Servicecentrum Drechtsteden – Strategisch communicatieadviseur (32u p/w) – Dordrecht

Introductie

Ben jij een ervaren senior communicatieadviseur en inspirerend coördinator? Begrijp jij de meerwaarde van netwerkcommunicatie in een dynamisch en complex speelveld? En kun je deze met jouw ervaring en persoonlijkheid te gelde maken? Dan is dit jouw ideale baan!

Organisatie

Binnen de Drechtsteden werken zeven gemeenten op een vernieuwende manier samen. Dat doen we onder het motto ‘Samen stad aan het water’. We maken regionaal beleid en voeren dat beleid regionaal uit, daar waar dat handig is. Daarnaast blijven we eigen lokale keuzes maken. Zo benutten we het beste van beide. Als coördinator maak je deel uit van het ruimtelijk-economische netwerk meervoudig lokaal werken voor de Drechtsteden. Je zit in de staf. De kwartiermaker Groeiagenda is je functioneel leidinggevende, hiërarchisch is dat de teamleider communicatie van de gemeente Dordrecht. Je team bestaat uit vijf ervaren senior communicatieadviseurs die zich bezighouden met de ruimtelijk-economische onderwerpen wonen, werken/economie, mobiliteit/bereikbaarheid en energie. Een deel van hen werkt ook lokaal bij één van de zeven gemeenten. Aan boord is ook een online specialist voor zowel de ruimtelijk-economische onderwerpen, die ook voor de regiosecretaris werkt. De komst van een offline medior zit in de planning.

Functie

Bij de Drechtsteden ben je coördinator en meewerkend voorman van het team regionale corporate communicatie ruimte en economie. Dit team opereert op regionale schaal over de onderwerpen wonen, werken, bereikbaarheid en energie. Met jouw team ben je verantwoordelijk voor de regionale corporate communicatie voor alle zeven Drechtstedengemeenten. Als basis hiervoor maak je gebruik van de ruimtelijk-economische agenda, gericht op versterking van de hele regio Drechtstreden en met een verantwoordelijkheid voor individuele gemeenten.

De regionale corporate communicatie richt zich in eerste instantie op samenwerkingspartners en stakeholders, en via het lokale netwerk op inwoners. Daarom werken jij en je team samen met communicatiecollega’s van de zeven gemeenten. Maar ook met collega’s van andere overheden, bedrijfsleven, onderwijs en politiek, zowel regionaal als landelijk. De rol van de coördinator en het team corporate communicatie is dan ook die van spin in het web. Je motiveert, zwengelt aan, denkt mee en organiseert mee om ervoor te zorgen dat onderwerpen uit de agenda elkaar regionaal en lokaal kunnen versterken. Je adviseert en helpt ook mee om regioversterkende lobbydoelen dichterbij te brengen en bij te dragen aan de ontwikkeling van de (visuele) identiteit van de regio Drechtsteden.

Deze rol gaat gepaard met een ragfijn samenspel tussen alle in de regio werkende (communicatie)professionals, zonder dat sprake is van hiërarchische aansturing. Daarbij is belangrijk dat communicatieprofessionals van elkaar weten wie wat op ruimtelijk-economisch terrein doet en dat er een goede basis is om het samenspel sympathiek en doeltreffend met elkaar te organiseren. Dat kan de coördinator natuurlijk in zijn/haar eentje realiseren. Maar je weet wel wie en wat daarvoor nodig zijn, de juiste hulpvraag te stellen en anderen daarvoor in positie brengen. Als coördinator begrijp je, kortom, hoe om te gaan met het evenwicht tussen lokale verantwoordelijkheden en regionale belangen. Je voelt ook haarfijn aan hoe je moet manoeuvreren om samen tot resultaten te komen.

Je komt te werken in een complexe, dynamische omgeving die bovendien in ontwikkeling is. Je komt dus niet in een gespreid bedje terecht, maar er ligt wel een goede basis om op voort te bouwen. Belangrijk is dat je meehelpt om wat ingewikkeld is te ontrafelen, te vereenvoudigen of te verhelderen. Het is daarom belangrijk dat je oog hebt voor een goed proces (of dit kunt ontwikkelen) en in staat bent je rol zuiver in te vullen.

Functie-eisen

  • Je hebt ruime ervaring met werken binnen de overheid en in bestuurlijke omgevingen
  • Je hebt ervaring met leidinggeven
  • Je hebt een afgeronde relevante HBO+ opleiding.

Je beschikt over natuurlijk leiderschap, bent een goede gesprekspartner en weet mensen te overtuigen en mee te nemen. Je zet onderwerpen op de agenda en neemt initiatief om tot oplossingen te komen. Je communicatieve en adviesvaardigheden zijn van een hoog niveau en je hebt een vlotte pen. Samenwerken zit je in het bloed. Je bent analytisch en onderzoekend en combineert dit met een gezonde dosis pragmatisme. Plannen en organiseren gaan je gemakkelijk af.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende baan voor 32 uur in de week, in eerste instantie voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast contract bij goed functioneren. Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 5.118,- (schaal 11) bij een 36-urige werkweek. Er zijn uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, pensioen, verlofregelingen, reiskosten en studiefaciliteiten. Ook krijg je een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen.

Inlichtingen en sollicitatie

Servicecentrum Drechtsteden – Strategisch communicatieadviseur (32u p/w) – Dordrecht
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl