Normec Group – Marketingcommunicatieadviseur (32-40u p/w) – Utrecht

Introductie

Generalist, zelfstandig werkend, autonoom/zelfsturend, ondernemend en verbindend? Herken jij jezelf in deze woorden? Dan ben jij wellicht de allround marketing- en communicatieprofessional die we zoeken. In deze nieuwe rol ben je medeverantwoordelijk voor de communicatiestrategie en positionering van de diverse Normec-entiteiten (B2B). Je neemt hierin het initiatief en adviseert, zowel gevraagd als ongevraagd en bent bezig met de marketingcommunicatieplannen. Omdat het team (nog) relatief klein is, werk je ook actief mee aan de uitvoering hiervan.

Organisatie

Je komt te werken bij Normec Life Safety & Environment (Normec LSE). Dit is een groep van 18 bedrijven, welke allemaal actief zijn in de TICC-branche (Testing, Inspection, Certification, Compliance). Om je een beeld te geven wat de bedrijven precies doen; vier voorbeelden:

1. Personen en bedrijven die werken met asbest moeten gecertificeerd zijn, zodat ze beschikken over de kennis en deskundigheid om gezond en veilig te werken. Normec Certification is een certificerende instantie die beoordeelt of een bedrijf voor een certificaat in aanmerking komt. Ook controleert zij of het bedrijf een eenmaal verkregen certificaat kan behouden.

2. Een Belgische wegenbouwer heeft een opdracht om een kilometerslang traject te asfalteren. Om de kwaliteit van dit asfalt op het wegennet te testen wordt Normec Servaco ingeschakeld. Zij beschikt o.a. over een bouwkundelaboratorium en kan een asfaltonderzoek uitvoeren.

3. De eigenaar van een woongebouw met 24-uurszorg is o.a. verantwoordelijk voor de brandveiligheid van dat pand. Bij brand wil hij dat de schade beperkt blijft en laat dus een gecertificeerde brandbeveiliging aanleggen en regelmatig onderhouden. Daarnaast stelt de overheid in het Bouwbesluit een inspectiecertificaat verplicht. Normec FSS is geaccrediteerd om als onafhankelijke inspectie-instelling inspecties uit te voeren.

4. Een uitzendbureau die o.a. arbeidsmigranten inzet is lid van de brancheorganisatie NBBU. Het uitzendbureau wil ook graag huisvesting bieden aan haar arbeidsmigranten. De NBBU stelt dan het SNF-keurmerk verplicht. Normec FLC en Normec VRO kunnen vervolgens periodieke inspecties uitvoeren.

Denk je nu; dat klinkt complex. Dat realiseren we ons ook, dus hebben we jouw kennis & kunde nodig om dit in begrijpelijke taal (concept, creatie, beeld, taal, etc.) over het voetlicht te brengen. Je komt te werken in het kersverse team Marketing & Communicatie, bestaande uit een manager (online) marketing en een contentmarketeer. Samen zijn we verantwoordelijk voor alle marketing- en communicatieactiviteiten. Aangezien we hard groeien met Normec, sluiten we niet uit dat het team nog verder wordt uitgebreid.

Functie

Je belangrijkste werkzaamheden bestaan uit het organiseren van de communicatie. Denk hierbij aan:

Ontwikkelen marketingcommunicatieplan, als onderdeel van Marketing & Sales plan 2021.
Adviseren over corporate story, beeldtaal, etc. Zowel overkoepelend -alle entiteiten zijn natuurlijk niet voor niets onderdeel van Normec geworden- als voor de entiteiten afzonderlijk.
Draaiboek ontwikkelen bij integratie nieuwe entiteit;
Adviseren over marketingcommunicatiematerialen;
Briefen externe studio over bijv. brochure (print/digitaal) of advertentie in vakblad;
Website redesign begeleiden (samen met Mgr. Online Marketing), met name in fase van kick-off met bureau/entiteit en concepting/ontwerpfase;
Ontwikkelen marketing- en marketingcommunicatiecampagnes.|
Etc.

Functie-eisen

Bachelor in Communicatie, Marketingcommunicatie of vergelijkbare HBO-opleiding.
Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
Bij voorkeur heb je al ervaring in een B2B-omgeving en weet je hoe je effectief dienstenmarketing in kunt zetten.
Ervaring aan bureauzijde kan nuttig zijn, aangezien je voor 18 verschillende Normec-entiteiten gaat werken.

Daarnaast ben je enthousiast en krijgen mensen energie van jou en ben je creatief, communicatief vaardig en nieuwsgierig. Je kunt complexe B2B-materie ‘vertalen’ naar begrijpelijke communicatie en je kunt goed plannen. Deadlines worden door jou gehaald, afspraak is afspraak. Je bent zelfstandig, proactief en stressbestendig. Tot slot ben je positief ingesteld en een echte doorzetter die zich niet zomaar uit het veld laat slaan.

Aanbod

Wij bieden je een zelfstandige rol in een organisatie waar op het gebied van marketing nog veel gebouwd kan worden. Je hebt dus alle ruimte om initiatief te tonen en ideeën te laten horen. Je hebt een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform. Uiteraard krijg je beschikking over een laptop en telefoon om te je werk goed te doen. Reiskosten worden ook vergoed. Standplaats is Utrecht, en werkt af en toe op locatie bij een van onze Normec entiteiten in bijv. Geldermalsen of Den Bosch.

Inlichtingen en sollicitatie

Normec Group – Marketingcommunicatieadviseur (32-40u p/w) – Utrecht
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl