Senior Communicatieadviseur – 32-36u – WonenBreburg – Tilburg

In het kort

Bij WonenBreburg is iedereen welkom. Zeker een goede senior communicatieadviseur zoals jij! Til jij straks onze interne en externe communicatie naar een hoger plan? 

De functie

Als senior communicatieadviseur bouw je met je twee communicatiecollega’s aan een professioneel communicatieteam. Samen breng je de interne en externe communicatie van WonenBreburg naar een hoger niveau. Je neemt de organisatie en andere stakeholders hier enthousiast in mee. Ook zorg je dat zaken door jou of je collega’s worden gerealiseerd.

Je schakelt continu met andere afdelingen en bent een sparringpartner voor managers en teamleiders. Je stelt de juiste vragen en laat collega’s zo op een andere manier naar hun uitdaging kijken, zo weet je door te vertragen uiteindelijk te versnellen.

Er spelen diverse interessante vraagstukken en projecten voor collega’s, huurders en andere stakeholders, bijvoorbeeld:
-de klantreis en op welke momenten kan communicatie deze klantreis versterken?
– de introductie van een nieuw ERP-systeem
– werkgroep energie en armoede. Waar een van de vragen is: hoe kunnen we rondom energiearmoede mensen bereiken die anderstalig zijn en verandering in gedrag bij de mensen realiseren?
– klantprocessen verbeteren: bijvoorbeeld de implementatie van rookmelders bij huurders samen met de wijkteams
-huurderstevredenheidsonderzoeken en klantdata omzetten in juiste communicatie en de inzet en uitbouw van o.a. sociale media
– de omgevingscommunicatie en participatie rondom diverse vastgoedprojecten (grootonderhoud en nieuwbouw, mét de component duurzaamheid)
– hoe kan middels communicatie de dienstverlening verbeterd worden en hoe optimaliseren we intern de processen?

Omdat we twee nieuwe senior communicatieadviseurs zoeken, is er afhankelijk van je ervaring volop ruimte om je eigen specialisme en aandachtsgebieden in te brengen.

De organisatie

WonenBreburg zorgt er als woningcorporatie voor de bewoners van zo’n 27.000 woningen in Breda en Tilburg prettig wonen in één van onze (sociale) huurwoningen. Onze ruim 350 medewerkers zetten zich elke dag opnieuw in voor mensen met beperkte kansen op de woningmarkt.

Wij bieden op korte en lange termijn zekerheid in wonen. Tevreden klanten die prettig wonen in onze buurten en wijken, daar gaat het ons om. Zodat zij zich bij ons welkom voelen. Want dat is wat je bij WonenBreburg bent: welkom.

We hechten veel waarde aan verduurzamen, leefbaarheid en wijkontwikkelingen. Onze kernwaarden zijn betrokken, duidelijk en vakbekwaam. WonenBreburg is een prettig, mensgericht bedrijf met veel aandacht voor een goede balans tussen werk en privé.

Het team Communicatie bestaat straks uit drie communicatieprofessionals (twee senior communicatieadviseurs, één medior communicatieadviseur). Ook werk je intensief samen met de Strategisch Adviseur Communicatie van het team Strategen. Iedere week begint met een weekstart, waarin we elkaar bijpraten. Ieder heeft zijn eigen accounts en specialisme, en tegelijkertijd zijn we achtervang voor elkaar.

Dit breng je mee

Je staat stevig in je schoenen, spreekt duidelijke taal en stelt je proactief op. Ook kun je snel schakelen en houd je daarbij het grote plaatje in het oog. Je snapt dat verandering soms om een extra duwtje vraagt, hebt een flinke dosis overtuigingskracht en bent creatief in het verzinnen van manieren om een resultaat te bereiken.

Verder heb je:

  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding communicatie of vergelijkbaar
  • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring
  • Goede redactionele vaardigheden en ervaring met B1-schrijven
  • Ervaring met woordvoering is een pré

Dit bieden wij jou

  • Brutomaandsalaris tot € 5.361,00 (CAO Woondiensten, schaal J)
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Individueel loopbaanbudget
  • Thuiswerken is mogelijk
  • Vitaliteitsbudget
  • Goede balans tussen werk en privé

Solliciteren op deze vacature

Senior Communicatieadviseur – 32-36u – WonenBreburg – Tilburg
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl