Gemeente Alblasserdam – Senior Communicatieadviseur (32u p/w) – Alblasserdam

Introductie

Ben jij overtuigd van de kracht van communicatie? Maak jij met jouw expertise graag het verschil voor de inwoners van de gemeente Alblasserdam? Ben jij een sterke senior adviseur en is woordvoering jouw ding? Denk jij in mogelijkheden en kansen? Wij maken graag kennis met jou!

Organisatie

Je komt te werken in een leuk, collegiaal team dat zichzelf nadrukkelijker op de kaart wil zetten. Het team bestaat naast jou uit drie andere collega’s. Communicatie valt binnen het team Bestuur & bedrijfsvoering, waarin onder andere ook personeelszaken en dienstverlening toe behoren. De gehele afdeling bestaat uit 10 collega’s. Bij de gemeente Alblasserdam werken zo’n 70 medewerkers.

Alblasserdam
De ambtelijke organisatie van gemeente Alblasserdam bestaat uit ruim 80 vaste medewerkers. Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers van het Servicecentrum Drechtsteden, leerwerkbedrijf Smile en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken. Onze organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt. We willen als organisatie graag toekomstbestendig blijven en investeren daarom ruimhartig in de ontwikkeling van onze medewerkers. Ook besteden we veel aandacht aan vitaliteit. In ons recent geheel gerenoveerde gemeentehuis hebben we naast een modern kantoorgedeelte ook een werkcafé en sportruimte. We geloven in samenwerken, zowel met elkaar als met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke partners. Samen kom je verder!

Onderdeel van regio Drechtsteden
Je komt te werken bij de gemeente Alblasserdam, maar bent in dienst bij het Servicecentrum Drechtsteden waar je onderdeel uit maakt van de afdeling communicatie. Drechtsteden biedt haar medewerkers ruime ontwikkelingskansen. Binnen Drechtsteden werken ruim 65 communicatiecollega’s verspreid over de hele regio Drechtsteden. Dat betekent naast de kleinschaligheid van de gemeente, de voordelen van een grote organisatie met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en volop ontwikkelingskansen.

Het Servicecentrum Drechtsteden is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische zaken, Personeel, Facilitair management, ICT en Communicatie. Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal.

Functie

Wij zoeken een senior communicatieadviseur met senioriteit ten aanzien van de inhoudelijke onderwerpen binnen onze gemeente en binnen het communicatieteam. Jij bent het eerste aanspreekpunt in het team, bewaakt de workload en helpt je collega’s te prioriteren waar nodig.

Je staat in nauw contact met de lokale coördinator en zet samen in op het creëren en behouden van een stevige positie van communicatie in de organisatie. Goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap en het creëren van duidelijkheid over rol en verwachtingen zijn belangrijke aandachtspunten.

Wat ga je doen?
Inhoudelijk ben je betrokken bij dossiers die vaak afdeling overstijgend zijn en die te maken hebben met de strategischere opgaves van de gemeente. Daar doe je ook de woordvoering voor. Denk aan de Groeiagenda, de positionering van de gemeente in de regio en daarbuiten. Je bent ook gericht op het uitdragen van onze samenlevingsagenda namens het gehele college en ondersteunt de afzonderlijke collegeleden bij hun profilering daarbinnen. Ook de portefeuille openbare orde en veiligheid zit in het takenpakket. Het ontwikkelen van beleid (factor c) en participatie (Samen doen) zijn specifieke onderwerpen die jij helpt verder te borgen.

Functie-eisen

Kijkend naar de opgaves zoeken we een verbinder, zowel inhoudelijk als qua positie. Iemand die vanuit een helikopter view strategisch naar opgaves kijkt, stevig in de schoenen staat en aan- en door durft te pakken. Een collega die makkelijk schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau, maar bovenal vernieuwend durft te denken, zich niet gek laat maken en met een gezonde portie humor en nuchterheid zaken kan bekijken.

Aanbod

Wij bieden je een uitdagende baan voor 32 uur per week binnen een interessante overheidsorganisatie die in ontwikkeling is. De salarisindicatie bedraagt maximaal € 5.169,- (schaal 11, Car/Uwo) op basis van een 36-urige werkweek.

Je hebt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van flexibele werktijden, pensioen, reiskosten, verlofregelingen en studiefaciliteiten (denk hierbij aan een uitgebreid trainingsaanbod gericht op onze communicatieprofessionals). Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

De werkdagen zijn in te vullen in overleg met je directe collega’s, maar we vragen wel flexibiliteit. In een bestuurlijke omgeving en zeker met de portefeuille openbare orde en veiligheid is een 9-5 mentaliteit niet wenselijk.

Inlichtingen en sollicitatie

Gemeente Alblasserdam – Senior Communicatieadviseur (32u p/w) – Alblasserdam
Leontine Kamps
T. +31 (0)6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl