Servicecentrum Drechtsteden – Teamleider Communicatie (32-36u p/w) – Dordrecht

Introductie

Ben jij een teamleider in hart en nieren? Weet je binnen de dynamiek van een communicatieafdeling oog te houden voor iedere speler? Heb je zin om je mouwen op te stropen om samen met communicatieprofessionals en onze opdrachtgevers onze dienstverlening te verbeteren? En ben je bovenal een stevige sparringpartner? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Waar kom je te werken?
Aan de rand van de Randstad, omringd door de grote rivieren werken zeven gemeenten met 288.000 inwoners samen in de Drechtsteden. Het Servicecentrum Drechtsteden ondersteunt hen bij hun bedrijfsvoering. Wij leveren voor onze klanten diensten op allerlei vlakken, waaronder communicatie. Onze communicatieprofessionals werken in lokale teams voor onze klantorganisaties. Wij zoeken een stevige, ambitieuze teamleider die ons helpt de afdeling verder te ontwikkelen.

Communicatie
Onze ruim 65 communicatie-professionals zijn verdeeld over verschillende teams per gemeente en ondersteunende organisaties. Het communicatievak is breed, dat zie je terug in de vertegenwoordiging vanuit verschillende disciplines. Zo hebben we online specialisten en ervaren communicatieadviseurs die (complexe) projecten binnen de Drechtsteden begeleiden. Daarnaast zijn er collega’s met specifieke knowhow op het gebied van tekstschrijven of crisiscommunicatie en adviseurs gespecialiseerd in bestuurlijke communicatie die de burgemeesters en wethouders van de zeven Drechtsteden bijstaan.

Teamleider Dordrecht
De afdeling Communicatie heeft twee teamleiders, die samen verantwoordelijk zijn voor de bedrijfsvoering en ontwikkeling van de gehele afdeling. Daarnaast hebben we sinds kort een Strategisch Beleidsadviseur Kwaliteit en Innovatie.

De teamleiders kijken over de grenzen van de klantenteams heen. We leveren advies op maat en combineren slim waar dat kan. Voor HR-taken bestaat er een indeling naar lokale teams. De nieuwe teamleider krijgt in eerste instantie communicatieteam Dordrecht onder zich. Dit team telt momenteel 30 á 35 medewerkers en is verantwoordelijk voor de communicatie voor de gemeente Dordrecht. Hieronder vallen ook de online specialisten in de Newsroom.

Veranderopgave
Het SCD bevindt zich in een transitiejaar waarbij het SCD in 2022 wordt ondergebracht bij Dordrecht als servicegemeente. Daarnaast loopt er bij de afdeling communicatie een doorontwikkeltraject waarbij cultuur en effectuering van opdrachtgeverschap en opdrachtnemerschap belangrijke onderwerpen zijn. Veel veranderingen waar je als teamleider een belangrijke rol in gaat spelen.

Er liggen bovendien stevige ambities voor de vakontwikkeling van de afdeling. Teamleiders werken nauw samen met de strategisch beleidsadviseur om hier de komende jaren uitvoering aan te geven.

Functie

Wil jij met ons het verschil maken?
Je hebt je sporen verdiend in (overheids)communicatie. Dat zien we als wij één korte blik op je cv werpen. Daardoor kijk je vaak breder naar de vraagstukken die wij voor onze klanten oplossen. Deze brede blik helpt je om de communicatiecollega’s verder te brengen in hun professionele ontwikkeling: je helpt hen juist door met hen te sparren en te klankborden en hun strategische blik te verruimen. Je hebt daarbij oog voor hun specifieke vaardigheden en ontwikkelingswensen. Natuurlijk geef je ze eindverantwoordelijkheid voor het resultaat. Jij zet mensen in hun kracht.

Je vindt het leuk om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken. Jij weet hoe je in het spanningsveld van belangen, dilemma’s en vraagstukken de juiste keuzen maakt. Je helpt onze opdrachtgever, de gemeente Dordrecht, bij het maken van die strategische keuzes. Je richt samen met jouw team het werk daarop in en maakt goede en realistische afspraken. Je ziet wat er nodig is en wat dat van het team vraagt. Zo kunnen we een sterk communicatieteam in de organisatie positioneren. Onder jouw inspirerende en betrokken leiding bouw je aan een topteam met een grote drive, waar de energie van afspat en waar de organisatie op kan vertrouwen.

Onze werktijd kunnen we in de huidige maatschappij binnen een professionele en eigentijdse communicatieafdeling niet meer vastpinnen. Dat begrijp jij als geen ander. Daarom zoek jij mee naar de balans tussen werk en privé. Zo help je om goede afspraken te maken die recht doen aan goed werkgeverschap.

We staan voor een grote verandering. Het Service Centrum Drechtsteden (SCD), waar we nu onder vallen, gaat binnenkort over naar een nieuwe organisatie: de servicegemeente Dordrecht. Voor jou een uitgelezen kans. Jij ziet hoe Communicatie kan bijdragen aan de volgende fase van het SCD als onderdeel van de nieuwe servicegemeente. Samen met ons MT en de twaalf andere teamleiders binnen het SCD werk jij mee aan onze klantgerichte instelling. Dat doen we via onze eigen koers met lef, empathie, eigenaarschap en professionaliteit.

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over minimaal 7-10 jaar aantoonbare ervaring met het leiding geven aan communicatieprofessionals, bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie. Ook bij veranderingen ben jij die stevige leidinggevende die zijn of haar medewerkers weet te faciliteren om koers te zetten en houden. Ook in de huidige situatie waarbij thuiswerken de nieuwe norm is.
  • Je voelt je in gemeenteland als een vis in het water.
  • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met strakke bedrijfsvoering. Je bent medeverantwoordelijk voor het budget, jaarplan, planning van personele inzet en zorgt voor adequate (management)rapportages voor het MT en onze opdrachtgevers.
  • Je hebt een visie op en ruim ervaring met structurele ontwikkeling van online communicatie. Denk aan de inzet en verdere ontwikkeling van de Newsroom, intranet en zaken als online burgerparticipatie.
  • Jij kijkt over de grenzen van de klantenteams heen. We leveren advies op maat en combineren slim waar dat kan.
  • Je begrijpt en hanteert het verschil tussen zachte kracht en harde macht: je krijgt zowel klanten en medewerkers in beweging door een goed gesprek waarbij je aansluit bij het ontwikkelperspectief van collega’s en de vraag van onze klanten.
  • Door je ruime ervaring kun je op uiteenlopende niveaus meepraten en denken over welke waarde communicatie vervult voor overheidsorganisaties: een tactisch en strategisch instrument om belangrijke project, organisatie, politieke en publieke doelstellingen te realiseren. Daarmee ben je een volwaardig gesprekspartner ook op bestuurlijk niveau.
  • Jij begrijpt hoe communicatiemensen denken en werken. En je begrijpt hoe opdrachtgevers naar communicatie (kunnen) kijken. Jij helpt onze klanten bij het benutten van communicatieve kansen en bewijst hiermee telkens de toegevoegde waarde van onze afdeling.
  • Je hebt ervaring in het opbouwen van een relevant intern netwerk binnen een complexe overheidsorganisatie.
  • Je bewaart de rust in de hectiek die ons werk vaak met zich meebrengt en hebt de lange adem die nodig is om duurzame veranderingen door te voeren.

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende baan binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 5.872 (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek.

Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen, reiskosten en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. Hier vind je al onze arbeidsvoorwaarden.

Inlichtingen en sollicitatie

Servicecentrum Drechtsteden – Teamleider Communicatie (32-36u p/w) – Dordrecht
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl