Senior Communicatieadviseur – 32-36u – Gemeente Zwijndrecht – Zwijndrecht

In het kort

Ben jij een zeer ervaren (senior) communicatieadviseur die stevig in zijn/haar schoenen staat en gesprekspartner is op strategisch niveau voor bestuur en management? En vind je het tegelijkertijd ook fijn om je adviezen te vertalen naar concrete acties? Met andere woorden: sta je met je voeten in de klei en steek je ook zelf graag je handen uit je mouwen? En ben je een echte teamspeler? Dan is deze functie, senior communicatieadviseur bij de gemeente Zwijndrecht, onderdeel Drechtsteden, jou op het lijf geschreven!

De functie

Als senior communicatieadviseur ben je één van de adviseurs van de wethouder met de portefeuille Sociaal Domein. Aandachtsgebieden daarin zijn onder meer Wmo, welzijn en zorg, jeugd, woonzorgvisie, beschermd wonen en opvang en aandachtswijken. Ook Dienstverlening en Sport- en onderwijsaccommodaties maken deel uit van zijn portefeuille. Je adviseert hem strategisch op zijn (soms politiek gevoelige) dossiers en verzorgt de woordvoering. Ook ben je eerste aanspreekpunt voor de communicatie op het gebied van vluchtelingen(opvang) en heb je een communicatieadviesrol in de lokale crisisorganisatie.

Je denkt mee op strategisch niveau over veel verschillende onderwerpen, zowel binnen het Sociaal Domein als op het snijvlak van Maatschappelijke en Ruimtelijke ontwikkeling. Je adviseert het management en de verschillende beleidsadviseurs van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling bij communicatievraagstukken, ontwikkelt strategieën en plannen en werkt samen met je naaste communicatiecollega’s aan de uitvoering ervan. Je stelt kritische vragen en geeft waar nodig tegengas. Soms ben je heel intensief betrokken, soms meer ad hoc.

Belangrijk thema is Bouwen aan Vertrouwen: het herstel van het vertrouwen van inwoners en ondernemers in de lokale overheid. Dat doen we samen met bestuur, ambtelijke organisatie, gemeenteraad, inwoners en ondernemers; ervaring met participatie is daarom een pre.

Je bent een echte teamspeler; je zoekt verbinding zowel binnen je team als met je collega’s van de vakafdelingen, werkt met hen samen en stelt je flexibel op.

De organisatie

De servicegemeente Dordrecht (onderdeel van de gemeente Dordrecht) levert aan zeven Drechtstedengemeenten kwalitatief hoogwaardige en efficiënte diensten op het gebied van financiën, informatisering, automatisering, informatievoorziening, communicatie, inkoop, facilitaire zaken, juridische zaken en HRM. De afdeling Communicatie bestaat uit ongeveer 75 mensen.

Werken voor Zwijndrecht is extra leuk omdat dit een ambitieuze gemeente is waar samenwerken voorop staat. Zowel met elkaar binnen het communicatieteam, als met onze collega’s van de vakafdelingen. Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen thuiswerken en werken vanuit kantoor.

Vanwege het vertrek van een ervaren communicatieadviseur zoeken we voor het communicatieteam dat werkt voor de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling & Dienstverlening van de gemeente Zwijndrecht een nieuwe senior communicatieadviseur. Wij zoeken een teamspeler die zelfstandig aan de slag gaat met strategische advisering aan bestuur en management en ook nauw samenwerkt met de overige 10 collega’s van team communicatie (woordvoering, online communicatie, bestuurlijk advies) voor de samenhang en afstemming van de hoofdlijnen.

Dit breng je mee

  Je hebt hbo of wo werk- en denkniveau;
  Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring als communicatieprofessional in een politiek-bestuurlijke omgeving, bij voorkeur bij een gemeente, op zowel strategisch als tactisch niveau;
  Je hebt ervaring met het opstellen van strategische communicatieplannen en doorvertaling naar tactische uitvoeringsplannen waaraan je zelf ook je bijdrage levert;
  Je hebt ervaring of in ieder geval affiniteit met crisiscommunicatie;
  Je hebt bij voorkeur ervaring met de beleidsterreinen Zorg en Welzijn (sociaal domein) en affiniteit met Dienstverlening;

  En verder deel je je (vak)kennis en ervaring graag en ben je voor je naaste collega’s sparringpartner en/of coach. Het is een pre als je ervaring hebt met het strategisch communicatieframe, Factor C en Communiceren met Focus.

  Dit bieden wij jou

  Wij bieden je een prachtige baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Verder mag je rekenen op:

  • Een jaarcontract via de servicegemeente Dordrecht voor 32 of 36 uur per week. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. 
  • Een brutomaandsalaris van maximaal  € 5.725,00 (bij 36 uur per week). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • 26 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt).
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • Een reiskostenvergoeding bij het werken op kantoor of thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.

  Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes. Breng je de juiste expertise mee en woon je wat verder weg? Dan nodigen we jou van harte uit om ook te reageren op deze mooie uitdaging!

  Diversiteit en gelijke kansen: dat vinden wij heel belangrijk. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie, als je voldoet aan onze wensen. Ongeacht je achtergrond, geslacht/gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie/overtuiging of leeftijd.

  Solliciteren op deze vacature

  Senior Communicatieadviseur – 32-36u – Gemeente Zwijndrecht – Zwijndrecht
  Leontine Kamps
  T. +31 (0) 6 24 37 45 42
  E. leontine@ditislicht.nl