidsinstantie is een pré. De TU/e is een internationale community, met medewerkers vanuit de hele wereld. Ook de studentenpopulatie internationaliseert in hoog tempo, het onderwijs wordt in het Engels verzorgd. Je spreekt en schrijft dus ook in het Engels. Verder ben je thuis in social media en andere online communicatie. Je wordt blij van zaken initiëren, organiseren en afronden.

Wíj worden blij van iemand die sterk in de schoenen staat, die balans weet te vinden tussen geduld hebben en vaart maken, tussen knopen doorhakken en bij de juiste mensen akkoord vragen. Je beweegt je gemakkelijk door een organisatie heen, bent toegankelijk en bouwt gemakkelijk relaties op en uit. Je kunt en wilt werken vanuit strategie naar plan én naar uitvoering: je staat graag met je poten in de klei. Je snapt het spanningsveld tussen de centrale strategie en de strategie van de faculteiten. Je bent innovatief, creatief, hebt oog voor (visuele) detail en wijkt ook wel eens af van de gebaande paden. Je kunt goed luisteren, bent projectmatig sterk en werkt zowel graag zelfstandig als in een team. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Je rapporteert aan het afdelingshoofd Onderwijscommunicatie en -marketing van het CEC en de directeuren bedrijfsvoering van de genoemde faculteiten.

Aanbod

Er ligt een mooie uitdaging om daadwerkelijk bij te dragen aan het succes van de twee faculteiten in een mooi team van communicatieprofessionals. We zoeken een collega voor 0,8-1,0 fte. Primaire arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Het gaat om een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en gelijkblijvende financiële omstandigheden wordt de aanstelling omgezet in een vaste aanstelling. Daarnaast bieden we goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantie uitkering van 8% en uitstekende sportfaciliteiten.

Inlichtingen en sollicitatie

Tu/e – Communicatieadviseur (32-40u p/w) – Eindhoven
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl