Instituut Verbeeten – Communicatieadviseur (32u p/w) – Tilburg

Introductie

Een persoonlijke benadering is enorm belangrijk in de communicatiewereld, dat hoeven we jou niet uit te leggen. Bij ons staat het aan de basis van alles wat we doen. Wij stellen de patiënt centraal, met alle mogelijke persoonlijke aandacht. Daarbij is een helder verhaal met de juiste dosis empathie nodig. Naar onze interne en externe doelgroepen is dat niet anders. Wij willen samen de verbinding leggen met onze collega’s en de stakeholders. Om ons bij die uitdaging te helpen, zoeken we een gedreven, mensgerichte communicatieprofessional voor interne en corporate communicatie. Iemand die sensitief is en makkelijk een weg vindt door de ingewikkelde, maar ook gevoelige materie van ons vakgebied.

Organisatie

Instituut Verbeeten levert al meer dan 65 jaar zorg op het gebied van radiotherapie en nucleaire geneeskunde. Die jarenlange ervaring maakt ons experts in ons vakgebied. We bieden zorg op maat, met aandacht voor wat onze patiënten belangrijk vinden. Wij geloven in de kracht van leven: we zijn mensgericht en weten wat onze doelgroepen beweegt. Daarnaast geloven we in de kracht van kennis: we ontwikkelen en innoveren, en gaan slimme samenwerkingen met andere instellingen aan om samen verder te komen.

Je komt als communicatieadviseur terecht in een kleinschalig team: je hebt één directe collega adviseur. Daarnaast werk je nauw samen met de adviseur patiëntencommunicatie. Je legt verantwoording af aan de bestuurssecretaris.

Functie

Als communicatieadviseur schakel je makkelijk tussen een strategische en uitvoerende rol. In een dynamische omgeving houd je je bezig met complexe vraagstukken, maar ook met doorvertaling in concrete communicatiemiddelen. Als stevige adviseur ben je een verbindende factor. Je luistert met aandacht en bent een echte spin in het web. Je zet overal je voelsprieten uit en bent positief-kritisch. Zo draag je bij aan onze ontwikkeling vanuit jouw expertise, zonder je op te dringen. Jij weet wanneer je tegengas moet geven, maar ook wanneer je even mee moet veren met de organisatie. Kortom: je hebt een groot gevoel voor interne en externe verhoudingen. Met jouw kennis van interne en externe communicatie, draag je bij aan het bereiken van project- en organisatiedoelstellingen.

Deze functie is echt iets voor jou als je warm loopt voor vraagstukken zoals:

  • Hoe versterken we onze interne communicatie?
  • Welke interne veranderingen moeten daarvoor communicatief worden doorgevoerd?
  • Hoe kan communicatie optimaal bijdragen aan het vormgeven van de zorg?
  • Hoe help je collega’s om met slimme communicatie meer impact te maken?
  • Hoe organiseren we crisiscommunicatie?
  • Hoe benutten we interne successen voor onze externe profilering?

Functie-eisen

Jij past in ons team als je ruime ervaring hebt met interne en externe communicatie in een complexe organisatie. Je denkt op wo-niveau en kunt ingewikkelde materie op een eenvoudige, begrijpelijke manier vertalen. We vinden het belangrijk dat je een prettige persoonlijke communicatiestijl hebt en dat je goed bent in het geven en ontvangen van feedback. Je maakt gemakkelijk verbinding, bent empathisch en heel toegankelijk. Als mens straal je rust uit. Je hebt goede ideeën, bent initiatiefrijk en je bent goed in staat om mensen mee te nemen van strategisch naar tactisch en operationeel niveau, en andersom.

Aanbod

Ben je nieuwsgierig geworden? Wij zien je reactie graag tegemoet. We bieden je een marktconform salaris en daarnaast hebben we oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt een jaarcontract met de intentie deze om te zetten naar een vast contract.

Inlichtingen en sollicitatie

Instituut Verbeeten – Communicatieadviseur (32u p/w) – Tilburg
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl