Gemeente Roosendaal – Bestuurscommunicatieadviseur (32-36u p/w) – Roosendaal

Introductie

Wil jij werken in een zelfsturend communicatieteam? Ben jij overtuigd van de kracht van communicatie? Maak jij met jouw expertise graag het verschil? Ben jij een sterke senior adviseur die denkt in mogelijkheden en kansen? Wij maken graag kennis met jou!

Organisatie

De strategisch adviseur bestuurscommunicatie maakt onderdeel uit van de Concernstaf. Daarin hebben ook de strategen, de bestuursadviseurs, de directiesecretaris en de twee andere adviseurs bestuurscommunicatie hun thuisbasis. Samen met hen én met het communicatieteam geef je vorm aan de communicatiefunctie.

Het communicatieteam bestaat uit (online) adviseurs, medewerkers, een vormgever en een administratieve medewerker. Het communicatieteam wil een strategische ontwikkeling doormaken en werft momenteel ook een strategische adviseur corporate communicatie. De strategisch adviseurs bestuurscommunicatie en de strategische corporate communicatieadviseur werken nauw samen. Samen zorgen ze ervoor, dat wat bestuur en organisatie belangrijk vinden, op elkaar aansluit en elkaar versterkt. Samen zijn zij verantwoordelijk voor het aanbrengen van focus in de communicatie op basis van een gedegen strategie op corporate- en bestuurlijk gebied en houden elkaar en de teams scherp.

Functie

In deze rol ben je verantwoordelijk voor een duidelijke positionering en profilering van het college als geheel en twee wethouders in het bijzonder. Je waakt daarbij over de beeldvorming en de reputatie. Je ontwikkelt communicatiestrategieën op thema’s uit het bestuursakkoord en verbindt deze met de samenleving en de organisatie.

Je bent nauw betrokken bij de onderwerpen in de portefeuilles van de wethouders, signaleert wat er speelt en vertaalt dat – gevraagd én ongevraagd – in adviezen.

Functie-eisen

De ideale kandidaat:
Heeft een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak of aantoonbaar vergelijkbaar werk- en denkniveau en heeft tenminste vijf tot tien jaren relevante werkervaring. Je hebt aantoonbare kennis en ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (bij voorkeur een gemeente) én je hebt aantoonbare kennis en ervaring met strategische inzet van communicatie, zowel intern en extern.

Je overziet het grotere plaatje en neemt een verbindende rol aan en wilt graag resultaatgericht werken, en een succes maken van je werk. Je houdt het hoofd koel bij druk, belangen en situaties van emotie en weerstand. Je bent zelfstandig én een samenwerker, een netwerker en een vakmens.

Aanbod

Dit is een mooie uitdagende baan voor 32-36 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. Het betreft een jaarcontract met de intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring en bedraagt maximaal € 5.169,- (schaal 11) bij een 36-urige werkweek.

Inlichtingen en sollicitatie

Gemeente Roosendaal – Bestuurscommunicatieadviseur (32-36u p/w) – Roosendaal
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl