LICHT op mijn klus – Rowena van Limpt

Of ik een inkijkje wilde geven in mijn eerste opdracht voor LICHT. Ja, graag, want wat ben ik blij dat ze op mijn pad zijn gekomen! Ruim een jaar geleden, vlak na mijn vorige opdracht, kwam ik met LICHT in contact. Alsof het zo moest zijn; zij stonden namelijk ook mijn lijstje om kennis te maken en te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Meteen tijdens mijn eerste gesprek met Yvonne had ik een goed gevoel bij dit team, de persoonlijke benadering, oprechte interesse in mijn achtergrond en wat ik zocht. Vooral de bereidheid om ook buiten de sectoren waarin ik gewerkt had te kijken, spraken me aan.

In juli 2018 was het zover en ging ik aan de slag bij de business unit Basisonderwijs bij Malmberg, een educatieve uitgeverij. Voor mij een totaal nieuwe wereld, na jaren in de financiële sector actief te zijn geweest. Wat een passievol bedrijf met mooie producten. Ik had niet kunnen bedenken dat er zoveel achter de wereld van lesboeken en digitaal lesmateriaal zou zitten. Een wereld die ik vanwege de aard van mijn opdracht, de migratie van alle digitale lesproducten naar een nieuw leerplatform, in sneltreinvaart van vele kanten leerde kennen.

In het begin was het echt schakelen. Alles was nieuw: van een totaal ander jargon, onderwijsdidactiek en besluitvormingsprocessen bij scholen, tot de veelheid aan producten die door de migratie geraakt werden. Als enige communicatieadviseur binnen een team van marketing professionals, was ik de ‘vreemde eend in de bijt’. Waar mijn collega’s zich bezighielden met introducties en marktbewerking op methodeniveau, richtte ik me op de interne en externe communicatie rondom de migratie. Een behoorlijke uitdaging vanwege de vele afhankelijkheden van andere projecten en de complexiteit van de migratie zelf. En dat binnen een organisatie die zich opnieuw aan het zetten was na een flinke reorganisatie.

Terugkijkend op dit mooie en hectische jaar, ben ik vooral trots wat we als migratieteam bereikt hebben. Door een actieve samenwerking die gedurende het jaar steeds efficiënter en soepeler verliep, hebben we op communicatiegebied mooie stappen gezet. Scholen die komend schooljaar met de digitale producten op het nieuwe leerplatform gaan werken zijn in verschillende fasen geïnformeerd en via bijeenkomsten en webinars inhoudelijk meegenomen in de verandering. Daarnaast hebben we via interne sessies de organisatie meegenomen en een interne kennisbank opgezet. Voor scholen is er een speciale website waar zij alle relevante informatie vinden. De basis voor de migratiecommunicatie is gelegd en ik heb er alle vertrouwen in dat Malmberg hier het komende schooljaar op voort kan borduren.

Op persoonlijk vlak ben ik verder gegroeid door deze zeer diverse opdracht. Ook dankzij de interessante LICHT-sessies en de tweedaagse cursus Agile & Scrum voor Marketing- en communicatieprofessionals heb ik weer nieuwe inzichten en tools opgedaan. Dat is ook wat LICHT voor mij bijzonder maakt, zij kijken verder dan een opdracht en zijn altijd op zoek naar hoe ze meerwaarde kunnen creëren voor de professionals die ze bemiddelen.

Inmiddels zit voor mij de opdracht erop. Eind juni heb ik met een gezellige afscheidsborrel en een paar heerlijke lunches afscheid genomen van collega’s waarmee ik het afgelopen jaar heb samengewerkt. Ik ben nog steeds onder de indruk van hun mooie woorden, de presentjes en de blijken van waardering. Die waardering is wederzijds; zonder hen had ik het niet kunnen doen.
Voor nu ga ik genieten van een mooie zomervakantie. Vanaf 1 september kijk ik met frisse energie en de nodige nieuwsgierigheid uit naar een mooie, nieuwe uitdaging.


Rowena van Limpt
LinkedIn