Employer Branding Specialist (32-40u p/w) – Scholt Energy – Valkenswaard

Introductie

Corporate communicatie met nadrukkelijke aandacht voor employer branding, interne communicatie en externe communicatie, zijn dit de onderdelen van communicatie die jij het leukste vindt? Lees dan snel verder, wellicht is dit jouw nieuwe baan!

Organisatie

In 2005 opgericht als familiebedrijf en al snel uitgegroeid tot een serieuze speler op de energiemarkt. Maar wat typeert ons? Waarom is onze organisatie succesvol? En hoe zien wij de toekomst? Wij geven je graag een inkijkje.

We groeien ieder jaar hard door nieuwe samenwerkingen met bedrijven uit diverse branches. Wij hebben verstand van zaken en weten welke energiethema’s in uw branche belangrijk zijn. Daardoor kunnen we altijd maatwerk leveren. We hebben inmiddels 17 jaar ervaring. Door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe we op de energiemarkt moeten handelen, inkopen, verkopen en analyseren. Naast deze kennis hebben we in deze tijd ook een groot netwerk met specialisten en een hoog serviceniveau opgebouwd.

Zodra je contact met ons hebt, ervaar je het. Wij zijn ontstaan als familiebedrijf en werken nog altijd volgens deze ‘filosofie’. Bij alle medewerkers zie je persoonlijke en oprechte betrokkenheid terug. Door de korte lijntjes binnen het bedrijf worden zaken snel geregeld.

Onze succesvolle werkwijze zien we terug in mooie cijfers. Ieder jaar stellen we nieuwe doelen op om het nóg beter te doen. De voortdurende groei is te danken aan de optimale inzet van onze medewerkers, die zorgen voor een uitzonderlijk laag klantverloop en veel nieuwe samenwerkingen.

Wij zijn trots op al onze ruim 200 medewerkers! Gelukkige medewerkers zorgen voor blije klanten en een fijne werksfeer en daarom werken wij hier extra hard aan. Met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar bestaat ons gedreven team uit zowel starters, young professionals als seniors. Een goede organisatie heeft zijn zaken op orde, zowel extern als intern. Afdelingen zoals Customer Service, Sales en Marketing zorgen voor heldere klantcommunicatie, terwijl ICT, Trading en Finance zorgen voor de juiste technieken, systemen en data.

Wie zijn wij? Waar staan wij voor? En welke waarden vinden wij belangrijk?
Ons motto is “Powerful Partnership”. Hierbij zijn 3 kernwaarden belangrijk: partnerschap, dynamisch en realistisch. Wat dit betekent, lees je in onze visie op onze website.

De Employer Branding Specialist is een nieuwe rol. Je werkt midden in de organisatie en nauw samen met HR, recruitment en marketing & communicatie.

Functie

Scholt Energy is een ambitieus snelgroeiende organisatie en zoekt voor de corporate communicatie een stevig adviseur. Deze Employer Branding Specialist luistert, vraagt, adviseert, maakt in– en externe communicatieplannen en is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Als snelgroeiende zakelijk energiespecialist midden in de energietransitie, zoekt Scholt Energy veel nieuwe collega’s om de ambitieuze doelstellingen te behalen. Als Employer Branding Specialist is één van de belangrijkste aandachtspunten het werkgeversmerk Scholt Energy. jij zorgt voor een sterk werkgeversmerk ‘Scholt Energy’. Je richt je op het vergroten van de aantrekkingskracht op en de werving van potentiële medewerkers voor onze internationale organisatie.

Je bent binnen het Marketing & Communicatieteam verantwoordelijk voor het opstellen van onze strategie rondom werkgeverscommunicatie en draagt zo bij aan het versterken van Scholt Energy als werkgeversmerk. Je krijgt veel vrijheid om de bestaande communicatie uit te breiden en te verbeteren. Je coördineert de realisatie van deze verbeteringen en draagt bij aan de operationele uitvoering. Je zet hierbij verschillende typen media in, zowel extern als intern. Ook draag je zorg voor de kwaliteit van onze werken-bij-website.

Daarnaast optimaliseer je de interne communicatie. Het overdragen van de missie en visie van Scholt Energy aan alle collega’s in België, Duitsland, Nederland en Oostenrijk hoort daar ook bij. Het verhogen van de medewerkerstevredenheid is een gezamenlijk project, waar jij jouw aandeel in neemt. Je communiceert met de afdeling HR en met externe partijen over samenwerkingen en deelname aan (wervings)evenementen.

Functie-eisen

Je hebt een hbo– of academische opleiding op het gebied van communicatie en tenminste vijf jaar relevante werkervaring. Je denkt strategisch en handelt pragmatisch. Je bent verbaal en schriftelijk sterk in zowel de Nederlandse als Engelse taal. Je maakt gemakkelijk contact en werkt graag midden in een organisatie. Je houdt van dynamiek en bent wendbaar en flexibel. Daarnaast ben je creatief en analytisch. Je bent een zelfstarter en beweegt je gemakkelijk door de gehele organisatie heen.

Aanbod

Een mooie nieuwe functie, waar je impact mee kunt maken. Een marktconform salaris, passend bij je opleiding en ervaring. Werken bij een snelgroeiende, professionele organisatie met een open en informele bedrijfscultuur. Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, keuze uit (online) trainingen en verschillende doorgroeimogelijkheden. Een ambitieus team met leuke collega’s van gemiddeld 29 jaar. Een uitgebreid inwerktraject en de juiste begeleiding. Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en hele gezellige personeelsuitjes en teamborrels.

Inlichtingen en sollicitatie

Employer Branding Specialist (32-40u p/w) – Scholt Energy – Valkenswaard
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl