Gemeente Bergen – Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Nieuw Bergen

Introductie

In de kop van Noord-Limburg ligt de uitgestrekte gemeente Bergen, het hart van De Maasduinen. De ruim 13.000 inwoners wonen verdeeld over zeven kernen. Investeren in de toekomst en aandacht voor de samenleving spelen in Bergen een belangrijke rol. Voor het team communicatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste en inspirerende Communicatieadviseur (m/v) voor 32 uren per week.

Organisatie

De gemeente Bergen vindt het belangrijk om proactief, tijdig en begrijpelijk te communiceren met inwoners, ondernemers en organisaties. We zijn een ambitieuze gemeente en hebben grootse toekomstplannen. Deze ambitie vraagt om continue aandacht voor en verbetering van onze communicatie. Daarnaast is de interne organisatie volop in ontwikkeling. Als communicatieadviseur kun je samen met je collega’s een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen. Het team communicatie bestaat uit drie collega’s, de adviseur en twee ondersteunende medewerkers.

Functie

Als communicatieadviseur lever je gevraagd en ongevraagd advies aan collega’s, leidinggevenden en het college van B&W. Je bent aanspreekpunt voor het team communicatie en voor het communicatiebeleid. Naast vraagstukken op het gebied van het sociaal domein, bedrijfsvoering en dienstverlening houd je je bezig met corporate communicatie, pers en media en interne communicatie. Je begeleidt communicatietrajecten van plan tot uitvoering en schakelt waar nodig expertise van buiten in. Je hebt een breed takenpakket in een afwisselende functie.

Actuele vraagstukken waar je je direct over buigt als je start, zijn: interne communicatie over de organisatieontwikkeling, bouwen aan veilig werkklimaat, digitalisering van het sociaal domein, verbouwing van het gemeentehuis en hybride werken passend maken.

Functie-eisen

Wij zoeken een adviseur die gemakkelijk verbinding maakt en graag zichtbaar is in en buiten de organisatie. Die snel en grondig bouwt aan relaties, energiek is en denken en doen combineert. Die niet snel uit het veld geslagen is en graag bouwt aan een organisatie. Een pro-actieve adviseur, die lef heeft, met creatieve oplossingen komt en no-nonsense is. Je moet het politieke spel snappen en je moet het leuk vinden om met veel stakeholders te werken. Een beetje eigenwijs is niet erg, dat zijn wij ook

Daarnaast beschik je over:

  • Een afgeronde communicatie opleiding op hbo-niveau en enkele jaren relevante werkervaring;
  • Actuele kennis van ontwikkelingen in het vakgebied;
  • Een flexibele en pragmatische instelling;
  • Vaardigheid in adviseren, organiseren en samenwerken.


Aanbod

Een mooie functie bij een erg ambitieuze gemeente waar met veel enthousiasme wordt gewerkt. Je kunt werkelijk impact maken. Voor deze brede en veelzijdige functie staat, afhankelijk van opleiding en werkervaring, een salaris in functieschaal 10 (max. 4494 euro bruto per maand) exclusief IKB bij een fulltime functie (36 uur/week).

Inlichtingen en sollicitatie

Gemeente Bergen – Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Nieuw Bergen
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl