Strategisch Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond

In het kort

Vertaal je graag beleids- en organisatiedoelen naar een integrale en impactvolle communicatie aanpak? Werk dan als strategisch communicatieadviseur mee aan een sterk groeiend, innovatief en vitaal Helmond.

De functie

Als Strategisch communicatieadviseur ben je een belangrijke adviseur en sparring partner van interne opdrachtgevers. Je weet haarscherp de opgaven voor de organisatie en stad te vertalen naar communicatieopgaven.

Met al je kennis en ervaring ben je een stevige gesprekspartner. Je kunt de juiste prioriteiten stellen en het overzicht houden. Je legt verbindingen, geeft proactief advies en signaleert kansen en risico’s. Je schakelt tijdig met bestuursadviseurs en collega’s in de regio. Je helpt de organisatie vooruit door effectieve methodieken in te zetten, waaronder factor C. Je bent alert op ontwikkelingen in de samenleving en je vakgebied en verwerkt die in je strategie.

Is dit ook jouw uitdaging? We ontmoeten je graag!

De organisatie

De gemeente Helmond bouwt aan grootse en uitdagende opgaven. De stad staat op tal van plekken in de steigers. Zo bouwen we de woonwijk van de toekomst: Brainport Smart District. Maar met onze partners werken we ook aan een nieuw, bereikbaar stadshart, vol levendigheid. We werken aan nieuwe bedrijventerreinen (Helmond staat bekend als MKB-minded), maar ook aan een soortenrijke, duurzame natuur. Bovenal willen we van Helmond een duurzame, energieneutrale en klimaatbestendige stad maken. Waar je gezond kunt wonen, veilig kunt werken en je smart kunt voortbewegen.

Het team communicatie bestaat uit zo’n 15 collega’s in diverse rollen. Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel agile en opgavegericht werken. Je werkt dus nauw met elkaar samen, weet van elkaar waar iedereen mee bezig is én je hebt je eigen projecten waaraan je werkt. Omdat de Gemeente Helmond groeit, groeit ook het team communicatie.

Dit breng je mee

Vanuit je expertise en inzicht in het krachtenveld denk en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Je bent in staat om de grote lijnen te bewaken en vraagstukken van verschillende kanten te bekijken. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen ambitieakkoord, de strategische agenda en de diverse opgaven.

Daarnaast breng je lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je collega’s mee te nemen. Je vind het leuk om mee te bouwen aan de veranderingen, stap voor stap. In het complexe werkveld houd je je hoofd koel en je hart warm.

Verder breng je mee:

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie
 • Ervaring met de factor C methode

Dit bieden wij jou

De Gemeente Helmond biedt een uitdagende functie aan binnen een organisatie waar innovatie, ontwikkeling en verbinding centraal staan. Jij kunt écht impact maken.

Een greep uit de arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris volgens schaal 11 van de VNG CAO met uitloop naar schaal 12
 • 144 verlofuren per jaar + extra’s, waaronder 2 dagen met carnaval
 • Maandelijks individueel keuzebudget van 17,85% van je brutomaandsalaris
 • Pensioen via ABP
 • Hybride werken en flexibele werktijden mogelijk
 • Korting op diverse verzekeringen
 • Uitgebreid onboardingsprogramma
 • Diverse cursussen en trainingen via de Helmond Academie

Een volledig overzicht van onze arbeidsvoorwaarden vind je hier.

Solliciteren op deze vacature

Strategisch Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl