Robuust – Senior Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Eindhoven

Introductie

Werk je mee aan een krachtige gezondheidszorg in Zuid-Nederland? Ben jij communicatief sterk, energiek, creatief en heb je ruime ervaring met corporate communicatie en externe communicatie? Weet jij als geen ander hoe je communicatie strategisch inzet om mensen in beweging te krijgen en draai jij je handen niet om voor complexe vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Organisatie

Robuust ondersteunt en begeleidt al meer dan vijftien jaar organisaties, professionals en hun netwerk in zorg en welzijn. We zijn een deskundig, ervaren en informeel team dat met veel bevlogenheid werkt aan onze maatschappelijke veranderopdracht: een krachtige eerstelijnszorg die kwalitatief hoogwaardig, betaalbaar en bereikbaar is. Daarbij staat de mens bij ons steeds centraal met als ultiem doel: een betere (ervaren) gezondheid voor alle mensen. Gezondheid zien wij breed: het gaat om vitaliteit, zinvol in het leven staan en mee kunnen doen in de maatschappij. Robuust is een regionale ondersteuningsstructuur (ROS), onderdeel van een landelijk dekkend ROS-netwerk om ook op landelijk niveau de krachten te bundelen. Wij richten ons op de regio Zuid-Nederland, van Zeeland, een deel van Gelderland tot en met Zuid-Limburg. Wij werken in totaal met 28 mensen. Het team communicatie bestaat uit drie senior communicatieadviseurs; elk met eigen projecten en samenwerkend op het gebied van corporate communicatie. Communicatie legt verantwoording af aan de adjunct-directeur van Robuust.

Functie

Je werkdag als senior communicatieadviseur bij Robuust is heel divers. Het ene moment werk je als adviseur nauw samen met collega’s aan de corporate branding van Robuust. Om vervolgens je communicatieadvies en ondersteuning in te zetten bij externe gezondheidsprogramma’s en projecten. Je rol wisselt van kartrekker, organisator en aanjager tot strategisch adviseur, gesprekspartner en coördinator van de uitvoering.

Wat ga je doen?

 • Binnen het communicatieteam van drie communicatieadviseurs, verdelen jullie de opdrachten en vragen die binnenkomen en geef je inhoud en vorm aan de corporate communicatie. De vragen zijn zowel strategisch als tactisch van aard, zoals het geven van inhoudelijk advies, het opstellen van een communicatieplan, het opzetten van een klantevent of het coördineren van de communicatie-uitingen.
 • Je maakt deel uit van een ofwel een projectteam ofwel een programmateam, afhankelijk van de vraag van de opdrachtgever. Jij bent hierbij verantwoordelijk voor de inzet van (strategische) communicatie. De taak die hieruit volgt is heel divers. De ene keer betekent dit dat je de kartrekker bent van een strategisch communicatieplan dat je hebt opgesteld. Je werkt daarin samen met een aantal communicatieprofessionals in het werkveld, diverse stakeholders en bent voorzitter en aanjager van die groep. De andere keer geef je zelf vorm aan de communicatie al dan niet met de inzet van externe bureaus.
 • Je bent onderdeel van een interne werkgroep die zich verdiept in een inhoudelijk onderwerp zoals participatie, klantonderzoek, competentieontwikkeling of marktbewerking.
 • Je houdt je bezig met corporate communicatie: versterking van de profilering van Robuust, onder andere door het doorvoeren van de nieuwe huisstijl in allerlei uitingen.

Functie-eisen

Je hebt:

 • een afgeronde opleiding Communicatie (hbo-wo of vergelijkbaar) en minimaal 5 jaar ervaring in het communicatievak, met o.a. complexe vraagstukken;
 • snel overzicht en kunt je rol snel inschatten en daarbij hoofd-van bijzaken onderscheiden;
 • kennis van moderne communicatiemiddelen en je weet deze (door) te ontwikkelen;
 • een luisterend oor en bent breed geïnteresseerd in gezondheid en zorg en alles eromheen;
 • ervaring met (strategische) communicatie, bij voorkeur in (zorg-/welzijn)organisaties die een maatschappelijke doelstelling hebben;
 • ruime ervaring met schrijven en redigeren voor diverse media.

Je bent:

 • gewend snel te schakelen tussen de verschillende rollen die je vervult;
 • iemand die zaken op een natuurlijke manier voor elkaar krijgt, zonder daarbij de relatie met anderen uit het oog te verliezen;
 • een volwaardige sparringpartner voor je collega’s en voor de professionals in het werkveld;
 • iemand die zich gemakkelijk in verschillende organisaties en binnen diverse groepen beweegt; je bezit daarvoor een gezonde dosis sensitiviteit;
 • gewend om zelfstandig te werken en je eigen werk te organiseren én je werk graag in teamverband;
 • proactief, flexibel en ziet waar er kansen liggen;
 • ambitieus en wil jezelf verder ontwikkelen;
 • gewoon een leuke collega.

Aanbod

Een afwisselende baan binnen een kleinschalige informele organisatie, die flink in ontwikkeling is. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid, en er is ruimte voor flexibiliteit en aandacht voor persoonlijke en teamontwikkeling. Het gaat om een contract voor 32-36 uur per week voor een periode van (in eerste instantie) een jaar. Met de intentie om bij goed functioneren deze om te zetten in een vaste aanstelling. Salaris is marktconform.

Inlichtingen en sollicitatie

Robuust – Senior Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Eindhoven
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl