Strategisch adviseur bestuurscommunicatie (24-36u) – Gemeente Albrandswaard – Rhoon

Introductie

Ben jij als strategisch adviseur bestuurscommunicatie iemand die regie neemt en gaat voor het beste resultaat? Denk je creatief, schakel je snel en weet je dat het moment even belangrijk is als de boodschap? Lees dan verder, wij komen graag met je in contact!

Organisatie

De BAR-organisatie is een jonge organisatie met een uniek profiel. Wij zijn de ambtelijke organisatie die werkt voor drie autonome gemeenten met een eigen bestuur: Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Soms werken deze vergaand samen en soms kiezen ze hun eigen richting. Als BAR-organisatie stimuleren en ondersteunen we hen. We werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en 3 gemeentebesturen. Uniek en uitdagend!

De activiteiten van de BAR-organisatie zijn onderverdeeld in 15 clusters, Strategie, Concerncontrol en Directie. In de meeste gevallen tellen clusters meerdere teams. Ieder cluster en team heeft zijn eigen focus en specialiteit. We zijn er ons sterk van bewust dat samenwerking over de grenzen van teams, clusters en soms zelfs gemeenten heen een “must” is voor een goed eindresultaat. Dat doen we dan ook: we kijken en werken letterlijk over grenzen heen.

Je gaat werken in het Regieteam Albrandswaard. Samen met je communicatiecollega’s geef je invulling aan de profilering en positionering van de gemeente, het college en haar visie voor de komende collegeperiode. Je bent samen met je teamleden verantwoordelijk voor het implementeren van de interne-en externe communicatiestrategie.

Functie

Wij zoeken een strategisch adviseur/woordvoerder die regie neemt en gaat voor het beste resultaat. Iemand die creatief denkt, snel schakelt en weet dat het moment even belangrijk is als de boodschap. Als strategisch adviseur bestuurscommunicatie ben je verantwoordelijk voor de positionering en beeldvorming van het bestuur en de gemeente Albrandswaard. Je bent verantwoordelijk voor de mediastrategie in de belangrijke dossiers.

Externe communicatie is jouw belangrijkste aandachtsgebied, jij bouwt door én verder aan een stevige positie en profilering van de gemeente Albrandswaard. Daarnaast ben jij voor onze interne organisatie het aanspreekpunt als het gaat om communicatie en in het bijzonder de media. Een belangrijke rol! Je werkt samen met een adviseur communicatie en een adviseur media en middelen, zij zijn de ‘backbone’ van het team en voor jou van groot belang. Zij houden zich bezig met projectcommunicatie en online-offline middelen en media.

Je hebt eigenaarschap voor communicatie en je werkt daarin samen met je collega regisseurs. Met jouw skills ben je in staat waar nodig bestaande patronen te doorbreken. Je adviseert over de positionering van onze gemeente in de samenleving. Herkenbaarheid, transparantie en betrouwbaarheid zijn daarin leidend. Je hebt een hands on-mentaliteit, zelf acties oppakken is geen probleem. Je gebruikt de gemeentelijke middelen effectief in je mediastrategieën. Waar nodig schakel je soepel van strategisch niveau naar tactisch en operationeel advies.

Je bent voor het college van Burgemeester en Wethouders de Strategisch communicatieadviseur en woordvoerder binnen de veiligheidsstaf tijdens een crisissituatie. Je opereert als GBT adviseur communicatie binnen de veiligheidsstaf bij een crisissituatie. Je weet waar je prioriteiten liggen vanuit de strategische visie op communicatie. Crises, deadlines en tijdsdruk brengen je dan ook niet van de wijs maar doen je juist opleven in je werk. Dit alles met een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor.

Functie-eisen

Je hebt hbo+ niveau en minimaal 5 jaar werkervaring als senior adviseur of strateeg/woordvoerder in een politieke, overheids- of maatschappelijke organisatie. Je bent analytisch, overtuigend en je beschikt over een creatief denkvermogen en zeer goede adviesvaardigheden. Je hebt een proactieve houding. Netwerken is voor jou een tweede natuur.

Je bent een echte teamplayer waarbij je jezelf verantwoordelijk voelt voor het resultaat van het team. Je staat altijd ‘aan’ en neemt het initiatief in ontwikkelingen die Albrandswaard en haar bestuur raken.

Je bent resultaatgericht zonder mensen uit het oog te verliezen en hebt vanzelfsprekend geen ‘negen-tot-vijfmentaliteit’. Wij zoeken een strategisch adviseur/woordvoerder die regie neemt en gaat voor het beste resultaat. Iemand die creatief denkt, snel schakelt en weet dat het moment even belangrijk is als de boodschap. Je vindt het leuk om te werken in een complexe en politieke omgeving en weet daarin dwars door de organisatie relaties aan te gaan. Uiteraard heb je een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen. Je schakelt snel tussen vorm en inhoud. Je hebt niet alleen oog voor het nieuws van morgen, maar ook voor strategie en impact op lange termijn.

Verder beschik je over:

  • Aantoonbare ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (bij voorkeur een gemeente);
  • Aantoonbare ervaring met strategische inzet van communicatie;
  • Aantoonbare ervaring met reputatiemanagement;
  • Ervaring met het onderhouden van mediacontacten;
  • Goede kennis van het (gemeentelijke) medialandschap;
  • In staat om je de onderwerpen snel eigen te maken binnen de Albrandswaardse samenleving.

Aanbod

De Gemeente Albrandswaard biedt een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal 11 volgens de CAO SGO (Samenwerkende Gemeentelijke Organisaties). Afhankelijk van ervaring word je ingeschaald tussen € 3.701,- en € 5.372,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Een arbeidsmarkttoelage is eventueel bespreekbaar. We hebben flexibele werktijden en de mogelijkheid om vanuit huis te werken en je hebt een individueel keuzebudget (17.05% van het bruto jaarsalaris). Daarnaast is er deelname aan de ABP-pensioenregeling, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer/Thuiswerkvergoeding en we hebben een ouderschapsverlofregeling.

Inlichtingen en sollicitatie

Strategisch adviseur bestuurscommunicatie (24-36u) – Gemeente Albrandswaard – Rhoon
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl