Gemeente Roosendaal – (Medior) Bestuurscommunicatieadviseur (32-36u p/w) – Roosendaal

Introductie

Wil jij werken in een zelfsturend communicatieteam? Ben jij overtuigd van de kracht van communicatie? Maak jij met jouw expertise graag het verschil? Ben jij een sterke talentvolle communicatieadviseur die denkt in mogelijkheden en kansen? Wij maken graag kennis met jou!

Organisatie

De stevig adviseur bestuurscommunicatie maakt onderdeel uit van de Concernstaf. Daarin hebben ook de strategen, de bestuursadviseurs, de directiesecretaris en de twee andere adviseurs bestuurscommunicatie hun thuisbasis. Samen met hen én met het communicatieteam geef je vorm aan de communicatiefunctie.

Het communicatieteam bestaat uit (online) adviseurs, medewerkers, een vormgever en een administratieve medewerker. Het communicatieteam wil een strategische ontwikkeling doormaken. De adviseurs bestuurscommunicatie en de strategische corporate communicatieadviseur werken nauw samen. Samen zorgen ze ervoor, dat wat bestuur en organisatie belangrijk vinden, op elkaar aansluit en elkaar versterkt. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het aanbrengen van focus in de communicatie op basis van een gedegen strategie op corporate- en bestuurlijk gebied en houden elkaar en de teams scherp.

Functie

In deze rol ben je verantwoordelijk voor een duidelijke positionering en profilering van het college als geheel en twee wethouders in het bijzonder. Je waakt daarbij over de beeldvorming en de reputatie. Je ontwikkelt communicatiestrategieën op thema’s uit het bestuursakkoord en verbindt deze met de samenleving en de organisatie.

Je bent nauw betrokken bij de onderwerpen in de portefeuilles van de wethouders, signaleert wat er speelt en vertaalt dat – gevraagd én ongevraagd – in adviezen.

Functie-eisen

Heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak en heeft minimaal 4 jaar relevante werkervaring. Je hebt gevoel voor een politiek bestuurlijke omgeving én je hebt kennis en inmiddels ook wat ervaring met strategische inzet van communicatie, zowel intern en extern.

Je denkt goed mee, kan het grotere plaatje overzien en neemt een verbindende rol aan in het team. Je werkt graag resultaatgericht en je wilt een succes maken van je werk. Je houdt het hoofd koel bij druk, belangen en situaties van emotie en weerstand. Je bent een zelfstarter, leert snel én je houdt van samenwerken. Daarnaast ben je gemakkelijk in contact en hou je van het communicatievak.

Aanbod

Dit is een mooie uitdagende baan voor 32-36 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. Het betreft een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en valt in schaal 10 of schaal 11.

Inlichtingen en sollicitatie

Gemeente Roosendaal – (Medior) Bestuurscommunicatieadviseur (32-36u p/w) – Roosendaal
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl