Senior Communicatieadviseur – 32-36u – Gemeente Papendrecht – Papendrecht

In het kort

De Gemeente Papendrecht zoekt een 2e ervaren senior communicatieadviseur die strategisch denken combineert met tactisch en operationeel handelen. Weet jij beleid en strategie te vertalen naar een eigentijdse communicatieaanpak? Lees vooral verder!

De functie

 • Je bent als senior adviseur het eerste aanspreekpunt voor wethouders en managementteamleden. Daarmee heb je diverse portefeuilles als aandachtsgebied.
 • Je adviseert de wethouders strategisch op hun (politiek gevoelige) dossiers. 
 • Je verzorgt samen met je collega de woordvoering namens het college van B&W en de organisatie.
 • Je adviseert het managementteam en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken.
 • Je geeft samen met je communicatiecollega’s invulling aan de profilering en positionering van het college vanuit het collegeakkoord. Samen met je collega-adviseurs, neem je verantwoordelijkheid voor het implementeren van de interne en externe communicatiestrategie.
 • Je neemt als meewerkend voorman/vrouw regie en hebt als senior een voorbeeldfunctie naar de andere adviseurs binnen het team Communicatie en binnen de gemeentelijke organisatie. 

Ook zorg je voor regie op communicatie in samenwerking met teamleiders, projectleiders en beleidsmedewerkers. Waar nodig adviseer je over het inrichten van participatietrajecten. Je gebruikt de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, gemeentepagina en sociale media effectief in je mediastrategie. Naast adviseren op strategisch niveau adviseer je incidenteel ook op tactisch en operationeel niveau.

De organisatie

Je komt te werken bij het team Papendrecht en bent in dienst bij de Servicegemeente Dordrecht waar je onderdeel uit maakt van de afdeling Communicatie. Hier werken ruim 75 communicatiecollega’s verspreid over de hele regio Drechtsteden. Dat betekent naast de kleinschaligheid van de gemeente, de voordelen van een grote organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

De Servicegemeente Dordrecht is de verbindende kracht achter 7 gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Personeel, Facilitair management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.

In Papendrecht ga je werken in het team Programma’s & Strategie, dat regie voert op de concernstrategie en de uitvoering van programma’s. Het team draagt eraan bij dat gemeentebestuur en gemeentelijke organisatie als een geoliede machine kunnen draaien. Een team met uiteenlopende expertises, waaronder strategie, programma-management, communicatie, HRM-advies, bestuursondersteuning en bestuurssecretariaat.

Het team Programma’s & Strategie van de gemeente Papendrecht bestaat uit 24 collega’s. Het team communicatie bestaat uit 2 senior (bestuurs)communicatieadviseurs, 2 communicatieadviseurs en een online communicatiemedewerker. Het team is klein en hecht. Door personele ontwikkelingen, een nieuw coalitieakkoord en bijpassende communicatiestrategie, ligt er dit jaar een mooie uitdaging om ons te organiseren naar de nieuwe thema’s. Je vindt het leuk hier het voortouw in te nemen en mee te bouwen aan ons nieuwe team.

Dit breng je mee

  Je bent iemand met een positieve en energieke instelling en je neemt een gezonde dosis lef en creativiteit mee. Je kunt goed luisteren en geeft eerlijke, opbouwende feedback. Je bent een echte netwerker, stapt makkelijk op mensen af en vindt zowel intern als extern de mensen die je nodig hebt om je doelen te bereiken.

  Daarnaast heb je:

  • Een afgeronde hbo/wo-opleiding op communicatievlak en/of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkniveau.
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
  • Aantoonbare ervaring met strategische inzet van communicatie binnen een politiek bestuurlijke omgeving.
  • Een goed ontwikkeld gevoel voor politieke verhoudingen en organisatiesensitiviteit waarmee jij de juiste toon weet te vinden om het meest optimale resultaat te halen.
  • Ervaring met complexe projectcommunicatie.
  • Goede kennis van het (gemeentelijke) medialandschap en ervaring met het onderhouden van mediacontacten.
  • Houding en gedrag die laten zien dat jij er vanuit je senioriteit een communicatie expert bent voor de organisatie en voor het college.

  Je ziet het als passende uitdaging om ons vak en het team verder te willen ontwikkelen en je hebt plezier in de hectiek van een kleinere gemeente. Je bent gesprekspartner op niveau, een zichtbare collega en kunt goed luisteren en verbinden, bent daadkrachtig en adviesvaardig en je hebt strategisch inzicht. Je weet signalen uit de samenleving en de organisatie op te pikken en die te agenderen. Als geen ander begrijp jij dat wat er buiten gebeurt, invloed kan hebben op de dynamiek in de organisatie en vice versa. Je ziet de dwarsverbanden en kan deze omzetten in strategische scenario’s. Je weet hoe je weerstand om kan zetten in een effectieve samenwerking en weet met de juiste vragen tot het beste advies te komen.

  Dit bieden wij jou

  Wij bieden je een prachtige baan met veel ruimte voor initiatief en zelfontplooiing in een organisatie met een informele sfeer en een prettig werkklimaat. Verder mag je rekenen op:

  • Een jaarcontract via de servicegemeente Dordrecht voor 32 of 36 uur per week. Bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. 
  • Een brutomaandsalaris van maximaal  € 5.725,00 (bij 36 uur per week). Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring.
  • 26 vakantiedagen per jaar (als je fulltime werkt).
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
  • Een reiskostenvergoeding bij het werken op kantoor of thuiswerkvergoeding bij thuiswerken.
  • Ruimte om jezelf te ontwikkelen door cursussen en trainingen.

  Voor deze functie geldt dat hybride werken mogelijk is. Daarmee werken we aan een juiste balans tussen online werken en werken vanuit kantoor. Dat betekent minder reistijd en reizen. Eén en ander is afhankelijk van de functie en natuurlijk jouw eigen wensen en behoeftes. Breng je de juiste expertise mee en woon je wat verder weg? Dan nodigen we jou van harte uit om ook te reageren op deze mooie uitdaging!

  Diversiteit en gelijke kansen: dat vinden wij heel belangrijk. Daarom ontvangen we graag jouw sollicitatie, als je voldoet aan onze wensen. Ongeacht je achtergrond, geslacht/gender, beperking, seksuele oriëntatie, religie/overtuiging of leeftijd.

  Solliciteren op deze vacature

  Senior Communicatieadviseur – 32-36u – Gemeente Papendrecht – Papendrecht
  Leontine Kamps
  T. +31 (0) 6 24 37 45 42
  E. leontine@ditislicht.nl