Senior communicatieadviseur (28-32u) – Zayaz – Den Bosch

Introductie

Werken vanuit de bedoeling bij woningcorporatie Zayaz, zie jij dat als senior communicatieadviseur voor je?

Wij zijn Zayaz. Een Bossche woningcorporatie waar zo’n 130 mensen zich dagelijks actief inzetten om 30.000 mensen in de stad een thuis te bieden. De 13.000 woningen die wij verhuren en beheren, zijn hun basis. Steeds meer merken we dat het echt kán: om vanuit je talenten en drijfveren te werken. Werken vanuit onze bedoeling noemen we dat. Met vertrouwen in elkaar om je eigen verantwoordelijkheid en beslissingen te (willen) nemen. Wij doen het gewoon!

Organisatie

Zayaz is een Bossche woningcorporatie waar zo’n 130 mensen zich dagelijks actief inzetten om 30.000 mensen in de stad een thuis te bieden. De 13.000 woningen die wij verhuren en beheren, zijn hun basis.

Jouw thuisbasis bij Zayaz is de vakgroep communicatie: een zelforganiserend team dat bestaat uit nog 4 andere betrokken en gedreven professionals die staan voor communicatie die verbindt. Die helder, eenduidig en herkenbaar is voor de ontvanger. Daarin heb jij samen met de vakgroep én collega’s van binnen en buiten Zayaz een rol. De vakgroep denkt en doet actief mee in onze opgaves. Creëert ruimte om communicatieve voelsprieten en vaardigheden te (blijven) ontwikkelen. En geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies. Dit doet ze met oog voor kwaliteit én een flinke dosis inlevingsvermogen. Want communicatie bij Zayaz begint bij je inleven in de ander, of het nu een bewoner is of een collega.

Functie

Jij bent een senior communicatieprofessional met hart voor de huurder en de stad. Iemand die weet hoe belangrijk een thuis is, die de uitdagingen kent van communicatie bij het versterken van buurten.

De krapte op de woningmarkt is groot. Om de wachtlijsten terug te dringen voegt Zayaz de komende jaren 1300 woningen toe. We realiseren niet alleen nieuwbouwwoningen, maar werken ook aan vernieuwende, duurzame oplossingen. Bijvoorbeeld bestaande gebouwen op andere manieren gebruiken, kleinere of tijdelijke woningen en andere woonvormen. Jij helpt daarin inhoudelijke vertaalslagen te maken, en schept overzicht in communicatieve kansen en mijlpalen. Daarin schakel je vlot tussen strategie en praktijk: je weet wat prioriteit moet krijgen. Je kiest én benut de juiste communicatieve invalshoek en geeft hierover onderbouwd advies aan betrokken collega’s en partners.

Je hebt lef om dingen echt anders te doen en brengt ervaring en professionaliteit mee om het team te verrijken. Je hebt kennis van de nieuwste communicatiemiddelen en strategieën en weet deze op een creatieve manier te benutten. Je stuurt tekstschrijvers, vormgevers, fotografen en filmmakers aan, adviseert en coacht collega’s in hun communicatierol en hebt een visie op passende teksten en beeldmateriaal voor verschillende doelen en doelgroepen. Je ontwikkelt kernboodschappen en communicatiemiddelen. Samen met de strategisch adviseur communicatie doe je de perswoordvoering: je staat je mannetje als het spannend is en vindt het leuk om met pers en media om te gaan.

In onze gebiedsaanpak en vastgoedprojecten ontwikkel je de communicatiestrategie en geef je hier met partners uitvoering aan. Vanuit een bredere context heb je oog voor wat er leeft en speelt. Je weet verbindingen te leggen, zodat mensen en ontwikkelingen elkaar kunnen versterken. En helpt de buitenwereld binnen te halen en de omgeving in kaart te brengen, bijvoorbeeld met omgevingsanalyse Factor C. Samen met betrokken collega’s ontwikkel je een traject om bewoners en andere belanghebbenden in de omgeving te betrekken.

Functie-eisen

Wat neem je mee? Je hebt een hbo of wo werk- en denkniveau en een gestructureerde, projectmatige werkwijze. Je beschikt over kennis en ervaring bij gebieds-, omgevings- en projectcommunicatie en hebt kennis van de nieuwste communicatiemiddelen en -strategieën. Je hebt ruime ervaring en affiniteit met woordvoering en media. Vanuit jouw communicatieve hart heb je inlevingsvermogen en ben je omgevingsbewust. Onze maatschappelijke opgave spreekt je aan.

Daarnaast ben je resultaatgericht, schrijf je makkelijk en ben je visueel sterk. Het werken met een CMS-systeem is voor jou geen probleem. Je bent in staat én vindt het leuk de strategie te vertalen naar tactisch en operationeel handelen.

Aanbod

Een uitdagende en afwisselende functie als communicatieadviseur, ingedeeld in schaal J. Een contract voor 1 jaar, met daarna de mogelijkheid tot verlenging voor een contract voor onbepaalde tijd. Zayaz biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden conform de CAO woondiensten en alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Op de websites www.waarwijvanzijn.nl en www.zayaz.nl vind je meer informatie over Zayaz als werkgever.

Inlichtingen en sollicitatie

Senior communicatieadviseur (28-32u) – Zayaz – Den Bosch
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl