Interne Communicatie Manager (32u p/w) – Bonusan – Numansdorp/Rotterdam/hybride

Introductie

Hoe FIT ben jij? Als jij een passie hebt voor leefstijl, voeding en gezondheid én je bent een ervaren hands-on Interne communicatieprofessional, lees dan verder! Wij zoeken een Interne Communicatie Manager die een professionaliseringslag kan realiseren op het gebied van interne communicatie. Een rol met impact in een snel groeiende en veranderende organisatie. Waarbij je werkt van strategie naar uitvoering en je consistente boodschappen en middelen maakt, die voor iedereen te begrijpen zijn. Vergroot de betrokkenheid van onze collega’s!

Organisatie

De omgeving waarin wij leven en de keuzes die wij daarin voor onszelf maken beïnvloeden de manier waarop ons lichaam werkt. Als deze omstandigheden veranderen, dan past ons lichaam zich aan. Lukt dat niet, dan ontstaan klachten en kun je ziek worden. Het beste dat je dan voor je gezondheid kunt doen, is op zoek gaan naar de echte oorzaak daarvan en die aanpakken. Zo ga je voor een echte oplossing; een die hopelijk ook blijvend is.

Voor Bonusan staat gezondheid gelijk aan het vermogen om je aan te passen aan veranderende omstandigheden. Zodat het lichaam haar werk kan doen en de uitdagingen die het leven biedt goed aan kan. Hoe kun je je gezondheid ondersteunen? Ons aanbod is erop gericht, dat iedereen het natuurlijk herstelvermogen van het lichaam kan versterken op een zo compleet mogelijke manier: met voeding, leefstijl en supplementen. Bonusan biedt een breed assortiment aan van ruim 350 specialistische supplementen. Van gestandaardiseerde kruidenformules tot orthomoleculaire producten; alles voor een gezonde en betrouwbare aanvulling op voeding.

Wij zijn een kennisgedreven organisatie met als missie om meer mensen regie over hun persoonlijke gezondheid (terug) te geven. Onze organisatie is volop in beweging, waar heel veel ruimte is voor ontwikkeling, zowel voor jou als medewerker én organisatie breed. Wij hebben onze eigen FITamines die voor ons essentieel zijn om een prettige werkomgeving waar te maken, te weten Samen, Persoonlijk, Energie, Eigenaarschap en Leren. Als je deze FITamines ook bezit, dan FIT je ook bij ons!

In deze rol werk je nauw samen met de Manager HR, waaraan je verantwoording aflegt. Het is een nieuwe rol, die je zelf stevig neerzet.

Functie

In deze rol realiseer je een professionaliseringslag op het gebied van interne communicatie, door het opzetten van de juiste interne communicatiestrategie gericht op het verbinden en informeren van de medewerkers binnen Bonusan (Nederland en Spanje). Herkenbaar, vernieuwend, effectief en in lijn met de merkbeleving van Bonusan.

Vanuit een end-to-end verantwoordelijkheid weet je interne communicatie zo te laten functioneren dat deze bijdraagt aan de effectiviteit van Bonusan als organisatie, waarbij wij allemaal continue dezelfde organisatie-ambitie voor ons zien, goed weten welke richting wij met elkaar op gaan en de juiste informatie bij de juiste collega’s terecht komt.

En waarbij ‘wie wij zijn’ optimaal wordt geactiveerd en gestimuleerd, zodat collega’s zich nog meer verbonden voelen met onze organisatie en onze kernwaarden (door)leven. Het doel is helder. De daadwerkelijk invulling van interne communicatie realiseer jij in deze rol!

En ook:

 • Je adviseert het leiderschapsteam en directie, formuleert de interne communicatiestrategie én vertaalt de interne communicatiestrategie naar concrete communicatieplannen. Het maken van de jaarkalender, de coördinatie en de uitvoering hiervan vallen ook onder jouw verantwoordelijkheid.
 • Het onderzoeken, sturen op en realiseren van consistente en effectieve (management) communicatie richting medewerkers. Binnen een organisatie die volop in beweging is, weet je daarbij te identificeren wat relevante informatie is om te delen en te vertalen naar onze interne doelgroep(en).
 • Adviseur, content writer, redacteur, … je rol is divers wat betreft het opstellen van concrete communicatieboodschappen, welke waar nodig gemakkelijk door jou tot de essentie wordt teruggebracht.
 • Het werkgeversmerk Bonusan weet je onderscheidend te positioneren (intern en extern) en naast een adviserende rol richting HR, ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, positioneren en uitvoeren van de gehele employer branding.
 • Het opzetten, uitvoeren en verder uitbouwen van interne communicatiemiddelen en (in samenwerking met IT) communicatie kanalen.
 • Het realiseren van heldere interne communicatieprocessen en werkwijzen.
 • Tot slot heb je een adviserende, coördinerende en ondersteunde rol voor de directie op het gebied van PR.

Functie-eisen

Jij bent een ervaren (interne) communicatie professional met een sterke passie voor leefstijl, voeding en gezondheid. Je hebt graag een brede verantwoordelijkheid en bent enerzijds hands-on als ook strategisch sterk.
Je hebt een enthousiaste en creatieve geest, je kan snel schakelen, bent empathisch en doortastend, brengt structuur aan en bent ook nog nauwkeurig en kwaliteitsgedreven.

Daarnaast heb je:

 • Hbo werk- en denkniveau, met een afgeronde relevante opleiding;
 • minimaal 8 jaar relevante werkervaring in de (interne) communicatie, verandercommunicatie, beleidvorming én uitvoering;
 • sterke affiniteit met taal, tekst & beeld/video;
 • uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal;
 • ruime (hands-on) ervaring met diverse communicatie/marketing systemen en tooling.

Aanbod

Energie is de basis van Bonusan. Energie krijgen betekent energie geven. We krijgen energie van uitdagingen aanpakken en dan doorpakken. Van goed samen werken en heldere afspraken met elkaar maken en ons eraan houden. Bonusan is een beetje als familie, iedereen doet mee. Je mag zijn wie je bent en persoonlijk contact vinden we belangrijk. We luisteren goed naar elkaar en zeggen het gewoon als er iets is. Iedere medewerker van Bonusan is uniek en heeft eigen voorkeuren en talenten. Deze willen we zo goed mogelijk inzetten, want alleen dan kunnen we het beste uit onszelf en elkaar halen. Ieder individu met al zijn talenten neemt eigenaarschap over zijn werkzaamheden. Opgeteld voelen we ons samen verantwoordelijk dat meer mensen eigenaarschap over hun gezondheid kunnen nemen met onze producten en kennis. Zo blijven we leren, groeien en steeds vooruitgaan. En blijft de energie stromen.

Specifiek voor deze rol bieden we je:

 • Een sterk verantwoordelijke rol in een hechte, gedreven organisatie met korte lijnen en een enorm groeipotentieel, waarin je jezelf volop kunt ontwikkelen en door kunt groeien;
 • Een sleutelrol in het realiseren van een optimale culturele- en organisatorische beleving;
 • Een inspirerende, respectvolle en betrouwbare werkomgeving met superleuke mensen om je heen;
 • Prima salaris passend bij achtergrond, ervaring en functie
 • 30 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • Collectieve zorgverzekering;
 • Pensioenregeling;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Korting op supplementen van Bonusan;
 • Vers fruit op kantoor;
 • Bedrijfsfitness/ Fiets van de zaak;
 • Mogelijkheid om gebruik te maken van onze mountainbikes om lekker een rondje door de polder te maken;
 • Hybride vorm van werken;
 • Meerdere Bonusan-locaties om met elkaar te werken: in Numansdorp en in Rotterdam op het Hofplein;
 • Goede thuiswerkvoorzieningen met daarin een ergonomisch verantwoorde basis-set;
 • Thuiswerkvergoeding.

Heb je interesse in de functie Interne Communicatie Manager bij Bonusan?

Inlichtingen en sollicitatie

Interne Communicatie Manager (32u p/w) – Bonusan – Numansdorp/Rotterdam/hybride
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl