Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond

Introductie

Als ervaren communicatieadviseur zorg jij samen met een team van collega’s voor optimale communicatie voor iedereen die woont en werkt in Helmond. De Gemeente Helmond werkt opgavegericht in agile teams rondom de hoofdopgaven voor Helmond. Je adviseert wethouders, projectleiders, beleidsadviseurs en management over de inzet van communicatie (en participatie) bij diverse (complexe) vraagstukken. Helmond groeit, het team communicatie dus ook. Groei jij met de Gemeente Helmond mee?

Organisatie

De gemeente Helmond bouwt aan grootse en uitdagende opgaven. De stad staat op tal van plekken in de steigers. Zo bouwen we de woonwijk van de toekomst: Brainport Smart District. Maar met onze partners werken we ook aan een nieuw, bereikbaar stadshart, vol levendigheid. We werken aan nieuwe bedrijventerreinen (Helmond staan als geen andere stad bekend als MKB-minded), maar ook aan een soortenrijke, duurzame natuur. Bovenal willen we van Helmond een duurzame, energieneutrale en klimaatbestendige stad maken. Waar je gezond kunt wonen, veilig kunt werken en je smart kunt voortbewegen.

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al hebben we voor onze stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. We werken met trots vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. Laat het je vertellen door onze collega’s in het filmpje op de website van Helmond.

Het team communicatie bestaat uit zo’n 15 collega’s in diverse rollen. Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel agile en opgavegericht werken. Je werkt dus nauw met elkaar samen, weet van elkaar waar iedereen mee bezig is én je hebt je eigen projecten waaraan je werkt. Omdat de Gemeente Helmond groeit, groeit ook het team communicatie.

Functie

Als communicatieadviseur ben je de strategische sparringpartner voor beleidsadviseurs, programmamanagers en bestuursadviseurs. Samen met deze collega’s geef je advies, bedenk je een communicatieaanpak voor de ambities en de diverse projecten binnen gemeente Helmond én voer je deze samen met je agile team uit.
Je signaleert relevante ontwikkelingen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Je bent in staat om de vraag achter de vraag te achterhalen en deze te vertalen naar een heldere communicatieopgave. Je combineert een proactieve houding met een hands on mentaliteit. Als adviseur lever je daarnaast ook een bijdrage aan de regionale crisiscommunicatiepool van de Veiligheidsregio.

Je bent een stevige gesprekspartner en weet ook collega’s te coachen over de communicatieve kant van beleid. Je bent betrokken bij diverse projecten en opgaven en zet je Factor C-vaardigheden in om doelen te bereiken. Je bent een verbinder van opgaves en vraagstukken. En die zijn er volop in Helmond, zowel op het gebied van slimme mobiliteit, duurzaamheid, het sociaal domein, de transformatie van ons centrum, dienstverlening vanuit ons nieuwe Huis voor de Stad en ga zo maar door. Helmond is een groeistad en volop in ontwikkeling.

Vanuit een communicatiestrategie ga je zelf aan de slag met de middelen. Je bent zowel adviserend als uitvoerend bezig. Je voelt daarin aan wat nodig is, de ene keer volle bak ondersteunen, de andere keer op afstand meekijken, zowel denken als doen!

Functie-eisen

De ideale communicatieadviseur volgens collega Tamara Luijs: “….draagt bij aan een communicatief sterke organisatie. Vanuit je vakkennis, expertise en inzicht in de omgeving denk je mee en help je mee bij een effectieve inzet van communicatie. Dat vraagt om een coachende houding, maar je steekt ook zelf de handen uit de mouwen. Je brengt lijn aan in de communicatieactiviteiten, zodat we ons als een herkenbare en betrouwbare partner presenteren in de samenleving.

Daarnaast ben je in staat om het overzicht te bewaken, prioriteren en kun je vraagstukken van een afstand benaderen. Je vraagt door, weet tot de kern te komen en ziet de samenhang tussen coalitieakkoord, de strategische agenda en de programma’s. Je bent nieuwsgierig en met jouw sociale vaardigheden weet je de verbinding te maken tussen collega’s aan de ene kant en onze partners (inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties) aan de andere kant.”

Dit betekent dat we voor de Gemeente Helmond op zoek zijn naar iemand….

…die over hbo werk- en denkniveau beschikt en minimaal vijf jaar werkervaring met overheidscommunicatie. Je neemt inhoudelijke expertise mee, bent bekend met Factor-C en je weet (project)leiders en medewerkers op coachende manier mee te nemen in communicatie. Je hebt oog voor de bestuurlijke verhoudingen en ziet werken voor de gemeente als een manier om impact te maken. Vanwege de veelheid aan opgaves, maar ook omdat je het mooi vindt een bijdrage te leveren aan de maatschappij. En tot slot: Helmond doet je hart sneller kloppen. Wij zijn de stad van de Makers van de Toekomst. Ben jij nieuwsgierig te maken?

Aanbod

De Gemeente Helmond biedt een uitdagende functie aan binnen een organisatie waar innovatie, (door)ontwikkeling en verbinding centraal staat. Jij kunt écht impact maken.
Team communicatie werkt volgens de APM-werkwijze oftewel agile en opgavegericht werken. Om (snel) vertrouwd te raken met het werk, het team én de organisatie bieden wij een uitgebreid onboardingsprogramma aan. Bij gemeente Helmond staat de ontwikkeling van onze medewerkers centraal. Daarom bieden wij via onze diverse cursussen en trainingen aan. De Gemeente Helmond biedt voor deze functie schaal 10 van de VNG CAO. Daarnaast bieden ze diverse overige arbeidsvoorwaarden aan. Bekijk ze allemaal op de website van de Gemeente Helmond.

Inlichtingen en sollicitatie

Communicatieadviseur (32-36u p/w) – Gemeente Helmond – Helmond
Leontine Kamps
T. +31 (0) 6 24 37 45 42
E. leontine@ditislicht.nl