Maastricht UMC+ – Persvoorlichter (32-36u p/w) – Maastricht

Introductie

Ben jij een stevige communicatieadviseur met grote, aantoonbare affiniteit en ervaring met de wetenschap, woordvoering én heb je een netwerk in de (wetenschappelijke) landelijke media? Adviseer je graag directie, management en topwetenschappers? Dan komen we graag met jou in contact!

Organisatie

Het Servicebedrijf Communicatie van het Maastricht UMC+ is een team van circa 20 enthousiaste collega’s die de organisatiedoelstellingen vertalen in communicatiebeleid en -uitvoering. De visie ‘Gezond Leven’ van het MUMC+ geeft richting aan deze communicatie. De juiste toon vinden in de communicatie met patiënten en bezoekers, met medewerkers en het algemeen publiek is onze uitdaging. Ons servicebedrijf rapporteert direct aan de Raad van Bestuur en bestaat uit vier teams: Patiënten- en zorgcommunicatie, Personeelscommunicatie, Publiekscommunicatie en Mediarelaties en Digitale Communicatie. De nieuwe persvoorlichter zal deel gaan uitmaken van het team Publiekscommunicatie en mediarelaties.

Functie

Je treedt op als woordvoerder van de organisatie en richt je vooral op de externe kant van communicatie met proactief onderhoud van mediacontacten. Je hebt affiniteit met medische en gezondheidswetenschappelijke issues en (complexe) communicatievraagstukken. Je bent adviseur voor directie en managers, projectleiders, wetenschappers en andere medewerkers in de organisatie op het gebied van externe communicatie. Je produceert en voert regie over productie van (nieuws)content in verschillende kanalen en media. Je geeft leiding aan communicatieprojecten.

Je werkt vaak in teamverband, met de collega’s van het Servicebedrijf Communicatie, maar ook met teams samengesteld uit verschillende disciplines. Je vertaalt de laatste inzichten uit het vakgebied communicatie naar een aanpak en bent sparringpartner van de verschillende teams.

Samen met het team Publiekscommunicatie en mediarelaties versterk je de externe profilering van het MUMC+ in een complexe politieke context. Naast pers- en media-issues houdt het team zich ook bezig met externe communicatie gericht op het ondersteunen van speerpunten van het MUMC+ en op het versterken van de gezondheidsbevorderende activiteiten van het MUMC+ (het concept Gezond Idee). Je draait mee in de communicatiebereikbaarheidsdiensten en indien van toepassing in de communicatie-crisisorganisatie van het MUMC+.

Functie-eisen

Je bent een communicatieprofessional die werkt en denkt op hbo- of academisch niveau en je hebt minimaal vijf jaar relevante ervaring als persvoorlichter/communicatieadviseur in een politiek complexe omgeving. Je ziet mogelijkheden en neemt initiatieven en je kunt mensen winnen voor de goede communicatiezaak. Je bent een stevige adviseur voor directies en middenmanagement, maar ook voor topwetenschappers. Je bent in staat een visie te ontwikkelen voor het omzetten van een gewenste profilering in media-aanpak, en specifiek de inzet van social media.

Daarnaast ben je een echte verbinder en samenwerken zit in je DNA. Je draait je hand niet om voor het aansturen van projecten en weet prioriteiten goed te kiezen.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk: je hebt affiniteit met en beschikt over relevante kennis over ontwikkelingen in gezondheidszorg, maatschappij en politiek. Naast onze andere persvoorlichters ben jij de bèta in het team. De bèta die óók goed in staat is een vertaalslag te maken naar de alfa-wereld. Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Aanbod

Deze uitdagende baan is ingeschaald in schaal 11 van de CAO van het MUMC+. Naast de goede primaire voorwaarden is er een compleet secundair pakket dat hoort bij deze functie.

Inlichtingen en sollicitatie

Maastricht UMC+ – Persvoorlichter (32-36u p/w) – Maastricht
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl