Strategisch Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond

Introductie

Vertaal je graag beleids- en organisatiedoelen naar een integrale en impactvolle communicatie aanpak? Als strategisch communicatieadviseur werk je samen met collega’s aan een sterk groeiend, innovatief en vitaal Helmond. Een stad van makers met lef. Wil je werken in een dynamische organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit? Lees dan verder en reageer!

Organisatie

De gemeente Helmond bouwt aan grootse en uitdagende opgaven. De stad staat op tal van plekken in de steigers. Zo bouwen we de woonwijk van de toekomst: Brainport Smart District. Maar met onze partners werken we ook aan een nieuw, bereikbaar stadshart, vol levendigheid. We werken aan nieuwe bedrijventerreinen (Helmond staan als geen andere stad bekend als MKB-minded), maar ook aan een soortenrijke, duurzame natuur. Bovenal willen we van Helmond een duurzame, energieneutrale en klimaatbestendige stad maken. Waar je gezond kunt wonen, veilig kunt werken en je smart kunt voortbewegen.

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het filmpje op de website van Helmond.

Het team communicatie bestaat uit zo’n 15 collega’s in diverse rollen. Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel agile en opgavegericht werken. Je werkt dus nauw met elkaar samen, weet van elkaar waar iedereen mee bezig is én je hebt je eigen projecten waaraan je werkt. Omdat de Gemeente Helmond groeit, groeit ook het team communicatie.

Functie

Als Strategisch communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur en sparring partner van interne opdrachtgevers: programmamanagers, afdelingsmanagers, beleidsadviseurs, directieleden en projectleiders. In deze rol ben je bij veel majeure projecten betrokken, in een organisatie die volop in beweging is. Je bouwt samen met de andere strategische adviseurs aan een integrale werkwijze en leidt één van de agile portfolio teams. In deze inspirerende manier van samenwerken houdt je koers op de centrale ambities voor de stad.

Je weet haarscherp de (hoofd)opgaven voor de organisatie en stad te vertalen naar communicatieopgaven. Je legt verbindingen, geeft proactief advies en signaleert kansen en risico’s. Je schakelt tijdig met bestuursadviseurs en collega’s in de regio. Je helpt de organisatie vooruit door effectieve methodieken in te zetten, waaronder factor C. Je bent alert op ontwikkelingen in de samenleving en je vakgebied en verwerkt die in je adviezen.

Met al je kennis en ervaring ben je een stevige gesprekspartner. Je kunt de juiste prioriteiten stellen en het overzicht houden. Samen met het team vertaal je plannen naar concrete acties. Immers, succesvolle communicatie is zowel denken als doen.
Is dit ook jouw uitdaging? We ontmoeten je graag!

Functie-eisen

De ideale strategisch communicatieadviseur draagt bij aan een communicatieve organisatie. Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen ambitieakkoord, de strategische agenda en de diverse opgaven.
Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je collega’s mee te nemen. Je vind het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, stap voor stap. In het complexe werkveld houdt je je hoofd koel en je hart warm.

Wat breng je daarnaast mee?
Je beschikt over aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie. Je brengt inhoudelijke expertise mee en weet opdrachtgevers en medewerkers op coachende en inspirerende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen, respect voor alle functies en verantwoordelijkheden. Werken voor de gemeente zie je als een uitdaging waar je graag de schouders onder zet. Je werkt met passie aan veel verschillende opgaven om zo een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Aanbod

De Gemeente Helmond biedt een uitdagende functie aan binnen een organisatie waar innovatie, (door)ontwikkeling en verbinding centraal staat. Jij kunt écht impact maken.
Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel agile en opgavegericht werken. Om (snel) vertrouwd te raken met het werk, het team én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan. Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via Helmond Academy onze diverse cursussen en trainingen aan. De Gemeente Helmond biedt voor deze functie schaal 11 van de VNG CAO. Daarnaast bieden ze diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal op de website van de Gemeente Helmond.

Inlichtingen en sollicitatie

Strategisch Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl