Strategisch Communicatieadviseur (32-36u) – Q- en C-support – Den Bosch

Introductie

Voor een strategisch communicatieadviseur die houdt van een beweeglijke organisatie, een kei is in stakeholdermanagement en stevig én flexibel in z’n schoenen staat is dit echt een mooie rol! Omdat de huidige adviseur met pensioen gaat, zoeken we voor Q- en C-support een nieuwe collega.

Het gaat om een veelzijdige en uitdagende functie in een dynamische, innovatieve omgeving met een prettige werksfeer. Je bent verantwoordelijk voor het strategisch communicatiebeleid, maakt deel uit van het MT, geeft leiding aan het tweekoppige communicatieteam én bent sparringpartner voor de bestuurder.

Organisatie

Q-support en C-support adviseren en ondersteunen mensen met langdurige klachten na Q-koorts en COVID. Wij bieden integrale nazorg en ondersteunen op alle gebieden waarop de ziekte ingrijpt: medisch, psychosociaal, werk en inkomen. Het hart van Q-support en C-support vormen de ruim 90 nazorgadviseurs en circa 10 medisch adviseurs, werkend in teams verspreid over Nederland. Daarnaast werken er ongeveer 50 staf- en projectmedewerkers. Q- en C-support hebben de afgelopen 3 jaar een enorme groei doorgemaakt die nu stabiliseert.

Vanuit deze netwerkorganisaties werken wij multidisciplinair samen met uiteenlopende instanties en professionals om optimale dienstverlening te bieden. Binnen de organisatie werken we hybride. Je werkt dus deels thuis, deels op het hoofdkantoor in Den Bosch.

Functie

Bij Q- en C-support ben je als strategisch communicatieadviseur verantwoordelijk voor het strategisch communicatiebeleid. Ook geef je leiding en sturing aan de realisatie van de communicatieplannen. Én je bent sparringpartner voor de bestuurder op zowel strategisch als bestuurlijk gebied. Samen komen jullie tot gedegen besluitvorming en de juiste tone-of-voice.

De organisaties opereren in een complex en veranderlijk politiek en maatschappelijk speelveld. Communicatie speelt een essentiële rol in de strategische positionering van de organisaties en in het monitoren van en adequaat inspelen op relevante ontwikkelingen.

Jij coördineert de perscontacten en vertegenwoordigt zo nodig de bestuurder in (multidisciplinair) overleg op verschillende niveaus. Daarvoor analyseer je landelijke en regionale maatschappelijke, politieke en interne ontwikkelingen en adviseer je de organisatie over de consequenties daarvan.

Samen met je team bewaak je het imago van Q- en C-support, het effect van de interne en externe communicatie-inspanningen en de actualiteit van de middelen.

Functie-eisen

Je bent een kei in stakeholdermanagement, politiek sensitief en hebt een sterk omgevingsbewustzijn. Je hebt affiniteit met public affairs en volgt het nieuws op de voet. Je bent geïnteresseerd in postinfectieuze aandoeningen en de onderscheidende integrale aanpak van Q-support en C-support. En je herkent jezelf in de volgende competenties: strategisch, analytisch, visionair, inspirerend en samenwerkingsgericht. Ook ben je bereid een stapje extra te zetten.

Je neemt mee:
een relevante hbo- of wo-opleiding;
aantoonbaar minstens tien jaar relevante werkervaring;
een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Aanbod

De functie is ingedeeld in schaal 12 van de CAO Sociaal werk. Het salaris is tot € 5.946,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Om te beginnen krijg je een arbeidsovereenkomst van 12 maanden.

Inlichtingen en sollicitatie

Strategisch Communicatieadviseur (32-36u) – Q- en C-support – Den Bosch
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl