Lekkerland B.V. – Communicatieadviseur (28 – 32u p/w) – Son

Introductie

Wil jij bijdragen aan ons motto: Lekkerland is “Your most convenient partner”?

Organisatie

Lekkerland Nederland B.V is de specialist voor on-the-go consumptie. Wij leveren een breed assortiment van food en non-food artikelen aan diverse klanten. Ons motto: ‘Your most convenient partner’- Dat willen wij zijn voor onze klanten. Elke dag. Om onze klanten goed te kunnen voorzien hebben wij 3 grote distributiecentra (DC’s) in Nederland, van waar uit wij onze klanten voorzien van producten.

Het hoofdkantoor van Lekkerland vind je in Son, waar deze functie ook de standplaats heeft. Je werkt nauw samen met directie en MT en met HR voor specifieke projecten. Jij neemt het voortouw, in communicatie werk je samen met een collega adviseur en externen.

Functie

Als ervaren communicatieadviseur draag je bij aan de visie:

 • We bieden een uitgebreid assortiment aan producten, complete retailconcepten, ondersteunende diensten en innovatieve oplossingen.
 • We denken mee met onze klant, dragen ideeën aan en brengen concepten snel in de praktijk.
 • Onze klanten kunnen blind op ons vertrouwen. In alles wat we doen, houden we ons het doel voor ogen om ‘your most convenient partner’ te zijn voor onze klanten.

Sinds 2020 maakt Lekkerland deel uit van de REWE Group, één van de toonaangevende bedrijven voor food retail en toerisme in Duitsland en Europa. Je schakelt als communicatieadviseur regelmatig met Lekkerland Corporate Communication in Duitsland.

Lekkerland heeft een enorme diversiteit aan klanten met een groot en breed producten- en dienstenaanbod. Ook is er een grote diversiteit aan medewerkers. Dit zorgt ervoor dat de communicatieprojecten vaak zeer dynamisch zijn.

In de functie van communicatieadviseur ben je verantwoordelijk voor de opstelling en uitvoering van en de advisering over het integrale communicatiebeleid, gericht op het versterken van het imago van Lekkerland en de communicatie met alle interne en externe doelgroepen.

Kerntaken van de communicatieadviseur zijn:

 • Gevraagd en ongevraagd (strategisch) advies aan organisatie over in- en externe communicatie en het (laten) uitvoeren hiervan.
 • Je bent het aanspreekpunt voor corporate communicatievraagstukken.
 • Je leidt communicatieprojecten en -campagnes en voert deze (deels) uit.
 • Je neemt het voortouw in het opstellen en ontwikkelen van het (strategische) communicatiebeleid en –plan en implementeert deze samen met je collega communicatieadviseur binnen Lekkerland.
 • Je houdt daarnaast vaktechnische kennis bij, door relevante ontwikkelingen en opleidingen binnen het vakgebied te volgen en deelt deze kennis binnen de organisatie en zorgt tevens voor praktische toepassingen ervan.

Lekkerland is een organisatie die volop in beweging is. Vraagstukken die er op dit moment spelen zijn o.a.: hoe maken we de organisatie communicatiever? Wat kun je doen om dit te bewerkstelligen? Er wordt een nieuw e-HRM-systeem geïmplementeerd. Ook dit project behoeft een goed communicatieplan en uitvoering.

Functie-eisen

Wij zoeken een kandidaat met een afgeronde hbo-opleiding marketing en/of communicatie, met in elk geval 5 jaar relevante werkervaring. Je hebt een aanstekelijke energie en drive om dingen voor elkaar te krijgen. Jij stroopt je mouwen op en gaat aan de slag, zelfstandig en in teamverband. Je weet de juiste mensen met je mee te krijgen om het beste resultaat te bereiken. Daarbij kun je als geen ander hoofd- en bijzaken onderscheiden en gaat prioriteiten stellen je goed af. Hoe druk het dus ook is, jij houdt het overzicht en blijft rust uitstralen. Met betrekking tot de communicatiemiddelen weet je een mooie integrale mix te bedenken en in te zetten, passend bij de doelgroep en het project. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.

Aanbod

 • Een mooie functie tegen een marktconform salaris;
 • Werkzaamheden in een succesvolle, flexibele en snelgroeiende organisatie;
 • Een dynamisch team waarin humor, hard werken en resultaten samen gaan;
 • Jouw vakantiedagen kun je aanvullen tot wel 35 dagen per jaar op fulltime basis!
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Doorgroeimogelijkheden, persoonlijke ontwikkeling en zelfontplooiing.

Inlichtingen en sollicitatie

Lekkerland B.V. – Communicatieadviseur (28 – 32u p/w) – Son
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl