Gemeente Roosendaal – Strategisch adviseur corporate communicatie (32-36u p/w) – Roosendaal

Introductie

Wil jij werken in een zelfsturend communicatieteam? Ben jij overtuigd van de kracht van communicatie? Maak jij met jouw expertise graag het verschil? Ben jij een sterke senior adviseur die denkt in mogelijkheden en kansen? Wij maken graag kennis met jou!

Organisatie

De strategisch adviseur corporate communicatie is gepositioneerd bij de Groep Communicatie om samen met de collega’s in deze groep actief de corporate communicatiefunctie binnen Roosendaal meer strategisch vorm te geven.

De groep communicatie bestaat uit (online) adviseurs, medewerkers, een vormgever en een administratieve medewerker en werkt primair ter ondersteuning van beleidsafdelingen en de directie.

Binnen de groep Concernstaf zijn drie strategisch adviseurs bestuurscommunicatie werkzaam. Samen met jou zorgen ze ervoor, dat wat bestuur en organisatie belangrijk vinden, op elkaar aansluit en elkaar versterkt. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het aanbrengen van focus in de communicatie op basis van een gedegen strategie op corporate- en bestuurlijk gebied en houden elkaar en de teams scherp.

Functie

Bij deze rol ben je verantwoordelijk voor het op strategisch niveau analyseren en organiseren van de communicatievraag binnen de gemeentelijke organisatie, zowel voor de directie als de beleidsafdelingen. Je vertaalt deze vraag naar keuzes en prioriteiten met het gemeentelijke communicatieteam. Je bent als adviseur ook verbonden aan een aantal thema’s / projecten.

Functie-eisen

De ideale kandidaat:
Heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkniveau en heeft tenminste vijf tot tien jaren relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (bij voorkeur een gemeente) én je hebt aantoonbare kennis en ervaring met strategische inzet van communicatie, zowel intern en extern. Daarnaast weet je hoe corporate communicatieprocessen efficiënt vormgegeven kunnen worden. Je spart met, coacht en spiegelt de (communicatie)collega’s. Je hebt een helicopterview en weet wat er speelt binnen de organisatie en beleidsafdelingen en neemt een verbindende rol aan. Je kunt de vertaalslag maken naar keuzes en prioriteiten van het communicatiewerk van alledag. Tot slot heb je natuurlijk overwicht en breng je focus, rust en overzicht.

Aanbod

Dit is een mooie uitdagende baan voor 32-36 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. Het betreft een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 5.169,- (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Inlichtingen en sollicitatie

Gemeente Roosendaal – Strategisch adviseur corporate communicatie (32-36u p/w) – Roosendaal
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl