Senior adviseur (bestuurs)communicatie, (36u p/w) – Gemeente Sliedrecht – Sliedrecht

Introductie

Wil jij als Senior adviseur (bestuurs)communicatie graag het verschil maken voor de inwoners van Sliedrecht? Wil je werken in een kleine informele gemeentelijke organisatie waar je op verschillende onderwerpen kan adviseren? Durf je door te pakken in je vak? Dan willen wij graag kennis met je maken!

Organisatie

Je komt te werken bij de gemeente Sliedrecht, namens Service gemeente Dordrecht. Je maakt deel uit van het communicatieteam in Sliedrecht (3,2 FTE). Tegelijkertijd ben je werkzaam bij de afdeling Communicatie van het Service gemeente Dordrecht. Daar werken ruim 70 collega’s voor de hele regio Drechtsteden. Het Service gemeente Dordrecht is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Personeel, Facilitair management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.

De gemeente Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven (buiten). De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie. Sliedrecht is een dorp met 25.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector.

De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen karakter.

Functie

Je bent als senior-adviseur het eerste aanspreekpunt voor wethouders en managementteamleden. Daarmee heb je onder andere het sociaal domein, financiën, ruimtelijke ontwikkeling, economie en onderwijs als aandachtsgebieden. Je bent een gesprekspartner op niveau. Hierbij adviseer je de individuele wethouders strategisch op hun (politiek gevoelige) dossiers. Je verzorgt samen met je collega de woordvoering namens het college van B&W en de organisatie. Je adviseert managementteam en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken. Vanuit houding en gedrag laat je zien dat jij er vanuit je senioriteit en communicatie expertise bent voor de organisatie en voor het college.

Je geeft samen met je communicatiecollega’s invulling aan de profilering en positionering van het college en de kadernota 2030. Hierbij neem je, samen met jouw collega-adviseurs, verantwoordelijkheid voor het implementeren van de interne en externe communicatiestrategie. Als meewerkend voorman/vrouw neem je regie en heb je als senior een voorbeeldfunctie naar de andere adviseurs binnen het team Communicatie en binnen de gemeentelijke organisatie.

Je zorgt voor regie op communicatie in samenwerking met teamleiders, projectleiders en beleidsmedewerkers. Waar nodig adviseer je over het inrichten van participatietrajecten. Je gebruikt de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, gemeentepagina en sociale media effectief in je mediastrategie. Naast adviseren op strategisch niveau hou je je bij ons soms ook bezig met adviseren op tactisch en operationeel niveau.

Functie-eisen

Je kunt goed luisteren en verbinden; je ben daadkrachtig en adviesvaardig en je hebt strategisch inzicht. Je bent daarnaast goed in staat om signalen uit de samenleving en de organisatie op te pikken en die te agenderen. Je claimt eigenaarschap voor het vakgebied communicatie. Als geen ander begrijp jij dat wat er buiten gebeurt, invloed kan hebben op de dynamiek in de organisatie en vice versa. Jij ziet de dwarsverbanden en kan deze omzetten in strategische scenario’s.

Je weet hoe je weerstand om kan zetten in een effectieve samenwerking. Je weet met de juiste vragen tot het beste advies te komen. Je bent iemand die van aanpakken houdt. Jouw goed ontwikkelde gevoel voor politieke verhoudingen en organisatiesensitiviteit maken dat jij de juiste toon weet te vinden om het meest optimale resultaat te halen. Kortom, je bent een zichtbare collega met een proactieve houding die snel schakelt, makkelijk verbinding maakt en staat achter jouw adviezen.

Daarnaast heb je en ben je:

 • Een gezonde dosis energie om ons vak en het team verder te willen ontwikkelen.
 • Plezier in de hectiek van een kleine gemeente.
 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak of aantoonbaar vergelijkbaar werk -en denkniveau.
 • Vijf tot tien jaar relevante werkervaring.
 • Aantoonbare ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (gemeente).
 • Aantoonbare ervaring met strategische inzet van communicatie.
 • Ervaring met het onderhouden van mediacontacten.
 • Goede kennis van het (gemeentelijke) medialandschap.
 • In staat om je de onderwerpen snel eigen te maken binnen de Sliedrechtse samenleving.

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende baan voor 32 tot 36 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is.

 • je komt in eerste instantie in dienst voor een jaar. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we je daarna een vast dienstverband aan;
 • een salaris van maximaal € 5.372,00 (schaal 11, CAO gemeenten) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt;
 • een keuzepensioen via ABP;
 • een tegemoetkoming voor gemaakte reiskosten en de mogelijkheid tot flexibel werken.

Inlichtingen en sollicitatie

Senior adviseur (bestuurs)communicatie, (36u p/w) – Gemeente Sliedrecht – Sliedrecht
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl